Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Verde pentru viata - oda pentru smoothie-urile verzi

Verde pentru viata - oda pentru smoothie-urile verzi

Principala diferenta dintre fiintele vii si entitatile fara viata este ca entitatile vii pot sa se repare si prin acest fapt, intr-o mare masura, se pot adapta la schimbarile din mediul lor, in vreme ce lucrurile fara viata pot fi doar fragmentate si

Principala diferenta dintre fiintele vii si entitatile fara viata este ca entitatile vii pot sa se repare si prin acest fapt, intr-o mare masura, se pot adapta la schimbarile din mediul lor, in vreme ce lucrurile fara viata pot fi doar fragmentate si distruse.

De exemplu, daca rupi o frunza a unei plante, acestei plante ii poate creste o noua frunza.

Aceasta extraordinara capacitate a organismelor vii de a se repara pe ele insele este poate unica putere care poate vindeca orice boala, atat timp cat ii este permis sa actioneze.Toate celelalte tehnici de vindecare "inventate" de om pot avea succes numai daca sunt directionate in sensul capacitatii proprii a organismului de a se indrepta pe sine insusi.

Organismul omului poate sa vindece o boala numai atunci cand toate substantele sale (limfa, sangele, hormonii si nenumarate altele) sunt mentinute in parametrii optimi.
Procesul fiziologic care mentine substantele din organism la nivelurile necesare pentru sanatatea optima a organismului se numeste homeostazie.

Acest sistem este extrem de complex si o intelegere completa a mecanismelor sale inca ne depaseste cu mult capacitatea de intelegere. Insa ceea ce se stie pana acum este ca homeostazia este cel mai important proces ce are loc in organism si daca ne ajutam acest proces sa functioneze in parametri optimi inseamna ca ne ingrijim sanatatea in cel mai bun mod cu putinta.

Procesul homeostaziei este strans conectat cu sistemul endocrin. Echilibrul homeostazic depinde de functionarea glandelor endocrine. Daca glandele nu secreta cantitatea adecvata de hormoni, echilibrul homeostazic al organismului este tulburat si este posibil sa apara imbolnaviri.

Glandele sistemului endocrin si hormonii pe care ii produc influenteaza aproape fiecare celula, organ si functie a organismului nostru. Sistemul endocrin este esential pentru reglarea starii de spirit, cresterii si dezvoltarii, functiilor tisulare si metabolismului precum si functiilor de reproducere.

Pentru a face lucrurile cat se poate de simple, sistemul endocrin al omului functioneaza asemeni unei uzine extrem de eficiente, care produce si furnizeaza toate substantele cerute de orice glanda si organ, in orice moment, exact in cantitatea ceruta.

Ce anume ii trebuie unei asemenea uzine? O abundenta de materie prima de inalta calitate.In mod similar, sistemul endocrin are nevoie de toti factorii nutritivi, inclusiv vitamine, aminoacizi, carbohidrati, acizi grasi esentiali, minerale si toate microelementele. Asigurarea tuturor acestor factori nutritivi este fundamentala pentru o sanatate buna.

Verdeturile corespund tuturor acestor scopuri mai bine decat oricare alt aliment, iar cand sunt pasate, factorii nutritivi sunt absorbiti mai eficient si asigura de mult mai multe ori mai multi factori nutritivi decat oricare alt aliment.

Abundenta de proteine din verdeturiverdeturi

Fiecare molecula de proteina consta dintr-un lant de aminoacizi. Aminoacidul esential este cel care nu poate sa fie sintetizat de organism si, prin urmare, trebuie sa fie asigurat prin intermediul alimentatiei.

Astfel, veti fi surprinsi sa aflati ca o jumatate de kilogram de varza contine mai multe proteine decat necesarul zilnic pentru un om (calculat la media standard  de 2000 kilocalorii) .

Lipsa cercetarilor asupra continutului nutritional al verdeturilor  si plasarea in mod eronat a tuturor componentelor unei plante (radacina, tulpina, flori, muguri,frunze verzi, etc - vezi ca exemplu diferenta dintre frunzele de patrunjel si radacina de patrunjel ) in categoria legumelor a condus la o mare confuzie in randul majoritatii populatiei, inclusiv a multor specialisti.

Este un fapt cunoscut ca laptele este bogat in proteine dar nu ne punem niciodata problema cum ajunge laptele sa fie plin de proteine? Vacile produc zilnic cantitati atat de mari de lapte din neant? In Rusia, crescatorii de vite se lauda adeseori cu calitatea laptelui spunand: "Laptele asta e atat de proaspat, ca acum trei ore era inca iarba!"

"De unde sa-mi iau proteinele ?"

De vreme ce multa lume nu este constienta ca verdeturile contin din abundenta aminoacizi esentiali usor accesibili (adica organismul consuma mai putina energie pentru crearea proteinelor ), majoritatea oamenilor incearca sa consume proteine din alte grupe alimentare cunoscute pentru continutul lor bogat de proteine secundare (sau mai bine zis, de tip "second-hand").

Este clar si logic deopotriva ca organismul trebuie "sa munceasca" mai mult si sa consume mai multa energie cand creeaza proteine din moleculele lungi de proteine deja combinate (practic descompune proteinele animale pentru a extrage aminoacizii pe care ii va recombina in proteine proprii) care sunt pre-asamblate potrivit modelului strain al unei fiinte cu totul diferita, cum este vaca, puiul sau pestele .

Imagineaza-ti ca trebuie sa-ti faci o casa si ai la dispozitie doua tipuri de caramizi: caramizi proaspat turnate, direct din fabrica si caramizi luate de la alte cladiri (cele "second-hand") - sparte, subrede, crapate. Cu care crezi ca iti poti construi casa in mod durabil? Consumul aminoacizilor individuali este ca si cum te-ai duce sa iti cumperi caramida direct din fabrica.

Sper ca aceste cuvinte sa reprezinte o hrana pentru minte considerabila care sa te ajute sa iei hotararile constient si sa te "forteze" sa cauti mai departe informatii despre ce si cum consumi pentru binele tau si al celor din jurul tau. Acest articol cuprinde in mare parte fragmente din cartea "Green for life" scrisa de Victoria Boutenko pe care iti recomand cu caldura sa o citesti. O gasesti pe Amazon aici sau pe bookdepository.com, aici (beneficiezi de transport gratuit). Idei de combinare a ingredientelor pentru smoothie-uri verzi gasesti aici, aici si aici.

#aminoacizi #hormoni #hrana vie #lapte #proteine #retete #retete smoothie #retete vara #sistemul endocrin #smoothie verde

Ce au mai parcurs alti cititori...

Mitul proteinelor
Semintele de canepa, unul dintre cele mai complete alimente
Proteina utilizabila este cheia
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101