Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Cum poate usturoiul salva vieti

Cum poate usturoiul salva vieti

Studiile arata ca usturoiul poate fi o alternativa ieftina si lipsita de riscuri la medicamente si vaccinuri in trei dintre cele mai comune cauze de deces din intreaga lume. Intr-o lume vrajita de promisiunile false ale industriei de marketing din do

Studiile arata ca usturoiul poate fi o alternativa ieftina si lipsita de riscuri la medicamente si vaccinuri in trei dintre cele mai comune cauze de deces din intreaga lume.

Intr-o lume vrajita de promisiunile false ale marketingului industriei farmaceutice si sufocata de promotiile agresive ale suplimentelor alimentare, cel putin ingredientele din propria camara nu ne dezamagesc...

Condimentele, aceste produse ieftine, care au trecut testul timpului, sunt sigure, delicioase si pot salva vieti la propriu, acesta fiind si motivul pentru care, in timpurile vechi, multe dintre ele valorau greutatea lor in aur.

Iata, insa, ca beneficiile pentru sanatate ale unuia dintre aceste remedii populare, usturoiul, sunt confirmate acum si stiintific. Acesta este singurul mod in care medicina conventionala recunoaste proprietatile medicinale ale unui aliment. Nu conteaza ca sunt milioane de oameni care, din timpuri imemoriale, folosesc un standard cu totul diferit de verificare: daca are efect si este sigur, atunci este un remediu bun.

Cu totii stim ca usturoiul nu este timid cand vine vorba sa-si faca simtita prezenta. Pana si cea mai mica doza culinara este suficient de puternica pentru a infuza cu aroma sa intreg corpul. Usturoiul a patruns profund si in literatura de specialitate: baza de date biomedicale, cunoscuta sub numele de MEDLINE, intocmita de Biblioteca Nationala de Medicina din SUA, contine 4245 rezumate de studii despre usturoi.

O sumara trecere in revista a acestor studii arata ca usturoiul joaca un rol semnificativ in prevenirea sau tratarea a peste 150 de boli cunoscute, variind de la cancer la diabet, de la infectii la acumularea de placa pe artere, de la deteriorarea ADN-ului la intoxicatia cu mercur.

De fapt, s-ar putea spune ca promovarea consumului de usturoi in intreaga lume atat ca aliment cat si ca medicament ar putea preveni milioane de decese anual. Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, multi oameni din tarile mai sarace mor anual in principal din motive asociate in mod direct cu boli infectioase contagioase, nu atat din cauza lipsei vaccinurilor cat, mai degraba, a malnutritiei si a unei alimentatii precare, a lipsei de igiena si conditii sanitare, precum si a consecintelor pe care le au efectele secundare ale depresiei si stresului asociate cu saracia. Usturoiul, folosit la o scara mai larga, ar putea fi o alternativa perfecta la initiativele globale de vaccinare, care sunt mai putin motivate de ratiuni stiintifice si medicale si mai mult de cele politice si economice. Usturoiul este mult mai usor de achizitionat si de distribuit sau poate fi cultivat de persoanele sau comunitatile afectate, fiind, astfel, gratis.

Usturoiul versus cauza de deces numarul 1 in tarile sarace

Dupa cum arata cercetarile stiintifice, usturoiul are puternice proprietati antiinfectioase, iar experimentele efectuate au confirmat ca acesta poate combate urmatoarele elemente patogene / infectii:

  1. Staphylococcus Aureus rezistent la meticilina (MRSA) 
  2. Afta (suprapopularea cu ciuperci in cavitatea bucala)
  3. Pseudomonas Aerigonosima, inclusiv tulpini rezistente la medicamente. 
  4. Infectia cu Citomegalavirus
  5. Aflatoxicoza asociata cu mico toxinele
  6. Infectia cu Helicobacter
  7. Infectia cu Candida
  8. Infectia cu Klebseilla
  9. Infectia cu HIV-1
  10. Infectia cu Vibrio
  11. Infectia cu Mycobacterium tuberculosis, rezistenta la medicamente
  12. Infectia cu Clostridium
  13. Infectii virale:  Herpes Simplex 1 si 2, Virusul Parainfluenza de tip 3, virusul vaccinia, virusul stomatitei veziculoase si rhinovirusul uman de tip 2.
  14. Infectia cu Streptococcus din grupul B

Oricat ar fi de impresionante aceste cercetari, probabil ca reprezinta doar varful aisbergului in ceea ce priveste abilitatea usturoiului de a combate infectiile. Sa nu uitam, ca lipsa cercetarilor stiintifice nu inseamna, automat, lipsa de eficacitate. Chiar daca antibioticele conventionale esueaza lamentabil cand vine vorba de infectii si nu fac decat sa mareasca gradul letal al bacteriilor si virusilor, nu vom vedea prea curand o investitie costisitoare intr-un test clinic care sa confirme calitatile medicinale ale unei substante naturale pentru care nu se poate obtine niciun fel de certificat. 

Usturoiul versus cauzele numarul 1 si 2 de deces mondial

Studiile facute pe usturoi arata ca acesta are valoare medicala in 167 de afectiuni si simptome de boala, insa cele mai consistente cercetari indica abilitatea usturoiului in prevenirea si/sau tratarea bolii cardiovasculare si a cancerului, doua dintre principalele cauze de deces la nivel mondial in tarile dezvoltate.    

Aceste rezultate sunt extrem de interesante, pentru ca industria medicamentelor isi doreste de multa vreme sa creeze un "medicament polivalent", prin combinarea mai multor medicamente pentru bolile de inima, de exemplu (cum ar fi medicamentele pentru tensiune, colesterol, subtierea sangelui), dar fara niciun rezultat inca. Substantele chimice certificate au prea multe efecte secundare iar, cand le amesteci, nu faci decat sa cumulezi toxicitatea fiecarui element in parte. Substantele naturale, pe de alta parte, mai ales cele care sunt folosite in bucatariile traditionale, cum ar fi condimentele, par sa aiba efecte opuse. Mai exact, au mult mai multe "beneficii secundare" decat "efecte secundare".

Printre efectele cardio protectoare ale usturoiului se numara urmatoarele:

  1. Intarzie progresia placii arteriale 
  2. Reduce in mod benefic testul adipos alb, mareste tesutul adipos maro din jurul muschiului cardiac
  3. Combate formarea cheagurilor
  4. Moduleaza in mod pozitiv lipidele din sange 
  5. Vasodilatator 
  6. Reduce tensiunea arteriala 
  7. Antioxidant 
  8. Disfunctia endoteliala
  9. Inflamatia vasculara 

Iata si o scurta trecere in revista a tipurilor de cancer pe care s-a dovedit ca usturoiul le poate distruge:

  1. Leucemia acuta limfoblastica
  2. Leucemia acuta meloida
  3. Carcinom bazocelular
  4. Cancerul la san
  5. Cancerul cervical
  6. Cancerul la colon
  7. Cancerul endometrial 
  8. Cancer gastric
  9. Leucemia: leucemia cronica limfocitara 
  10. Cancerul la ficat 
  11. Limfom
  12. Melanom
  13. Osteosarcom
  14. Cancerul pancreatic 

Usturoiul, ca multe alte alimente complexe, contine o gama variata de fitocompusi care induc cel putin 150 de reactii fiziologice distincte in corpul mamiferelor.

Cum este posibil asa ceva?

O explicatie a acestui fenomen ar fi ca toate alimentele, pe langa compusii fizici de baza, cum ar fi carbohidratii, proteinele, lipidele si pe langa faptul ca sunt o sursa de energie (prin continutul de calorii), contin si informatii de reglare genetica si epigenetica. Conformatia biomoleculara a tesutului plantelor vine insotita de "pachete" de energie si informatii. Oamenii si regnul vegetal au co-evoluat de-a lungul a miliarde de ani si, ca o consecinta, compozitia genetica/moleculara a corpului uman a invatat sa depinda de anumiti compusi esentiali care provin din plantele pe care le consumam, in forma lor naturala, neiradiata, necontaminata printr-o agricultura plina de pesticide. Abilitatea usturoiului de a se potrivi ca o manusa in diferite afectiuni reflecta o inteligenta infinit de complexa a relatiei dintre regnul animal si cel vegetal. Iar acest lucru nu face decat sa sublinieze inca o data importanta alimentelor ca adevarate "medicamente", si a faptului ca, prin consumul lor, sanatatea evolueaza organic in corpul uman, iar, in lipsa lor, boala este doar o consecinta fireasca.

Sursa utilizata: http://www.greenmedinfo.com/blog/how-garlic-can-save-your-life

#anti-cancer #antibacterian #antibiotice naturale #antiinfectios #antioxidant #boli cardiovasculare #usturoiul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Usturoiul este mai bun si mai sigur in detoxifierea plumbului din corp decat medicamentele
Ce efecte crezi ca are consumul de 6 catei de usturoi copt pe zi asupra sanatatii?
7 metode naturale de curățare a vaselor de sânge și arterelor infundate
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101