Consumul de alcool in exces duce atat la probleme emotionale, cat si fizice, cu totii stim acest lucru. Pe langa acestea consumul de alcool este considerat printre cauzele principale de moarte la nivel global. De la violenta domestica, la boli cronice pana la condusul in stare de ebrietate, consumul de alcool poate fi cauza multor nenorociri si iti poate afecta chiar viata familiala si cariera. Iar ideea de baut ocazional, social, nu este altceva decat un mod de a deschide usa catre un inamic foarte periculos pentru sanatatea si calitatea vietii tale dar si a celor din jurul tau. De multe ori este acel pahar in plus care face diferenta si poate duce la dezastru si putini sunt aceia care pot si vor sa se opreasca la un singur pahar.
Insa daca toate acestea nu sunt suficiente, ai aici alte trei motive valide de a consuma mai putin alcool:
Greutatea
Alcoolul, atunci cand este descompus de catre sistemul digestiv, se transforma in zahar, o gramada de zahar. Acest exces de zahar nu poate fi folosit cu totul pentru producerea de energie, de aceea este stocat sub forma de grasimi. Consumul regulat de alcool si zaharul impreuna cu caloriile suplimentare duc la un "castig" in greutate, depus in special in jurul taliei. Exista un motiv pentru care se numeste „burta de bere”. Pentru a obtine o perspectiva adecvata asupra problemei, o bere usoara are o medie de 99 calorii. Trei sau patru beri usoare sunt echivalentul unei mese mici. Daca mananci o masa suplimentara in fiecare zi, te-ai astepta sa iei in greutate. Acelasi lucru se aplica la alcool.
Emotiile
Alcoolul este un depresiv natural. Atunci cand este consumat, alcoolul afecteaza foarte mult starea de spirit si poate chiar produce schimbari rapide de dispozitie la anumiti oameni. Aceasta schimbare de stare traita in mod constant nu este sanatoasa, si nici nu este usor pentru oamenii care te inconjoara.
Relatiile
Atat acasa, cat si la munca, intretinerea relatiilor este un lucru important. Consumul de alcool pana la punctul schimbarii starii tale de spirit si a comportamentului poate avea consecinte negative pentru relatia cu partenerul de viata, copiii sau seful si colegii de serviciu. Mersul la munca dupa o noapte de bautura te face sa ai mintea incetosata, nefocalizata si mai putin productiva decat daca ai avea un cap limpede. Aceasta nu afecteaza doar procesul tau de luare a deciziilor; poate cauza resentimente din partea angajatilor si colegilor de serviciu, care trebuie sa munceasca suplimentar cand tu nu poti face fata sarcinilor de serviciu. Sotiile si copiii observa si ei schimbarea petrecuta asupra ta atunci cand bei. Schimbarea de atitudine si comportament ii si afecteaza negativ; ei incep sa te cunoasca in ipostaze diferite, ca pe doua persoane diferite, si asta poate distruge increderea si coeziunea dintre voi ca unitate familiala.
Daca ai nevoie de ajutor pentru a aduce bautul sub control, nu trebuie sa o faci singur. Sunt multe resurse care ofera sprijin pentru oamenii care doresc sa bea mai putin sau sa renunte complet la bautura. Insa una dintre metodele care functioneaza foarte bine este schimbarea catre o alimentatie sanatoasa bazata in primul rand pe alimente naturale neprocesate.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.elle.com
http://www.ehow.com
http://science.naturalnews.com - alcool
Nu consum alcool deloc. Unii spun ca nu este bine,. Chiar la tv am auzit astazi ca cei care nu consuma alcool socializeaza greu, sunt depresivi. Pe mine ma ameteste cum ajunge in esofag. O cantitate mica de vin - 100 ml- ma deprima. Poate fi asa de grava absenta alcoolului in alimentatie?
Alcoolul este o boala a sufletului si nu a minti. E f bun articolul si mi place cand MULTI cauta sa aduca motive pentru a scăpa de alcool. Lumea nu se mai invita la un prânz la un fim sau la cine stie ce. Se invita la un pahar de ceva. Mai ales in prag de sărbători.
... cei in cauza nu au curaj, pe ceilalti nu.i intereseaza... Dar asta e cu adevarat o problema la nivel national/ si nu numai.
?i chiar nici un comentariu ?