Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Topul celor 5 modalitati de a imbunatati in mod natural sanatatea plamanilor

Topul celor 5 modalitati de a imbunatati in mod natural sanatatea plamanilor

Plamanii sunt unele dintre cele mai importante si active organe din corp; ei lucreaza neobosit, dar le acordam noi atentia necesara si grija de a-i pastra in forma? Oprirea chiar in mijlocul unei activitati si nevoa de a trage profund aer in piept e

Plamanii sunt unele dintre cele mai importante si active organe din corp; ei lucreaza neobosit, dar le acordam noi atentia necesara si grija de a-i pastra in forma?

Oprirea chiar in mijlocul unei activitati si nevoia de a trage profund aer in piept este ceva ce observam in mod obisnuit la multi adulti. Pentru a preveni acest lucru, este esential sa mentii buna forma a plamanilor tai.

Iata cateva modalitati de a curati, revitaliza si reintineri plamanii si sistemul respirator.

Fara fumuri.

Fumatul distruge cilii care ajuta la inlaturarea infectiilor si poluantilor, avand ca rezultat imbacsirea cailor respiratorii.
Fumatul accelereaza stresul oxidativ la celulele sistemului respirator si cauzeaza chiar si moartea celulara, ceea ce pe termen lung are ca rezultat BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica), boli pulmonare cronice, bronsita cronica si chiar cancer pulmonar.
Renuntarea la fumat si chiar evitarea fumatului pasiv duce la o capacitate respiratorie imbunatatita, o mai buna sanatate a plamanilor si un mai mare aport de oxigen.

Minimizarea poluantilor de interior

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la University of Washington a dezvaluit ca 25 dintre cele mai frecvent utilizate produse de curatenie si produse parfumate contineau fiecare o medie de 17 chimicale periculoase si care sunt toxice pentru sanatate. Chiar produsele ce pretindeau a fi organice sau naturale contineau aceste substante toxice.
Evita produsele ce contin ingredienti de parfumare. Opteaza pentru otetul simplu si bicarbonatul de sodiu ca o alternativa sigura si naturala la chimicale.

Alege deodoranti fara aluminiu.

Limiteaza utilizarea de odorizanti artificiali si parfumuri de camera.
Imbunatateste calitatea aerului de interior prin utilizarea regulata a aspiratorului.
Inlocuieste florile artificiale cu unele plante dragute de interior, care pot adauga viata caminului tau si pot ajuta la inlaturarea toxinelor. Citeste care sunt aceste plante in articolul : NASA top 10 plante care purifica aerul din interior

Semnificatia Yoga, Pranayama si a exercitiilor fizicePlamanii

Arta respiratiei profunde este o cale eficienta de a reintineri plamanii. Ea amplifica capacitatea pulmonara.
O sesiune zilnica de 30 de minute de yoga sau de exercitii fizice sporeste cantitatea de oxigen disponibila in fluxul sanguin. Exercitiile de respiratie intaresc tesutul pulmonar.

O dieta prietenoasa cu plamanii

Nutrientii esentiali: betacarotenul protejeaza plamanii de fum si poluanti atmosferici, mentinand curati si sanatosi micii saculeti de aer. Seleniul mentine plamanii elastici. Vitaminele C si E sunt responsabile pentru regenerarea celulara, lupta impotriva imbatranirii celulelor si protejeaza plamanii de deteriorarea oxidativa.

Mentine-te hidratat: bea multa apa; acest lucru confera o consistenta redusa mucusului ce captuseste caile respiratorii si plamanii. Deshidratarea face ca mucusul sa se ingroase, incetinind respiratia si facandu-te mai susceptibil la boli.

Ghimbirul, usturoiul, ceapa si alte asemenea alimente condimentate micsoreaza inflamatiile si lupta impotriva infectiilor

Legumele crucifere sunt bogate in clorofila, ajuta la crearea sangelui si sunt bogate in antioxidanti. Un studiu din 2010 a descoperit ca oamenii care consumau mai multe legume crucifere aveau un risc injumatatit de cancer comparativ cu cei care consumau mai putine astfel de legume, spune dr. Edelman.

Consuma mere care sunt bogate in vitaminele E si C, in flavonoizi, care ajuta la functionarea optima a plamanilor.

Morcovii, bogati in vitamina A, licopen si antioxidanti, micsoreaza sansele de a dezvolta boli pulmonare.

Sucul de merisoare, de grepfruit si de noni sunt toate bogate in antioxidanti si ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos.

Untul nedegresat, carnea rosie, branza si dulciurile procesate, consumate din abundenta de suferinzii de boli respiratorii, le dauneaza, potrivit unui recent studiu facut in Australia. Produsele lactate si alimentele grase sporesc formarea de mucus si blocheaza caile respiratorii.

Curatire si detoxifiere

Lemnul-dulce (licorice), cimbrul, oregano, eucaliptul, plamanarica (mierea-ursului), salvia, menta sunt remedii herbale.
Inhalarea de abur si vaporizarea sunt extrem de benefice. Uleiurile esentiale precum cel de eucalipt sau menta sunt bune pentru sistemul respirator, fie ca este vorba de congestie, formare de mucus sau plamani slabiti. Poti sa pulverizezi pe fata de perna uleiuri esentiale. Aceste uleiuri mai pot fi utilizate odata cu inhalarea de aburi.

 

Cateva sugestii esentiale:

Atunci cand practici hobby-uri care includ praf sau gaze industriale sau chiar vopsitul/pictatul, poarta un dispozitiv de protectie respiratorie.
Acorda atentie pozitiei corpului. Statul garbovit/cocosat pentru perioade lungi reduce capacitatea respiratorie a plamanilor. Este preluat mai putin oxigen si expirat mai putin dioxid de carbon, asa ca stai drept oricand poti sa faci asa.

Surse utilizate

http://www.undergroundhealth.com/top-5-ways-improve-lung-health-naturally/ - Plamanii

#aer #Lobelia inflata plamanilor #respiratie #sanatate #Seminte de busuioc

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 beneficii de sanatate ale respiratiei profunde
Ai grija de sanatate zi de zi cu aceste sfaturi simple!
Imbunatateste-ti sanatatea cu ajutorul respiratiei

Ce spun cititorii despre "Topul celor 5 modalitati de a imbunatati in mod natural sanatatea plamanilor"

adi27 October 2015 21:09Raspunde

am vrut sa recomand articolul acesta unui preot pe care il cunosc care are probleme cu plamanii, dar vazand ca scrieti despre exercitii yoga, m-am oprit stiind ca parintele si biserica in general nu imbratiseaza acesta practica pagana. Poate pe viitor atingeti problema doar dpdv medical fara abordari de genul acesta. Numai bine !

Tatiana07 August 2014 21:59Raspunde

nu prea mai am cuvinte cat de multumita si fericita ma faceti

Alec Blenche07 August 2014 22:43Raspunde

Multumim!, ne bucuram foarte tare de un asemenea efect!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101