Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. 9 tipuri de alimente in care se ascunde monoglutamatul de sodiu

9 tipuri de alimente in care se ascunde monoglutamatul de sodiu

Monoglutamatul de sodiu este o toxina care ataca sistemul nervos si creierul, fiind aproape intotdeauna prezent in alimentele procesate sau semipreparate, chiar daca poate sa apara sub diverse denumiri. Iata o lista a alimentelor in compozitia carora se gaseste cel mai frecvent.

MGS (monoglutamatul de sodiu) este substanta chimica asociata in general cu mancarea chinezeasca, insa se poate regasi in multe dintre alimentele pe care le consumam zilnic.

MGS este o toxina care ataca sistemul nervos si creierul, fiind ascuns sub diverse forme si chiar in multi aditivi alimentari. MGS este aproape intotdeauna prezent in alimentele procesate sau semipreparate, chiar daca poate sa apara sub diverse denumiri.

Multi oameni pot manifesta reactii in decurs de 48 de ore chiar si in urma unui consum mic de MGS, ceea ce ingreuneaza identificarea sursei alimentare care ar fi putut cauza reactia. Efectele pot include dureri de cap, eruptii cutanate, afte, secretii nazale, insomnie, convulsii, modificari de dispozitie, atacuri de panica, palpitatii si alte aritmii cardiace, greata, amorteala, atacuri de astm si migrene.

Studiile arata ca MGS patrunde lent in creier, trece de bariera sange-creier si atinge concentratii mari in trei ore de la consum. Nivelul de MGS din creier ramane ridicat timp de 24 de ore de la consumul initial al alimentatiei contaminate. Pentru a preveni aceste efecte, evita aceste produse bogate in MGS: 

Primăvară Verde Vie blog
 

Hrana pentru bebelusi

Oricat ar parea de socant, producatorii de mancare pentru bebelusi includ deseori glutamat in produsele lor, ca "potentator" de aroma.

Sosuri din comert

Esti mandru de sosul thai, teriyaki sau jamaican pe care doar ce l-ai achizitionat? Ei bine, majoritatea acestor tip de sosuri contin MGS. In loc sa le cumperi, mai bine prepara-ti propriile sosuri acasa.

alimente comune ce pot contine glutamat

Lapte praf pentru bebelusi

Oricat pare de ciudat, cele mai cunoscute firme de lapte praf pentru copii contin MGS, indiferent de denumirea sub care apare pe eticheta.

Pudra proteica

Multe pudre proteice folosite pentru pierderea in greutate sau cresterea musculara, chiar si cele vandute in magazinele naturiste, contin MGS, de regula sub forma de proteina hidrolizata sau proteina de soia hidrolizata. 

Crutoane

Crutoanele sunt aromatizate cu bulion sau arome "naturale" sau artificiale, care contin MGS.

Sosuri de salata din comert

Sosul de salata ar putea sa-si piarda toate beneficiile pentru sanatate daca acesta contine MGS. Sosurile de salata din comert contin "arome naturale", "condimente" sau "potentatori de arome", care, la randul lor, contin MGS. Solutia? Fa-ti propriul sos de salata sau invata sub ce alte denumiri poate fi intalnit MGS, pentru a-l identifica pe etichetele produselor. 

Supe

Cele mai multe supe, chiar si cele facute acasa, contin MGS. Acest lucru se datoreaza cubuletelor de bulion, supelor din comert sau a pudrei de tomate care pot contine MGS. Nu toti nutritionistii sau bucatarii stiu sa recunoasca MGS sub toate denumirile sale.

Produse din soia ("carne vegetala")

Produsele vegetariene de tip burger, hot dog, crenvursti si alte alternative vegetale la carne contin proteina vegetala texturata , sau proteina vegetala hidrolizata, ambele continand de regula MGS.

Amestecuri de condimente

Amestecurile de condimente contin, de regula MGS - sub denumirea de drojdie autolizata sau extract de drojdie.

 

SURSE

http://www.rodalesorganiclife.com/food/9-hidden-sources-of-msg-in-your-food/slide/8

#alimente procesate #creier #dureri de cap #MGS #monoglutamat de sodiu #pudra proteica #soia #sos de soia #toxina

Ce au mai parcurs alti cititori...

Monoglutamatul de sodiu (E-621) se ascunde sub 25 de denumiri diferite
Energia alimentelor vii este cu mult mai mare decat a alimentelor procesate?
Dependenta de mancare: metodele prin care industria alimentara ne controleaza!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101