(ViataVerdeViu) Mancarea este mancare, ar putea pretinde unii, si nu conteaza daca este sau nu fiarta sau cruda, conventionala sau ecologica. Valoarea nutritiva ramane aceeasi, indiferent. Sau poate ca nu este chiar asa? Un raport recent de la Activist Post explica faptul ca, pe baza analizei folosind o tehnica cunoscuta sub numele de fotografie Kirlian, cercetatorii au descoperit ca, campurile de energie din jurul mancarii crude si organice sunt mai puternice si mai uniforme decat campurile de energie din jurul alimentelor fierte, conventionale.
Aceasta descoperire a fost facuta posibila de o alta facuta mult mai devreme peste care a dat raposatul inventator rus Semion Kirlian in anul 1939. Kirlian a descoperit ca, atunci cand este conectat la o sursa de tensiune, un obiect pus in contact cu o placa fotovoltaica va produce o imagine corespunzatoare a acelui obiect pe acea placa. Iar imaginea rezultata va contine, de asemenea, un afisaj vizual al "aurei" electrice a obiectului, sau ceva de genul asta, care atat ca il inconjoara dar care si provine din el.
Teoria din spatele acestui camp de energie, desigur, este ca cu cat este mai puternic si mai vibrant cu atat este, mai sanatos si mai "viu" acel obiect. Si bazandu-se pe aceasta teorie, sa observat faptul ca, campul energetic al unui mar, de exemplu, este cel mai puternic imediat dupa ce a fost cules din copac. Cu cat ramane mai mult departe de copac si ii este permis sa se coaca, cu atat mai slab devine campul sau de energie.
In documentar Adevarului Simplu pe care il puteti urmari aici, care a fost lansat in 2008, o echipa de oameni de stiinta a utilizat fotografierea Kirlian pentru a analiza diferite alimente. Ei au descoperit ca alimentele ecologice emit un camp de energie in mod clar mai vibrant si mai armonios decat alimentele conventionale. Alimentele crude, de asemenea, s-au descurcat mai bine in cadrul campului de energie decat alimente gatite si pasteurizate, acestea din urma aparand a fi mai stagnante si mai putin uniforme decat cele crude.
Daca acest camp energetic este cu adevarat indicativ al "fortei de viata" al unui produs alimentar atunci se pare ca alimentele integrale, curate mancate cat mai aproape posibil de modul in care natura le-e creat, sunt datatoare de viata fata de cele supra-procesate si pline de toxine. De asemenea, inseamna ca pur si simplu, numarare caloriilor si atentia la continutul de ingrediente nu sunt suficiente pentru a determina adevarata capacitate nutritiva a alimentelor.
Sursa:
Natural News
Ok, si de unde si cum sa mancam doar alimente vii cu adevarat? Eu incerc sa fac chestia asta dar... pare o lupta aproape imposibila. Si financiar si....ptr faptul ca nu prea se gasesc produse bio proaspete..Cereale, preparate vegetale da...la supermarket sau magazine bio de profil..prin Constanta sunt dar....vegetale crude proaspete? Fructe , legume..... In final am ales sa fiu vegana dar..din pacate mananc ce gasesc pe raftul magazinelor in sezonul rece. In plus am observat ca vara in piete nu prea mai sunt tarani autentici..si daca sunt ma indoiesc ca produsele lor mai sunt "curate", bio. Si atunci cum sa facem?
Buna Tatiana, ne bucuram ca te-ai abonat la site-ul nostru. Ai dreptate in tot ce spui, dar sa stii ca existe moduri de a gasi alimente sanatoase. daca esti hotarat sa mergi pe o astfel de cale tranzitia se face treptat si in timp. In vreme ce corpul se acomodeaza la fel si obiceiurile se schimba si incepi sa desoperi surse si variante noi. Nu trebuie niciodata sa te multumesti cu ce ti se ofera , trebuie sa cauti ce este mai bun pentru corpul tau ! Si chiar daca ti se pare surprinzator ..este chiar mai ieftin....!!!