Monoglutamatul de sodiu (MGS), sau sarea chinezeasca, este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat in alimentele din nenumarate supermarketuri, restaurante locale, cafenele, scoli etc. Totul, de la supa la biscuiti pana la carne poate contine monoglutamat de sodiu, deoarece chiar daca este atat de periculos, da un gust bun mancarii si este foarte ieftin , la fel ca zaharul.
Incredibil, chiar si preparatele pentru sugari si alimentele pentru copii contin aceasta otrava, chiar daca copiii si sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decat adultii la efectele toxice ale aceste substante chimice, sunt cei mai expusi riscului. Deasemenea monoglutamatul de sodiu creeaza dependenta, iar in cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasa.
Exista cateva motive principale pentru care monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai gravi aditivi alimentari de pe piata. In primul rand, dupa cum spune dr. Blaylock, autor al cartii „Excitotoxine”: " monoglutamatul de sodiu este o excitotoxina, ceea ce inseamna ca suprasolicita celulele pana la punctul de degradare, actionand ca o otrava.
A doua parte a ecuatiei este ca monoglutamatul de sodiu poate fi literalmente ascuns in etichetele produselor alimentare. Astfel monoglutamatul de sodiu se ascunde în spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeina, hidrolizat, autolizad, aroma de fum, potentator de aroma sau gust, gelatina, extract de drojdie, proteina vegetala hidrolizata, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteina texturata, gelatina ,sirop de orez sau de orez brun si multe altele, ceea ce il face extrem de dificil de identificat.
Efecte secundare cauzete de monoglutamatul de sodiu:
durere de cap
diaree
amorteala
senzatie de arsura
furnicaturi
dureri toracice
constrictie faciale
greata
batai rapide ale inimii
somnolenta
slabiciune
dificultati de respiratie pentru astmatici
Monoglutamatul de sodiu este, de asemenea, o cauza probabila care contribuie la epidemia de obezitate iar oamenii de stiinta au cunoscut faptul ca monoglutamatul de sodiu cauzeaza obezitate din anii 1960!
Este clar ca nu se merita cateva muscaturi de junk food gustoase, pentru a oferi corpului tau unda verde de a produce grasime viscerala, cel mai periculos tip care inconjoara organele si creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, insomnie, diabet zaharat tip 2, si multe altele .
Si cu toate acestea, este exact ceea ce faci atunci cand mananci alimente care contin monoglutamat de sodiu.
Eliminarea monoglutamatului de sodiu din dieta este o alegere inteleapta pentru toata lumea, inclusiv pentru femeile gravide. Pentru a face acest lucru, ramaneti la alimentele naturale, neprocesate. Si, chiar daca nu mancati alimente prelucrate, sa fiti cu ochii in patru pentru numele ascunse ale monoglutamatului de sodiu pe etichetele produselor alimentare.
Sursa:
www.greenmedinfo.com - monoglutamatul de sodiu
Nu se precizeaza sursa æcestui articol, nici nu estę asumat de vreun spęcialist, deci informatia nu este credibila. Cu astfel dę informatii neserioase va compromiteti site-ul. Va rugam sa nu mai diseminati informatii gresite, pentru ca multi dintrę compusii enumerati aici au cu totul alta compzitię chimica dęcat cea a monoglutamatului de sodiu.
Monoglutamatul de sodiu este una, celelelate denumiri prezentate ca fiind tot monoglumat sunt in realitate cu totul alte substante. Parte dintre ele tot aditivi alimentari, unii recunoscuti ca fiind toxici, dar nu sunt monoglutamat de sodiu. http://www.chemspider.com/Chemical-Structure.76943.html\ http://www.ilri.org/InfoServ/Webpub/fulldocs/ilca_manual4/Milkchemistry.htm http://www.sigmaaldrich.com/life-science/metabolomics/enzyme-explorer/enzyme-reagents/casein.html Mai multe informatii despre aditivi gasiti aici: https://www.insp.gov.ro/cnmrmc/images/ghiduri/Ghid-Aditivi-Alimentari.pdf sau in alte locuri, daca vreti sa cautati :)
Ce mult as dori si jur ca as faceo sa i le dam scirbosilor asa ceva pe fiecare secunda sa vada cum ie sa omori pe cineva constiet de cea ce fac doamne doamne sa le dea cele mai urite boli asa poate nu ne mai otraveste pe noi
Mai intai...invata limba romana, corect. Macar partea din gramatica care se refera la utilizarea cratimei.
Nu e neaparat sa stii gramatica limbii va sa-ti exprimí liber parerea. Respectul e mai important decit un scris fara greseli.
[...] sodiu liber similar cu MGS(mono-glutamatul de sociu) – despre care puteti citi date socante aici), fosfati de sodiu (E339) si fosfati de aluminiu sodic (E541 – provoaca incarcarea [...]