Termenul de superalimente a luat cu asalt mediul online si il vedem acum folosit in orice descriere de produs, de la conopida pana la polen. Din pacate insa, multi dintre noi nu ne gandim la acele calitati care fac cu adevarat un aliment sa se transforme intr-un superaliment si daca produsul in sine merita sau nu intreaga atentie. Pentru ca apreciem onestitatea si vrem sa fii un consumator informat, iti prezentam in acest articol cu ajutorul partenerilor RawBoost cum sa faci diferenta intre un aliment si un superaliment.
Desi termenul de superaliment dateaza inca din 1915, cand a fost folosit pentru a descrie soiurile de vin, superalimentele au devenit populare de abia in anii `90. Atunci au devenit populare alimentele cu proprietati nutritionale, ce aveau scopul clar de a imbunatati sanatatea. Astfel, s-a dezvoltat termenul de „superalimente” – alimentele care trateaza si ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos.
Astazi superalimentele desemneaza, de la fructe si legume, uleiuri (cocos, seminte de dovleac, ulei de rapita), la produse apicole (miere, laptisor de matca, polen) sau chiar ierburi aromatice, gama fiind una extrem de diversificata. Desi nu exista o definitie formala, in general superalimentele sunt alimente dense nutritional, care au, pe langa rolul de a ne asigura o alimentatie echilibrata si corecta, si potential terapeutic.
Superalimentele isi merita denumirea, deoarece sunt produse bogate in substante nutritive si vitamine (vitamina A, vitamina C, vitamina D) care contin putine calorii si care conduc la reducerea aparitiilor unor afectiuni precum obezitatea (reducerea coleterolului), bolile cardiovasculare, diabetul, etc. In plus, superalimentele poarta un astfel de nume si datorita continutului bogat de zinc, calciu, magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, etc.
Rawboost - superalimente cu trecut si viitor...
Istoria RawBoost incepe, pe cat de simplu, pe atat de sincer, si ne relateaza povestea a doi oameni frumosi care, pe langa o chimie puternica, au descoperit si secretul unei vieti echilibrate, si au decis sa impartaseasca acest secret si cu cei dragi, din jurul lor. Momentul declansator a fost, in cazul lor, observarea unei fotografii Kirlian cu o varza si, cum amandoi erau pasionati de fotografie, au inceput sa studieze, fiecare folosindu-se de afinitatile sale: el cu o curiozitate de inginer, ea cu o intuitie poetica desavarsita.
De la aceasta intamplare si pana la adoptarea unui stil de viata echilibrat, nu a fost decat un pas.
Astfel, blenderul celor doi a inceput sa „guste” combinatii care mai de care mai reusite, ajutand cuplul sa slabeasca si sa intinereasca cu 10 ani, fizic si psihic, cum afirma chiar ei.
Rezultatul a fost atat de satisfacator, incat cei doi s-au gandit si la cei din jurul lor si astfel au realizat prima lor productie artizanala, frumos ambalata si livrata la usa vecinilor. Si de aceasta data rezultatul a fost cel scontat, si cum cererile au inceput sa creasca, mica idee s-a transformat numai intr-o afacere de familie, Rawboost.
Rawboost inseamna pudre care se transforma intr-o clipa in adevarate placeri pentru papilele gustative si intr-o adevarata binecuvantare pentru intreg organismul.
Superalimentele – 2 in 1 – hrana si tratament
Superalimentele sunt, in egala masura, si alimente si remedii naturiste, astfel ca beneficiile lor asupra organismului sunt de necontestat. Se disting prin capacitatile extraordinare de a amplifica forta vitala si energia corpului fizic si prin capacitatea de a dinamiza sistemul imunitar, secretia de serotonina, dar si apetitul sexual.
Astfel, superalimentele sunt asemenea unui combustibil, intrucat ajuta la obtinerea greutatii ideale (arderea caloriilor), la amplificarea fortei si contribuie la detoxifierea intregului organism, prin reglarea ph-ului.
Printre acestea se disting superalimente care:
- conduc la o stare de energie de lunga durata - cacao (pudra de cacao, cacao boabe), spirulina pudra, maca pudra ecologica,
- mentin vitalitatea organismului - cocos ( ulei de cocos, zahar de cocos),
- asigura cantitatea necesara de antioxidanti – proteine vegetale - fructele goji, mixuri proteice, proteine de mazare, etc,
- ajuta la detoxifierea organismului – seminte chia, chlorella pudra, sare de hymalaia.
Da, superalimentele pot fi considerate ingredientele minune care dau „final touch-ul” retetelor. In timp ce unele superalimente pot fi consumate ca atare (kale, leguminoase, merisoare, miere), altele pot fi folosite in retete cu adevarat delicioase, atat pentru adultii din familie, cat si pentru cei mici.
Rawboost inseamna pudre fine, aromate, numai bune de folosit in retete diversificate, pentru un stil de viata echilibrat si sanatos, dar si pentru kilograme in minus.
Specialistii Rawboost propun retete dintre cele mai diversificate precum smoothie verde, clatite raw vegane, negrese raw vegane, pentru intreaga familie. Superalimentele sunt secretul unei vieti sanatoase si al unei siluete de invidiat. Pentru mai multe detalii viziteaza Rawboost.ro.