Fotografiile Kirlian sunt o unealta esentiala in a valida intelegerea noastra despre efectul bioelectric al hranei vii asupra sanatatii organismului uman.
In cartea lor "Partea intunecata a creierului", Harry Oldfield si Roger Coghill folosesc fotografiile Kirlian pentru a determina felul in care forta vitala a oamenilor si a alimentelor este afectata de anumite conditii.
Fiintele umane, precum si toate organismele vii sunt create din energie rezonanta. Aceasta energie se reflecta in functionarea fiecarei celule. Structura moleculara a celulei este ghidata de ADN, care se comporta ca un receptor al diferitelor frecvente rezonante ale corpului dar si ca un transmitator al acestora. Cu cat este mai puternica energia rezonanta a celulelor cu atat este mai puternic campul natural de radiatie. In alte cuvinte, electroluminiscenta rezultata in urma fotografiilor Kirlian, este o masura a puterii vitale a celulelor. Si deci cu cat este mai mare forta vitala a fiecarei celule, cu atat mai puternica va fi electroluminiscenta campului total fotografic Kirlian, care este suma potentialului electric al fiecarei celule.
Una din pozele facute de cei doi arata o persoana care a mancat junk food pentru 24 de ore si care arata absenta oricarei electroluminiscente. Acest lucru s-a intamplat si cu alti 11 voluntari expusi acelorasi factori. Apoi au comparat aceasta imagine cu cea a unei persoane care a
consumat hrana vie in ultimii 40 de ani. Bineinteles ca au observat o mare diferenta. O alta comparatie a fost facuta intre o varza vie (cruda) si apoi aceeasi varza gatita intr-o oala cu presiune pentru 10 minute. Varza vie avea o electroluminiscenta mult mai mare si mai luminoasa decat cea gatita.
Ce spun fotografiile Kirlian despre metodele de precesare si pastrare a alimentelor
Apoi cei doi s-au folosit de fotografiile Kirlian pentru a observa efectele pe care le au metodele de procesare si pastrare asupra alimentelor. Rezultatele au fost in felul urmator:
In cazul procesarii, in ordinea puterii electroluminiscentei:
1. Crude
2. Gatite la Wok (un fel de tigaie folosita in special de chinezi)
3. Gatite cu aburi
4. Gatite la microunde
5. Gatite in oala cu presiune sau fierte pentru mult timp
6 . Prajite
7. Gatite la gratar cu carbuni
8. Gatite in cuptor.
In cazul metodelor de pastrare in ordinea puterii electroluminiscentei:
1. Alimente proaspete si crude.
2. Alimente crude pastrate in frigider pentru nu mai mult de 4 ore.
3. Liofilizare sau uscare prin inghetare (o metoda folosita in mod comercial). S-a pastrat cam 75% din energia alimentelor
4. Congelare. S-a pastrat aproximativ 30% din energia alimentelor.
5. Folosirea radiatiilor gamma. Nu a mai ramas nici urma de energie.
In general orice forma de procesare va diminua intr-un fel sau altul atat valoarea nutritiva cat si energetica a alimentelor. Precum aud frecvent intr-un spot publicitar caruia nu as vrea sa-i fac reclama "Mancatul nu e asa simplu cum crede lumea". Trebuie sa avem in vedere si faptul ca alimentele trebuie consumate cat mai proaspete, pe cat posibil in starea lor naturala cruda.
Surse:
Gabriel Cousens, Conscious eating pag 573-574 - despre fotografiile Kirlian
Harry Oldfield si Roger Coghill, Partea intunecata a creierului - fotografiile Kirlian
Buna, va rog, unde se poate face fotografie KIRLIAN in Bucuresti ? Multumesc de raspuns.