AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact

Reteta de sirop de ghimbir si 15 motive pentru care e bine sa-l consumi zilnic

Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai utilizate si apreciate din intreaga lume.

Este un ingredient care da savoare felurilor de mancare, conferind acel "ceva" care il satisface pana si pe cel mai pretentios gurmand.

Dar stiai ca radacina de ghimbir este folosita de mai bine de 2000 de ani ca medicament natural in diferite culturi ale lumii?

Acesta este nelipsit in bucatarie, dar si in dulapiorul de medicamente in India, Orientul Mijlociu, Africa, Caraibe, pentru a mentiona doar cateva dintre zonele care il folosesc frecvent.

In mod surprinzator, studii stiintifice au dovedit ca ghimbirul poate fi mai eficient decat antibioticele contra infectiilor cu stafilococi.

Poate opri dezvoltarea celulelor canceroase si le poate omori! Este unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare disponibile—poate reduce chiar si inflamatiile creierului.

Ghimbirul face minuni pentru sistemul digestiv si poate vindeca probleme ca refluxul gastric si colita ulceroasa. Mai nou insa, s-a descoperit ca ghimbirul poate ameliora chiar si efectele radiatiilor cu razele gamma!

sirop de ghimbir beneficii

Ghimbirul, sub denumirea sa botanica Zingiber officinale Roscoe, este o planta cu flori inrudita cu turmericul si cardamomul.

Rizomul, acea parte lemnoasa care seamana cu o radacina si creste sub pamant, este cel care se foloseste atat ca remediu cat si pentru mancare.

Ghimbirul este o sursa bogata de antioxidanti, printre care gingeroli, shogaoli, zingeroni si multi altii. In general, ghimbirul manifesta o gama larga de proprietati antibacteriene, antivirale, antioxidante si antiparazitare.

Insa ce stim acum gratie unui mare numar de studii efectuate despre aceasta planta miraculoasa este ca are peste 40 de actiuni farmacologice care fac din ea o prezenta valoroasa in orice gospodarie. 

Like Share Share Tweet71142 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Sfaturi practice

Etichete: anti-cancer, anti-greata, antiinflamator, antiviral, ghimbir, miere, remedii naturale,

Comentarii recente:
Simona17 May 2016 03:08Raspunde

Buna ziua, din titlul articolului am inteles ca exista o reteta pentru siropul de ghimbir. Eu nu o gasesc. Va multumesc

Blenche Alec17 May 2016 15:20Raspunde

articolul este impartit pe pagini . Priviti cu atentie in stanga jos scrie cu rosu - pag 1, 2,3 . Schimbati paginile de acolo

Elena18 May 2016 06:32Raspunde

Din cate stiu, mierea nu e voie sa fie incalzita la o temperatura mai mare de 40 de grade,ca devine toxica (sau ,in cel mai bun caz, nu are niciun efect), asa ca eu cred ca ghimbirul trebuie fiert separat si apoi amestecat cu mierea .

didi18 May 2016 10:08Raspunde

Mierea, expusă la temperaturi mari, devine toxică. Mai eficient este să fie macerat ghimbirul ras în miere.

Banu Mihaela21 May 2016 05:06Raspunde

Buna ziua! Articolele pe care le publicati imi sunt de mare folos, si m-au invatat multe lucruri. Revista presei pt mine inseamna VVV. Am insa o nedumerire cu privire la acest articol, in legatura cu fierberea mierei, care contravine usor legilor raw. Faptul ca mierea devine toxica la temperaturi ridicate este un mit, am citit, insa enzimele pe care le contine nu pot supravietui in urma fierberii. La fel si in ceea ce priveste ghimbirul...Este adevarat? Exista varianta doar sa amestecam cele doua ingrediente si sa le lasam la macerat? Multumesc frumos!

admin22 May 2016 03:39Raspunde

Buna ziua, rolul mierii aiic este doar de a atenua puterea ghimbirului si de conservare. Dar se poate si prin macerare. Numai bine

Maria30 November 2016 12:48Raspunde

Daca se fierbe mierea ce proprietati mai are? In alte sfaturi se spune ca nu este bine sa pui miere, nici macar in apa fierbine ,atunci cum este bine?

admin30 November 2016 12:57Raspunde

Doar isi pierde nutrientii nu se altereaza.

Aura Mihaiela Costea01 March 2017 03:00Raspunde

Da dar miera nu e toxica la invalidez?

Flo20 January 2018 18:02Raspunde

Din ce intelg .si dupa cum a raspuns adm. Este ca mierea se adauga ca conservant pt. ghimbir (sa nu se strice ,oxideze)asta ca ,sa nu se adauge zahar. Sau sare ,ca e tot un conservant.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Cum recunoşti mierea contrafăcută

Cum recunoşti mierea contrafăcută

Care este cea mai eficienta metoda de a indeparta pesticidele de pe legume, fructe si verdeturi

Care este cea mai eficienta metoda de a indeparta pesticidele de pe legume, fructe si verdeturi

Produsele apicole - Superalimente de nelipsit din dieta ta zilnică

Produsele apicole - Superalimente de nelipsit din dieta ta zilnică

Ghid complet de utilizare a vitaminelor în tratarea endometriozei

Ghid complet de utilizare a vitaminelor în tratarea endometriozei

De ce sa iti educi copilul cu virtuti morale?

De ce sa iti educi copilul cu virtuti morale?

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara - Plaiul Foii 2018

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara - Plaiul Foii 2018

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE