meniu
Retete

Reteta de sirop de ghimbir si 15 motive pentru care e bine sa-l consumi zilnic

Ghimbirul este unul dintre cele mai utilizate si apreciate condimente din intreaga lume. Este ingredientul care da savoare multor feluri de mancare, facandu-le sa aiba acel "ceva" care sa satisfaca si pe cel mai pretentios consumator. Dar stiai ca ra

Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai utilizate si apreciate din intreaga lume.

Este un ingredient care da savoare felurilor de mancare, conferind acel "ceva" care il satisface pana si pe cel mai pretentios gurmand.

Dar stiai ca radacina de ghimbir este folosita de mai bine de 2000 de ani ca medicament natural in diferite culturi ale lumii?

Acesta este nelipsit in bucatarie, dar si in dulapiorul de medicamente in India, Orientul Mijlociu, Africa, Caraibe, pentru a mentiona doar cateva dintre zonele care il folosesc frecvent.

In mod surprinzator, studii stiintifice au dovedit ca ghimbirul poate fi mai eficient decat antibioticele contra infectiilor cu stafilococi.

Poate opri dezvoltarea celulelor canceroase si le poate omori! Este unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare disponibile—poate reduce chiar si inflamatiile creierului.

Ghimbirul face minuni pentru sistemul digestiv si poate vindeca probleme ca refluxul gastric si colita ulceroasa. Mai nou insa, s-a descoperit ca ghimbirul poate ameliora chiar si efectele radiatiilor cu razele gamma!

Citeste si: Totul despre ghimbir: ce este, ce beneficii are si cum poate fi consumat

sirop de ghimbir beneficii

Ghimbirul, sub denumirea sa botanica Zingiber officinale Roscoe, este o planta cu flori inrudita cu turmericul si cardamomul.

Rizomul, acea parte lemnoasa care seamana cu o radacina si creste sub pamant, este cel care se foloseste atat ca remediu cat si pentru mancare.

Ghimbirul este o sursa bogata de antioxidanti, printre care gingeroli, shogaoli, zingeroni si multi altii. In general, ghimbirul manifesta o gama larga de proprietati antibacteriene, antivirale, antioxidante si antiparazitare.

Insa ce stim acum gratie unui mare numar de studii efectuate despre aceasta planta miraculoasa este ca are peste 40 de actiuni farmacologice care fac din ea o prezenta valoroasa in orice gospodarie. 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#anti-cancer #anti-greata #antiinflamator #antiviral #ghimbir #miere #remedii naturale

Ce au mai parcurs alti cititori...

De ce e bine sa-ti incepi ziua cu ceai de ghimbir

De ce e bine sa-ti incepi ziua cu ceai de ghimbir

Suc din turmeric pentru imunitate

Suc din turmeric pentru imunitate

Comprese cu ghimbir pentru dureri inflamatorii

Comprese cu ghimbir pentru dureri inflamatorii

Ce spun cititorii despre "Reteta de sirop de ghimbir si 15 motive pentru care e bine sa-l consumi zilnic"

mit23 December 2018 11:40Raspunde

Din alte surse mierea fiarta se transforma in otrava.Care este adevarul?

Aura Mihaiela Costea01 March 2017 10:00Raspunde

Da dar miera nu e toxica la invalidez?

Flo21 January 2018 01:02Raspunde

Din ce intelg .si dupa cum a raspuns adm. Este ca mierea se adauga ca conservant pt. ghimbir (sa nu se strice ,oxideze)asta ca ,sa nu se adauge zahar. Sau sare ,ca e tot un conservant.

Maria30 November 2016 19:48Raspunde

Daca se fierbe mierea ce proprietati mai are? In alte sfaturi se spune ca nu este bine sa pui miere, nici macar in apa fierbine ,atunci cum este bine?

30 November 2016 19:57Raspunde

Doar isi pierde nutrientii nu se altereaza.

Banu Mihaela21 May 2016 12:06Raspunde

Buna ziua! Articolele pe care le publicati imi sunt de mare folos, si m-au invatat multe lucruri. Revista presei pt mine inseamna VVV. Am insa o nedumerire cu privire la acest articol, in legatura cu fierberea mierei, care contravine usor legilor raw. Faptul ca mierea devine toxica la temperaturi ridicate este un mit, am citit, insa enzimele pe care le contine nu pot supravietui in urma fierberii. La fel si in ceea ce priveste ghimbirul...Este adevarat? Exista varianta doar sa amestecam cele doua ingrediente si sa le lasam la macerat? Multumesc frumos!

22 May 2016 10:39Raspunde

Buna ziua, rolul mierii aiic este doar de a atenua puterea ghimbirului si de conservare. Dar se poate si prin macerare. Numai bine

didi18 May 2016 17:08Raspunde

Mierea, expusă la temperaturi mari, devine toxică. Mai eficient este să fie macerat ghimbirul ras în miere.

Elena18 May 2016 13:32Raspunde

Din cate stiu, mierea nu e voie sa fie incalzita la o temperatura mai mare de 40 de grade,ca devine toxica (sau ,in cel mai bun caz, nu are niciun efect), asa ca eu cred ca ghimbirul trebuie fiert separat si apoi amestecat cu mierea .

Simona17 May 2016 10:08Raspunde

Buna ziua, din titlul articolului am inteles ca exista o reteta pentru siropul de ghimbir. Eu nu o gasesc. Va multumesc

17 May 2016 22:20Raspunde

articolul este impartit pe pagini . Priviti cu atentie in stanga jos scrie cu rosu - pag 1, 2,3 . Schimbati paginile de acolo

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.