Nimic nu e mai placut dimineata decat sa te bucuri de o ceasca cu ceai aburinda.
Este bine sa-ti incepi ziua cu o ceasca de ceai de ghimbir pentru ca te ajuta sa fii mai sanatos si mai energic.
6 motive pentru care e bine sa bei ceai de ghimbir dimineata
1. Are efect antiinflamator
Inflamatia cronica a fost asociata cu bolile cardiovasculare, diabet, artrita, Alzheimer, boli pulmonare si autoimune.
Ghimbirul contine puternice substante antiinflamatorii care protejeaza corpul de afectiunile mentionate anterior si amelioreaza durerea inflamatorie in muschi si incheieturi.
2. Intareste sistemul imunitar
Ghimbirul contine ingredienti activi numiti ghimbiroli si ghimbirdiol, care au proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.
Afla Top 10 Beneficii ale Ghimbirului. Cum se consumă și ce contraindicații are
Pe lânga acestea, ghimbirul intareste si abilitatea corpului de a combate infectia in mod natural, fiind astfel un remediu perfect in cazul racelilor si gripelor.
3. Ajuta digestia
Ghimbirul contine ghimbiroli si shogaol, care stimuleaza procesul natural al digestiei si mareste absorbtia nutrientilor.
Aceasta radacina previne si constipatia, vindeca leziunile gastrice si combate balonarea, greata, voma, crampele si diareea.
4. Stimuleaza circulatia
Ghimbirul ajuta circulatia sangelui, mentinând la nivel normal indicatorii bolilor cardiovasculare, cum ar fi tensiunea si colesterolul marit.
Ghimbirul previne, in acelasi timp, stopul cardiac si accidentul vascular prin eliminarea placii arteriale, un amestec lipicios de substante grase si calciu, care se acumuleaza pe peretii interiori ai arterelor si impiedica buna circulatie a sângelui.
5. Opreste evolutia celulelor maligne
Datorita proprietatii antiinflamatorii, ghimbirul actioneaza si impotriva dezvoltarii cancerului prin prevenirea formarii, supravietuirii, multiplicarii si metastazei celulelor canceroase.
S-a dovedit ca este eficient impotriva limfomului, a cancerului la ficat, la prostata, la pancreas, la plamani, colo rectal, la sân, de piele si la vezica.
6. Imbunatateste functionarea creierului
Consumul zilnic de ghimbir imbunatateste memoria si cognitia prin protectia creierului de stresul oxidativ, apoptoza si inflamatii.
Este in special eficient pentru cresterea abilitatii cognitive la femeile de varsta mijlocie. Ghimbirul actioneaza ca un sedativ si relaxeaza mintea super activa, inlaturand ceata mentala.
Cum se face ceaiul de ghimbir?
Ai nevoie de:
- Un ibric din ceramica
- 1 cana de apa
- 4 - 6 felii subtiri de ghimbir proaspat tocat marunt
- Miere cruda neprocesata (pentru indulcire) - se va adauga cand temperatura ceaiului a ajuns suportabila.
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert.
- Cand clocoteste, se adauga feliile de ghimbir si se da focul la mic.
- Se lasa la foc mic cam 10-15 minute.
- Se ia de pe foc si se serveste cu miere.
Pentru un rezultat si mai bun se poate adauga si un varf de cutit de turmeric.
*Acest material are scop informativ și nu înlocuiește sfatul medicului.
pot consuma ghimbir pe sarcina?
Da, dar nu in cantitati foarte mari