Ce este magneziul?
Magneziul este al patrulea mineral abundent din organism si este esential pentru o sanatate buna. Aproximativ 50% din magneziul total al corpului se gaseste in oase. Cealalta jumatate se gaseste in principal in interiorul celulelor din tesuturi si organe. Doar 1% din magneziu se gaseste in sange, dar organismul functioneaza foarte greu pentru a mentine nivelurile sanguine de magneziu constante.
Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reactii biochimice din organism. Acesta ajuta la functionarea normala a musculaturii si a nervilor, pastreaza constant ritmul cardiac, sustine un sistem imunitar sanatos, si mentine oasele puternice. Magneziul, de asemenea, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, promoveaza tensiune arteriala normala, si este cunoscut a fi implicat in metabolismul energetic si sinteza proteinelor. Exista un interes sporit in rolul magneziului in prevenirea si gestionarea unor tulburari, cum ar fi hipertensiune arteriala, bolile cardiovasculare sau diabetul. Magneziul alimentar este absorbit in intestinul subtire si este excretat prin rinichi.
Ce alimente furnizeaza magneziu?
Vegetalele verzi precum spanacul sunt surse bune de magneziu, deoarece centrul moleculei clorofilei (care da legumelor culoarea verde) contine magneziu. Unele leguminoase (fasole si mazare), nuci si seminte, si cerealele integrale, nerafinate, de asemenea, sunt surse bune de magneziu. Cerealele rafinate sunt in general scazute in magneziu. Cand faina alba este rafinata si prelucrata, germenii de grau bogati in magneziu si tarata sunt eliminate. Painea din faina integrala de grau, ofera mai mult magneziu decat painea facuta din faina alba rafinata.
Magneziul si bolile de inima
Cand transpirati, o cantitate semnificativa de magneziu este pierduta. Magneziul este cea mai putin recunoscuta tulburare de electroliti. Conform doctorului american Mildred Seelig, una dintre autoritatile in domeniu, 80% -90% din populatie este deficienta in magnesiu.
Este dincolo de puterea acestui articol de a intelege si explica de ce publicului ii este negat adevarul asupra gravitatii deficitului de magneziu si a mortii subite. Cercetarile medicale facute in acest domeniu ar putea umple o carte, dar din pacate, sunt ignorate.
Potrivit lui Michael A. Brodsky MD, profesor la Universitatea de Medicina si director al Serviciului de aritmie cardiaca de la Universitatea din California .. dezechilibrele minerale interfereaza cu functiile nervoase normale ale inimii .
In timp ce majoritatea sportivilor au fost invatati sa bea o bautura bogata de potasiu dupa transpiratie .. foarte putini au fost educati cu privire la pericolele de deficienta de magneziu. Dr. Brodsky afirma ca terapia aritmiei ar trebui sa se concentreze asupra completarii celor doua minerale esentiale: potasiu si magneziu.
Aproape toati medicii cunosc de ceva timp cat de vital este potasiul pentru ritmul cardiac normal. Cu toate acestea, magneziul este o poveste complet diferita. Dupa spusele lui Carla Sueta MD, Ph.D., medic si profesor de cardiologie la Universitatea din Carolina de Nord si la Scoala de Medicina Chapel Hill, ” aparent, multi doctori inca nu realizeaza cat de important, este acest mineral si ce rol poate el juca in inimile pacientilor. De fapt, mai niciodata nu se verifica nivelul de magneziu.. Ea a aratat ca, prin cercetarea ei, magneziu a redus incidenta mai multor tipuri de aritmie ventriculara cu 53 pana la 76 la suta.
Deficitul de magneziu poate fi indus de medicamente menite sa ajute probleme cu inima. Unele tipuri de diuretice , determina organismul sa elimine atat magneziul dar si potasiul. Si deficitul de magneziu este de multe ori la partea de jos a ceea ce se numeste deficit de potasiu refractar. Cantitatea de magneziu din organism determina cantitatea unei anumite enzime care determina la randul ei cantitatea de potasiu din organism ", explica ea. Deci, daca sunteti deficienti in magneziu, sunteti foarte probabil deficienti si in potasiu si nici o cantitate de potasiu nu va corecta aceasta situatie daca, corpul vostru nu primeste de asemenea, suficient magneziu.
Alte simptone ale deficientei de magneziu.
- Crampe ale membrelor inferioare
- Migrene
- Oboseala
- Pierderea poftei de mâncare
- Depresie
- Greata
- Varsaturi
- Hipertensiune arteriala.
Surse:
http://www.mybodylanguage.co.uk/Cold%20Hands.htm
http://thyroid.about.com/b/2005/05/26/what-you-need-to-know-about-the-benefits-of-magnesium.htm
Am carenta de magneziu si imi cam trosnesc articulatiile (mai ales dimineata). Cam cat timp ar trebui sa administrez Magnerot pentru a vedea niste rezultate? Multumesc anticipat
Va rog sa nu mai faceti spam
Am citit cu atentie , chiar ma intereseaza aproape totul despre magneziu, mai bine zis despre deficienta lui in corp. pentru starile mele de ameteala, aparitia destul de frecventa a carceilor, a crampelor musculare si a frisoanelor sora mea, care a trecut prin aproximativ aceeasi stare, mi-a spus sa iau Magnerot si urmandu-I sfatul am constatat ca dupa o saptamana mi-am gasit partial linistea. O sa iau in continuare ca simt ca-mi face bine.
nu am stiut ca e asa de important ,dar caut sa fac cum ati scris