Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Victoria Boutenko : pasi catre hrana vie

Victoria Boutenko : pasi catre hrana vie

Documentarul Victoriei Boutenko a fost inspirational pentru multi dintre adeptii dietei (defapt al stilului de viata ) cu hrana vie. Intr-un stil propriu, prietenos, cald si apropiat de sufletul oamenilor, Victoria Boutenko ne inspira din nou prin ca

Documentarul Victoriei Boutenko a fost inspirational pentru multi dintre adeptii dietei (defapt al stilului de viata ) cu hrana vie. Intr-un stil propriu, prietenos, cald si apropiat de sufletul oamenilor, Victoria Boutenko ne inspira din nou prin cartea cu acelasi nume in care povesteste cum a descoperit hrana vie, ca ultima alternativa la bolile aparent incurabile de care suferea atat ea cat si familia ei.

Pentru ca vrem sa impartasim cu toata lumea ceva ce pentru noi s-a dovedit a fi o revelatie, vom prezenta periodic cate un capitol din cartea "12 pasi catre hrana vie" asteptand parerile si experientele voastre.

Cred cu tarie ca noi toti suntem meniti sa fim sanatosi, ca avem corpuri perfecte si ca boala nu este ceva normal. Totusi, cate persoane cunoasteti care sunt absolut sanatoase? Am inteles ca sanatatea si pofta de viata, amandoua depind de felul in care ne hranim. Cu siguranta ca majoritatea dintre noi cunoaste cateva dintre efectele pe care le au anumite alimente asupra noastra. Eu personal asociez sanatatea cu acel sentiment de usurare al intregului corp, cu acea dispozitie placuta si ganduri limpezi, dar cel mai important, cu acea energie din interior necesara pentru a-mi duce visurile la implinire. Imi aduc aminte cum boala pe care am avut-o a stors bucuria vietii si energia din mine impiedicandu-ma sa fac lucrurile care imi faceau placere.

In societatea noastra este sustinuta ideea ca multe afectiuni sunt incurabile. Realizez ca pentru multa lume aceasta afirmatie este bazata pe dependenta de alimente ce nu mai sunt vii,multe chiar nesanatoase si sentimentul de a nu putea face ceva pentru a schimba obiceiurile. Din pacate, ajutorul medicinei alopate nu poate compensa lipsa de educatie in nutritie.

In fiecare zi observ in juru-mi oameni disperati sa-si imbunatateasca alimentatia dar care nu sunt dispusi sa-si schimbe obiceiurile alimentare. Se trezesc in repetate randuri mancand ceea ce au vrut cu disperare sa lase deoparte. Prin numeroase experiente si cercetare, am ajuns la concluzia ca e posibil sa scapam de aceasta dependenta de alimente care nu ne sunt benefice si ca schimbarea stilului de alimentatie poate imbunatati dramatic viata.

Continuarea pe paginile urmatoare.Site-ul familiei Boutenko poate fi vizitat aici . Cartea poate fi cumparata de aici

De unde a inceput totul

Glumim deseori in familie ca am fost norocosi sa ne imbolnavim cu totii in aceasi perioada, dar in anii '93 afectiunile de care sufeream nu erau de gluma.Cu totii (eu,sotul meu si cei doi copii) eram extrem de bolnavi. Aveam doar 38 de ani si fusesem diagnosticata cu aceeasi afectiune care l-a rapus si pe tatal meu, aritmie cardiaca adica batai neregulate ale inimii. Picioarele imi erau constant umflate din cauza edemului. Cantaream peste 100 de kilograme si continuam sa ma ingras in mod constant. Bratul drept imi amortea deseori noaptea si nu puteam dormi la gandul ca intr-o zi apropiata voi muri iar copii vor ramane orfani. Imi amintesc ca ma simteam intotdeauna obosita si intr-o continua depresie. In plus, doctorul mi-a zis ca nu mai poate face nimic pentru sanatatea mea si ca cel mai bine ar fi sa ma rog.

Sotul meu, Igor, a fost bolnavicios inca din copilarie. Pana la varsta de 17 ani avusese deja 9 operatii. Avand hipertiroidism progresiv si artrita reumatoida cronica, deja la varsta de 38 de ani era o epava vie. Trebuia sa il leg eu la pantofi in zilele ploiase si umede deoarece coloana ramanea intepenita. La fel ca mine, Igor se simtea mereu obosit si avea dureri. Doctorul i-a spus sa se pregateasca pentru a-si petrece restul vietii intr-un scaun cu rotile.

Fiica noastra Valya s-a nascut cu astm si alergii. Era o fetita mereu palida la fata cu un stil de viata sedentar din cauza faptului ca la cel mai mic efort incepea sa tuseasca si sa se inece din cauza prafului.

Fiul nostru, Sergei, la varsta de noua ani a fost diagnosticat cu diabet. Cheltuiam intre 2 si 4 mii de dolari pe luna pentru tratament, asigurari medicale, controale periodice la doctori iar in 1993 doctorii i-au spus ca trebuie sa treaca la tratament cu insulina. Igor si cu mine am fost socati. Bunica mea, si ea diabetica, murise recent din cauza unei supradoze de insulina. Nu-mi puteam imagina cum ar fi fost ca Sergei sa treaca pe un asemenea tratament. Imi amintesc stand in bucatarie si plangand intreaga noapte, intreband "Doamne, de ce imi pedepsesti familia?" , "Cu ce am gresit? Cate mai putem indura? de ce starea noastra de sanatate se inrutateste,in ciuda eforturilor noastre?" si repetandu-mi "Nu il pot trece pe Sergei pe tratament cu insulina..Pur si simplu nu pot."

A doua zi dimineata am mers la biblioteca si am cautat diverse carti despre diabet. In toate am gasit ca tratamentul cu insulina va slabi treptat vederea lui Sergei si ca in final ii va provoca blocaj renal.Acum frica de insulina crescuse si mai mult in mintea mea. Speram sa pot amana inceperea tratamentului lui Sergei cu cel putin doua saptamani, cautand in timpul asta o solutie. Tin minte ca bunica mea obisnuia sa-mi spuna "Cauta si vei afla". Cu aceste cuvinte in suflet am inceput sa caut o solutie.

Am fost atenta tot timpul, am inceput sa intreb in stanga si in dreapta despre tratamente alternative impotriva diabetului. Dupa doua luni de zile, minunea s-a produs. Am intalnit o persoana din Colorado care era consumatoare numai de alimente crude. Elizabeth (asa o chema) statea in fata mea la coada la ghiseul unei banci. De cum am vazut-o am inteles care este sensul expresiei "ten stralucitor". I-am spus ca arata radiant de sanatoasa si am intrebat-o "Crezi ca diabetul poate fi vindecat pe cale naturala?". Mi-a zambit si mi-a spus "Desigur!". "De unde atata siguranta?" am continuat eu."Pentru ca m-am vindecat de cancer de colon, in faza a patra, acum douazeci de ani"."Dar nu e acelasi lucru cu a avea diabet!" am protestat eu. "Ba da, e acelasi lucru." m-a corectat ea ferm. Discutia a continuat in afara bancii iar Elizabeth mi-a povestit despre hrana vie si alimentatia cruda. Eu cautam o solutie mai serioasa. Nu-mi puteam imagina ca oamenii pot trai normal hranindu-se numai cu fructe,legume,verdeturi,nuci si seminte crude.Elizabeth mi-a raspuns cu trei argumente indisputabile: 1.animalele nu gatesc hrana pe care o consuma. 2. ea a consumat numai hrana cruda timp de douazeci de ani si s-a vindecat de cancer de colon in faza terminala. 3. oamenii nu au venit pe lume cu un aragaz atasat.

Aceste argumente erau departe de a avea un fundament stiintific, si totusi nu gaseam un contra-argument valid. Am ramas impresionata de aspectul radiant si proaspat al lui Elizabeth si in sinea mea imi doream ca si familia mea sa isi revina. Elizabeth mi-a imprumutat cartea ei despre hrana vie si am facut schimb de numere de telefon.

Am citit pe nerasuflate cartea, mai ales ca in anii '93 nu prea se gaseau multe asfel de carti. Deodata am inteles esentialul si m-am simtit de parca m-am trezit dintr-un somn.In momentul urmator m-a cuprins un sentiment de teama . Mintea imi spunea "Acum va trebui sa renunt si la ultimele placeri care imi mai ramasesera". In acelasi timp eram nerabdatoare sa incerc si varianta asta, in speranta unor rezultate imbucuratoare.

Sotul meu Igor nu a fost de acord la inceput, motivand ca el este rus si nu poate manca hrana pentru iepuri si ca a lua masa in familie este o traditie. Un alt argument al sau a fost acela ca o carte despre hrana vie nu poate suplini experienta de ani de zile a unui medic specialist. Discutiile ce au urmat au fost aprinse si de aceea am hotarat sa las deoparte ce tinea de hrana vie pentru a putea tine familia unita.

Insa nu mult dupa aceasta, a avut loc un eveniment neasteptat. Igor avea urgent nevoie de operatie pentru a extirpa glanda tiroida care se inflamase peste masura de mult si ii punea viata in pericol. La auzul vestii ca va trebui operat, Igor a refuzat  categoric, afirmand ca ar prefera sa treaca la regimul cu hrana cruda.

Asadar, 21 ianuarie 1994 a marcat punctul de cotitura in viata familiei mele. De atunci eu, sotul meu impreuna cu cei doi copii avem un stil de viata bazat numai pe alimente crude, vii.

Nu am spus nicodata ca a trece la dieta bazata pe hrana vie e usor.

De fapt, a fost foarte greu pentru  toti patru. Corpurile noastre cereau mancarea cu care erau obisnuite. La inceput ma visam cu ochii deschisi mancand briose cu ciocolata, supe calde sau cartofi prajiti. Noaptea in somn cautam cartofii prajiti sub perna. In tot acest timp, rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara. Valya nu mai tusea noaptea si nu a mai avut niciun criza de astm. Valorile de zahar din sange au inceput sa scada pentru Sergei iar umflatura pe care Igor o avea la gat incepuse sa dea inapoi. Pulsul se ajustase la valori normale, iar simptomele hipertiroidismului nu se mai faceau resimtite. Eu am observat ca lucrurile pe care le purtam incepusera sa imi fie mari. Eram atat de entuziasmata! Asa ceva nu mi se mai intamplase de foarte mult timp. Am fugit la oglinda si nu-mi venea a crede cand am vazut ca tenul meu arata mai bine si mai intinerit.

Dupa prima luna de alimentatie exclusiv cruda, pulsul lui Sergei ajunsese la 90 batai pe minut,(cum nu avusese niciodata) Valya putea alerga kilometri fara sa tuseasca, eu am pierdut in jur de 7 kilograme si cu totii am observat ca aveam mai multa energie decat de obicei. Ajunsesem sa am atata energie incat nu mai puteam doar sa merg - ci pur si simplu alergam.

Am citit intre timp despre faptul ca alergatul este obligatoriu in cazul persoanelor ce sufera de diabet. Explicatia este urmatoarea: in timpul antrenamentelor, muschii produc la randul lor insulina. Asa ca ne-am hotarat sa mergem la alergat toti patru. Iar pentru a spori entuziasmul copiilor ne-am inscris la diverse competitii de alergat si, spre surprinderea noastra, ajungeam mereu printre primii.

Am inteles ca sanatatea noastra revenise la normal, ba chiar ne simteam mult mai bine decat inainte.

 

Capitolul 2: Pasi catre hrana vie: Greselile sunt cai ale cunoasterii

#boala #hrana vie #pasi #Victoria Boutenko

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pasi catre hrana vie - greselile sunt cai ale cunoasterii
Pasi catre hrana vie - ce este viata?
Slabeste inteligent prin aceste modificari ale stilului de viata

Ce spun cititorii despre "Victoria Boutenko : pasi catre hrana vie "

diaconu lili13 March 2014 10:23Raspunde

As dori sa cunoasca cat mai multi acest site care se preocupa si de suflet si de corp.Sunteti minunati ptr ca reusiti sa emanati dragostea ptr viata ,si eu ca cititor pasionat al postarilor voastre traiesc ptr prima oara sentimentul ca am puterea de a -mi schimba viata in bine.Inca odata va multumesc.

diaconu lili13 March 2014 10:00Raspunde

Mii de multumiri ptr acest articol si ptr toate lucrurile minunate pe care le postati.As dori sa

Teodora17 April 2012 12:01Raspunde

E o carte care merita tradusa..... pacat ca nu e... o sa urmaresc postarile voastre oricum... tot e ceva decat deloc... Multumesc!

Alec Blenche17 April 2012 11:51Raspunde

Din pacate, din cate stim noi, nu exista. Noi am incercat sa facem o serie de postari, traducand din carte, dar ne-am oprim momentan..speram ca o sa continuam anul acesta.

Teodora17 April 2012 11:11Raspunde

Mi-ar placea sa fac rost de cartea Victoriei Boutenko in limba romana. Credeti ca se gaseste undeva?

Viata in verde viu – Pasi catre hrana vie-ce este viata?25 February 2012 02:32Raspunde

[...] Partea 1:Pasi catre hrana vie  [...]

Viata in verde viu – Pasi catre hrana vie – greselile sunt cai ale cunoasterii21 February 2012 14:07Raspunde

[...] Partea 1: Pasi catre hrana vie [...]

irina28 November 2011 13:47Raspunde

multumiri pentru traducere si postare! E foarte folositor!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101