Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 19 metode naturale de a-ți curăța plămânii

19 metode naturale de a-ți curăța plămânii

Chiar dacă nu fumezi sau nu suferi de astm, la o anumită perioadă de timp este benefic să îți cureți plămânii apelând la remedii naturale, pe care le poți prepară în casă. Iată 19 leacuri bătrânești pentru curățarea plămânilor.

Nu mulți dintre noi acordăm prea mare importantă respirației. Chiar și dacă nu fumezi sau nu suferi de probleme respiratorii, este important să-ți cureți din când în când plămânii. Iar dacă fumezi sau suferi de astm sau alergii, cu atât mai mult trebuie să ai grijă de căile respiratorii. În acest articol am adunat multe informații importante despre modul în care ne putem menține plămânii sănătoși, plus câteva leacuri bătrânești pentru plămâni, adică ceaiuri pentru plămâni. Iată ce vei afla citind acest articol:

Cuprins

Până la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogTransport gratuit la  Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! - blogSare celtică blog

Plămânii sunt mai mari decât credem

Deși încap perfect în interiorul pieptului, întreaga suprafață a plămânilor (interiorul și exteriorul) este de 40 de ori mai mare decât pielea. Plămânii sunt alcătuiți dintr-un material poros care oferă flexibilitate și permeabilitate. Putem trăi cu un singur plămân, însă toți cei care și-au înlăturat un plămân sunt de acord că viață nu este la fel fără ambele organe.

În interiorul fiecărui plămân se află tuburi respiratorii numite bronhiole, legate între ele printr-un arbore bronhic. La capătul fiecărei ramuri a acestor arbori sunt săculeți cu aer numiți alveole. Celulele albe de sânge din alveole filtrează iritantii și invadatorii din aer și îi distrug sau îi împing afară din corp.

Plămânii muncesc din greu pentru a lua oxigenul, a-l filtra și a-l elibera în sistemul circulator, care îl distribuie în tot corpul. Având în vedere că aceștia se contractă și se extind de 20 de ori pe minut fără nicio pauză, avem tot interesul de a ne menține plămânii în cea mai bună formă.

Cauze comune ale problemelor respiratorii

Atunci când plămânii noștri sunt supraîncărcați cu substanțe toxice, când se produc inflamații sau când sunt polulați de bacterii sau virusuri, apar diferite afecțiuni care ne pun sănătatea în pericol. Printre cele mai frecvente se numără:

Simptomele problemelor respiratorii includ:

  • Lipsa de aer
  • Tusea
  • Respirația șuieratoare
  • Senzație de gheară în piept
  • Dureri în piept
  • Sensibilitate locala in piept sau in spate
  • Tuse cu flegmă sau sânge
  • Răguseală
  • Simptomele infecțiilor de plămâni sunt similare cu alte tipuri de infecție: febră, tuse, mucus în exces, dureri în corp, iritație a gâtului și pieptului și oboseală extremă.

Suprasolicitarea plămânilor

Toxinele există pretutindeni în jurul nostru, inclusiv în aerul pe care îl respirăm. Praful obișnuit, poluarea de la mașini și fabrici, bacteriile și virusurile, substanțele din aer provenite din diverse surse, precum și toxinele răspândite prin geo inginerie înconjoară majoritatea oamenilor pe această planetă. Mai ales cei care locuiesc în orașe și în zonele cu populație densă sunt mai predispuși la dureri pulmonare și probleme de respirație. Localnicii din zonele rurale nu sunt nici ei mai protejați, cu atâtea chimicale folosite în agricultură.

În plus, multe dintre produsele casnice pot afecta buna funcționare a plămânilor. Produsele de curățenie, pudra de talc, substanțele pe care le aducem de afară, balsamurile de rufe, parfumurile, deodorantele de cameră, lumânările parfumate, praful și scuamele de la animale sunt iritanți comuni. De altfel, aerul din interior poate fi o sursă mai mare de poluare decât aerul de afară, cu toxine care nu afectează numai plămânii, ci și creierul.

Dar aceștia nu sunt singurii iritanți ai plămânilor. Oamenii care lucrează cu substanțe periculoase, precum azbestul și cărbunele, prezintă un risc ridicat de dezvoltare a unor boli cronice de plămâni. De asemenea, expunerea pe termen lung la mucegai poate cauza congestie pulmonară și sângerări la nivelul plămânilor. Pe de altă parte, expunerea la radon este extrem de periculoasă și nu îi afectează doar pe mineri: este a două cauza principală de cancer la plămâni, după fumat.

“Oamenii subestimează deseori riscul potențial al cancerului cauzat de radon. Acest lucru ar putea descuraja evaluarea și luarea de măsuri pentru reducerea acestuia în casă, atât timp cât populația nu îl consideră o problema. De fapt, mai multe studii au înregistrat o opinie pozitivă din partea publicului cu privire la riscul expunerii la radon. În cea mai mare parte, părerea generală este că expunerea la radon nu presupune riscuri,” scrie Agenția pentru Substanțe Toxice și Registrul de Boli din SUA.

 

Cum ne afectează toxinele plămânii

De la tusea moderată până la cancer, expunerea regulată la toxinele din aer este o problemă serioasă pentru plămâni. Iată ce scrie The Daily Mail:

“...un studiu care a implicat Centrul de Sănătate Publică a Angliei pentru Radiații, Chimicale și Pericole din Mediu a avertizat că deodorantele electrice de camera produc un nivel ‘considerabil’ de formaldehidă, descrisă de programul Toxicologie Națională a guvernului SUA ca un cunoscut "carcinogen uman". Este strâns legat de cancerul la nas și la gât și, în cel mai bun caz, poate cauza dureri în gât, tușe, mâncărimi în ochi și sângerări nazale. Nu este singura substanță din deodorantele de camera de care trebuie să ne temem. Alte ingrediente includ produse pe baza de petrol și p-diclorobenzen, care evocă mirosul câmpiilor de vară, a batoanelor de vanilie și a condimentelor tropicale. Aceste ingrediente au fost asociate cu un risc mărit de astm la adulți și copii.”

Chiar dacă nu fumăm (sau nu trăim în casă cu un fumător), nu muncim în mină sau nu folosim produse chimice de curățat în casă, suntem oricum expuși unor elemente cu potențial nociv și la particulele de praf din aerul pe care îl respirăm constant. Pentru a ne întări plămânii, putem folosi plante care curată și detoxifică aceste prețioase organe. Unele dintre acestea sunt plante de interior care ne curată aerul din casă. Altele pot fi ingerate pentru a-și produce magia vindecătoare în interiorul corpului.

 

19 ceaiuri și tratamente naturiste de curățare a plămânilor

Cele mai multe dintre rețetele de mai jos sunt ceaiuri pentru plămâni, ușor de făcut, au un abur benefic și sunt ușor de absorbit de către organism.

Pentru toate aceste leacuri bătrânești pentru plămâni ține cont de câteva aspecte:

1. Ceai pentru plămâni de lumânărică

Frunzele și florile de lumânărică sunt folosite ca remediu medicinal pentru afecțiuni respiratorii de tot felul, de la astm, tușe, bronșită și până la boală pulmonară. Fitochimicalele sale detoxifică și calmează bronhiolele (tuburile respiratorii din plămâni) și sunt expectoranti naturali eficienți.

Ingrediente:

Mod de pregătire:

  1. Se fierbe apă și se adaugă frunzele de lumânărică.
  2. Se adaugă menta într-un infuzor de ceai separat, dacă se dorește.
  3. Se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se îndulcește cu miere, după gust.

2. Ceai pentru plămâni de eucalipt

Uleiul de eucalipt conține un antibiotic natural, numit cineol. Compusul are proprietăți antivirale și antifungice.

“Surprinzător pentru o substanță antimicrobiană, aceasta are și efecte imunostimulatoare, antiinflamatoare, antioxidante, analgezice și spasmolitice. Dintre toate celulele albe ale sângelui, monocitele și macrofagele sunt cele mai afectate, datorită, în special, activității fagocitare mărite. Administrarea prin inhalare sau pe cale orală este benefică atât pentru problemele respiratorii purulente cât și pentru cele ne-purulente, cum ar fi bronșită, astmul și boală pulmonară obstructiva cronică.” 

Eucaliptul relaxează și extinde plămânii și bronhiolele, înlăturând congestia și disconfortul - un remediu natural ideal pentru infecția în piept.

Trebuie folosite cantități mici de eucalipt, pentru că în doze mari, acesta poate cauza greață sau diaree. Jumătate de linguriță pe cană este suficient. Femeile însărcinate și care alăptează, precum și cei care suferă de afecțiuni hepatice sau gastrointestinale nu ar trebui să consume eucalipt. Dar pot să-l folosească sub formă de inhalatii pentru plămâni, pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.

Rețeta pentru ceaiul de eucalipt pentru plămâni:

Ingrediente:

Mod de pregătire:

  1. Se toarnă apa fiartă peste frunzele de eucalipt, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10 minute.
  2. Se adaugă miere după gust (opțional).

Mod de administrare: Se consumă 3 căni pe zi.

 

3. Ceai de plămânărică pentru plămâni

Plămânărica este un lichen care și-a câștigat numele în Evul Mediu grație aspectului sau care aduce a plămân. Plantă s-a folosit de-a lungul timpului pentru a întări plămânii.

Pentru uz intern, s-a folosit în tratarea bronșitei, astmului și a bolilor de plămâni. Este bună și pentru stomac, afecțiuni intestinale, precum și probleme renale și de tract urinar. În plus, plămânărica poate fi folosită cutanat pentru a ameliora disconfortul cauzat de eczeme, arsuri și hemoroizi.

Pentru a prepară ceaiul pentru plămâni, se toarnă o cană de apă fierbinte peste 1 linguriță de plămânărica uscată. Se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă mai multe căni pe zi pentru a reduce inflamația pulmonară și a promova vindecarea.

4. Ceai de oregano pentru plămâni

Carvacrolul din oregano este responsabil pentru abilitățile sale decongestionante și pentru că poate reduce histaminele, care promovează sănătatea plămânilor. O plantă antivirală, antibacteriană și antifungică, oregano conține antioxidanți care reduc stresul oxidativ din întregul corp.

Ingrediente:

Mod de pregătire:

  1. Se taie sau se zdrobesc frunzele proaspete de oregano pentru a elibera uleiul. Se sare peste această etapă dacă se folosește oregano uscat.
  2. Se adaugă oregano și se lasă la infuzat cel puțin 5 minute.
  3. Se bea fierbinte și se inhalează aburul.

5. Infuzie din frunze de pătlagină pentru plămâni

Frunzele de pătlagină stimulează producția de mucus, fiind un remediu foarte bun pentru tusea seacă sau iritatia gâtului. De fapt, studiile au descoperit că frunzele de patlagina sunt extrem de eficiente în ușurarea bronșitei și are o acțiune foarte blândă pentru copii. 

Este o plantă ușor de găsit, crește în grădina și poate fi folosită că remediu casnic pentru congestia pulmonară. În plus, pătlagina sprijină sistemul imunitar. Ceaiul pentru plămâni se prepară prin infuzarea frunzelor de pătlagină.

Infuzia de pătlagină:

  1. Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste 3-4 linguri de frunze uscate (sau ¼ cană frunze proaspete).
  2. Se lasă la infuzat 15-20 minute și se consumă imediat.

6. Sirop de iarbă mare pentru curățarea plămânilor 

Iarbă mare (Inula helenium) este o plantă foarte bună pentru curățarea plămânilor. Folosită în medicină orientală și antică pentru bronșită și astm, rădăcina de iarbă mare este un expectorant natural eficient. Conține inulină, un fitochimical detoxifiant care acoperă și calmează bronhiolele, permițându-le să se relaxeze, ameliorand astfel respirația șuierătoare și tusea.

Iarbă mare nu este recomandată femeilor însărcinate.

Remediu natural pentru tuse din iarbă mare:

Ingrediente:

Mod de pregătire:

  1. Se fierbe apă într-o crăticioară.
  2. Se adaugă iarbă mare și se lasă la fiert timp de 20 de minute la foc mic.
  3. Când apă s-a redus la jumătate, se strecoară și se stoarce tot lichidul din plante.
  4. Se adaugă miere și lămâie pentru gust și se lasă la răcorit.
  5. Se depozitează siropul rămas în frigider unde se poate păstra până la 6 luni.

Mod de administrare: La copiii sub 14 ani - 2/3 linguriță la fiecare 2 ore, iar la adulți - 2 linguri la 2 ore.

 

7. Ceai de Chaparral pentru plămâni

ATENȚIONARE: această plantă nu trebuie consumată pe termen lung sau de către persoanele cu afecțiuni hepatice.

Chaparral ameliorează iritația plămânilor și moderează reacția histaminica, fiind o plantă extrem de utilă în bronșită și răceală. În plus, plantă conține o substanță antioxidantă numită acid nordihidroguaiaretic care reduce abilitatea celulelor anormale (de cancer) să genereze energie.

Sub formă de ceai, chaparral este un expectorant natural.

Pentru ceai, se pun la infuzat 5 linguri de frunze și tulpini uscate de chaparral la un sfert de litru de apă fiartă.

8. Inhalații pentru plămâni cu mentă

Mentolul, un compus din mentă, este un compus antispastic și antiinflamator. În consecință, relaxează tractul respirator. Aburul emanat de mentă curată mucusul (și toxinele pe care le conține) din plămâni, detoxificand organele. De altfel, este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru răceli.

Se pune apă fierbinte într-un castron mare din sticlă și se adaugă 3 picături de ulei esențial de mentă. Se pune un prosop deasupra capului și a castronului (față nu trebuie să stea prea aproape de castronul aburind!) Se închid ochii și se inhalează vaporii până când aburul dispare. Se suflă nasul regulat pentru a înlătura mucusul care va ieși foarte repede. Este un remediu util și pentru o răceală care refuză să plece!

9. Sirop pentru curățarea plămânilor cu rădăcină de osha și voronic 

Osha este o plantă originară din Munții Stâncoși și Mexic. Plantă se folosește de nativii americani de sute de ani pentru tratarea sistemului respirator și acționează că un remediu natural pentru tușe. Rădăcina conține camfor, un expectorant natural. Rădăcina de osha mărește circulația în plămâni, ușurând respirația și înlăturând toxinele reziduale ale fumatului, fiind un tratament pentru curățarea plămânilor foarte benefic.

Din cauza conținutului să de camfor, rădăcina de osha nu trebuie folosită o perioada lungă de timp, pentru că poate afecta ficatul. Femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui să consume osha pentru că poate declanșa contracții uterine.

Pe de altă parte, voronicul este un expectorant amar, dar eficient, și un anestezic ușor care calmează căile respiratorii dureroase.

Rețeta Sirop pentru curățarea plămânilor:

Ingrediente:

Mod de pregătire:

  1. Într-o crăticioară, se fierbe apă și voronicul.
  2. Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute.
  3. Se strecoară ierburile și se fierbe apă până rămâne cât pentru 1 cană.
  4. Se adaugă miere și se amestecă la foc mic.
  5. Se înlătura de pe foc și se adaugă ulmul alunecos, sucul de lime și brandy-ul.
  6. Se adaugă rădăcina osha, se amestecă și se pune într-o sticlă.

Mod de administrare: 1-2 linguri, după caz.

10. Infuzie medicinală de măceș

Măceșul este o plantă cunoscută în special pentru efectele ei benefice pentru inima. Fructele de măceș conțin antioxidanți antiinflamatorii, antimicrobieni și care promovează circulația sângelui. Aceste calități sunt importante pentru prevenirea acumulării de lichide in plămâni și pentru curățarea lor.

Nu se recomandă consumul de măceșe dacă se iau medicamente pentru inima sau pentru subțierea sângelui.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se toarnă apă clocotită peste măceș și se lasă la infuzat 48 de ore.
  2. Se strecoară, se stoarce și se bea cald sau cu gheață.

11. Sirop penru curățarea plămânilor cu cimbru

Un studiu din 2016 despre efectele cimbrului asupra cailor respiratorii a concluzionat - fără umbră de îndoială - că plantă este printre cele mai utile și protectoare pentru plămâni:

Cimbrul (Thymus vulgaris) este folosit în mod tradițional pentru remediile din plante medicinale cu proprietăți expectorante, mucolitice, antitusive și antispastice…Extractul din cimbru poate fi un tratament eficient pentru bolile cronice care apar din cauze inflamatorii, când o hipersecretie a mucusului sufocă abilitatea de curățare ciliara și obstrucționează căile respiratorii, cauzând morbiditate și mortalitate. Mai mult, extractul din cimbru, evaluat în linia celulară a cancerului la plămâni H460, a demonstrat că induce citotoxicitate celulară și reduce semnalele inflamatorii ale celulelor.” 

Ingrediente:

Mod de preparare pentru sirop:

  1. Se amestecă cimbrul și apă într-o crăticioara la foc mediu.
  2. Se fierbe cu capac, până când lichidul se reduce la jumătate. Ar trebui să rămână lichid cât pentru 2 căni de ceai concentrat.
  3. Se strecoară cimbrul, se răcorește și se adaugă miere.
  4. Se amestecă și se depozitează într-un borcan de sticlă, la frigider, unde se poate păstra timp de 3-4 săptămâni.

Mod de administrare: 1/2 - 1 linguriță la câteva ore până când răceală sau tusea se ameliorează.

12. Ceai de salvie pentru plămâni

Salvia inhibă creșterea cancerului și metastaza la plămâni și în oricare altă parte a corpului. De aceea, persoanele cu risc mărit de afecțiuni pulmonare (fumătorii sau cei care se expun la substanțe dăunătoare) pot beneficia de urmă proprietăților salviei. Uleiurile aromatice din componentă să deschid sinusurile și ameliorează congestia pulmonară. De asemenea, au efect de calmare pentru tușe, răceli și durerile în gât.

Bogată în antioxidanți, salvia reglează și colesterolul.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se pune salvia într-o strecurătoare de ceai.
  2. Se fierbe apă și se pune în ceainic.
  3. Se lasă salvia la infuzat circa 10 minute, amestecând ocazional.
  4. Se toarnă ceaiul în cană și se îndulcește cu miere.

Mod de administrare: cel mult 3 căni de ceai pe zi.

13. Ceai din rădăcină de lemn dulce pentru plămâni

Rădăcina de lemn dulce (cunoscută și că “rădăcina dulce”) conține acid glicirhizic, o substanță antivirală. Rădăcina mai conține fitochimicale antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice. În plus, lemnul dulce calmează plămânii inflamați și țesutul mucos.

Atenție: femeile însărcinate și persoanele care suferă de hipertensiune sau boli renale ar trebui să evite rădăcina de lemn dulce. Ceaiul din rădăcina de lemn dulce nu trebuie consumat mai multe de 7 zile. Iată cum se prepară acest ceai pentru curățarea plămînilor.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Într-o crăticioara, se fierbe apă.
  2. Se ia de pe foc și se adaugă rădăcina.
  3. Se lasă la infuzat 5 minute.
  4. Se consumă fierbinte și se inhalează vaporii pe măsură ce se bea.

14. Tinctură de podbal pentru plămâni

Florile de podbal seamănă foarte bine cu păpădia și sunt la fel de bune că plante medicinale. Este o plantă eficientă în tratarea bronșitei, a pneumoniei, astmului și tuberculozei. Este, în special, bună pentru reducerea inflamației. Cu toate acestea, nu se recomandă consumul pe termen lung.

Rețeta pentru tinctură:

  1. Se taie florile și restul plantei cât mai mărunt și se pun într-un borcan.
  2. Se acoperă complet podbalul cu vodcă de concentrație 80-100% și se pune capacul.
  3. Se scrie dată pe borcan, se acoperă și se pune la loc întunecos.
  4. După șase săptămâni, se strecoară, se înlătura plantă și se păstrează lichidul.
  5. Se pune într-o sticlă închisă la culoare, cu un dop prevăzut cu pipetă.

Mod de administrare: 2-4 ml pe zi, după caz.

 

15. Ceai de fenicul și păpădie pentru plămâni

Feniculul calmează durerea în gât datorită compușilor săi antiinflamatori. Are și efect de subțiere a mucusului. Păpădia, pe de altă parte, este excelență pentru detoxifierea plămânilor, ficatului și rinichilor.

Iată cum se face ceaiul pentru curățarea plămânilor din fenicul și păpădie:

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se amestecă plantele într-un borcan de sticlă cu capac și se scutură bine borcanul pentru a amestecă plantele.
  2. Se ia 1 lingură din amestecul de plante și se pune într-un ceainic, peste care se adaugă 2 căni de apă fiartă.
  3. Se lasă la infuzat 10 – 20 minute.
  4. Se strecoară, se îndulcește și se savurează.

16. Ceai de lămâie și cuișoare pentru plămâni

Cuișoarele conțîn eugenol, un analgezic care ameliorează durerile. Mai important decât atât, structura complexă de fitochimicale a cuisoarelor s-a dovedit că poate ucide celulele de cancer la plămâni și poate stopa multiplicarea acestora. Lămâia, pe de altă parte, este bogată in vitamina C, un puternic antiviral.

Prin combinația celor două, acest ceai bogat, savuros reduce inflamația gâtului și întărește sistemul imunitar. Este cel mai bun ceai pentru curățarea plămânilor și răceală.

Cum se face ceaiul:

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se pun ceaiul, condimentele și plantele într-o strecurătoare pentru ceai și într-o cană cu apă fiartă.
  2. Se lasă la infuzat 3-5 minute.
  3. Se strecoară și se adaugă miere crudă și lămâie.

17. Ceai pentru plămâni cu ghimbir și turmeric

Turmericul are proprietăți antiinflamatorii de neegalat. Ghimbirul este vărul acestuia și este la fel de eficient în combaterea inflamației și întărirea sistemului imunitar cu antioxidanți puternici. De aceea, aceste două rădăcini sunt esențiale pentru orice tip de detoxifiere sau curățare a corpului.

Acest ceai pentru curățarea plămânilor este bun, în special, pentru fumătorii care vor să-și curețe placă acumulată în plămâni și să o elimine din corp.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se fierbe apă într-o crăticioara la foc mare, apoi se adaugă rădăcina de ghimbir și ceapă.
  2. Se da focul mic și se lasă la fiert.
  3. Se mai adaugă puțin ghimbir răzuit la acest amestec și se pune și turmericul.
  4. Se lasă la fiert câteva minute.
  5. Se strecoară și se consumă fierbinte. Se bea cel puțin de două ori pe zi.

Se pot folosi și variantele de turmeric și ghimbir pulbere pe care le găsești pe raftul cu Superalimente din magazinul nostru verde viu.

Află Cum îți poți crește imunitatea în această perioadă cu ajutorul turmericului

 

18. Nalba și rocoina

Rădăcina de nalba este calmantă și dulce. De asemenea, reduce inflamatia, iritația și tusea. Iar rocoină este o "buruiană" cu proprietăți medicinale. Este bună pentru curățarea mucusului din plămâni, ameliorând congestia pulmonară. Este emolienta (hidratează pielea), laxativă și nutritivă.

Pentru ceai, se amestecă în părți egale rădăcina de nalba, frunze de tătăneasă, frunze de rocoină și frunze de lobelia. Se infuzează 2 lingurițe pentru fiecare cană timp de 5-10 minute. Adulții pot consumă 1 cană de 3 ori pe zi, iar copiii nu ar trebui să consume mai mult de 1/2 cană de 3 ori pe zi.

Se poate face și tinctura cu aceste plante, din care se iau 15-20 picături pe zi. În cazul copiilor se iau 10 picături.

19. Ceai de echinacea pentru plămâni

Unii oameni consideră echinacea un remediu sigur pentru răceală sau gripă, în timp ce pentru alții nu are niciun efect. Studiile științifice confirmă ambele situații - diferența vine din capacitatea sistemului imunitar al fiecărei persoane. Echinaceea are efecte mai bune în cazul unui sistem imunitar mai slab. 

Echinaceea este o plantă cunoscută pentru abilitatea ei de a întări sistemul imunitar, a ameliora durerea, a combate bacteriile și virușii, reduce inflamatia și combate radicalii liberi. Poate, de asemenea, reduce simptomele de infecție bronsica, laringita, infecția urechii, infecția fungica și accelerează vindecarea.

Echinaceea trebuie folosită cu atenție: nu se administrează mai mult de 10 zile la rând și nu se recomandă consumul ei de femeile însărcinate, persoanele care iau medicamente pentru ficat sau cele cu un sistem imunitar compromis.

Ceaiul de echinacea:

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se fierbe apă într-o crăticioara la foc mediu.
  2. Se adaugă echinaceea, se acoperă și se lasă la fiert 15 minute.
  3. Se strecoară ceaiul într-o cană, se adaugă mierea și se savurează!

Cu toții avem nevoie de un ajutor pentru a ne menține plămânii sănătoși și în stare optimă de funcționare. Utilizarea regulată a plantelor și a altor remedii naturale ajută întregul corp, inclusiv plămânii.

Descoperă  13 plante și ierburi benefice pentru plămâni și sistemul respirator.

*Acest material are scop informativ şi nu înlocuieşte sfatul medicului.

Ai incercat vreunul dintre aceste remedii naturale de curatare a plamanilor? Scrie-ne in comentarii!

SURSE

https://dailyhealthpost.com/lung-cleanse/

#afectiune la plamani #ceai de ghimbir #cimbru #cuisoare #Lobelia inflata plamanilor #miere de manuka #plamani #plante interior #Radacina de lemn dulce #toxine #turmeric #ceai de oregano #poluanti din aer #aer poluat #ceai de echinaceea #radacina de osho #rocoina #voronic #afectiuni respiratorii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sase sunete care vindeca: primul sunet de vindecare al plamanilor
Studiile confirma legatura dintre starea vremii si durerile artritice
 9 uleiuri esentiale cu proprietati vindecatoare pe care e bine sa le ai in casa

Ce spun cititorii despre "19 metode naturale de a-ți curăța plămânii"

Mario23 October 2022 20:44Raspunde

Lipseste leusteanul in lista Dumneavoastra desi este fosrte eficace

24 October 2022 11:21Raspunde

Buna, Leusteanului i-am dedicat un articol separat https://viataverdeviu.ro/beneficiile-consumului-de-leustean

Sanda Iliescu04 March 2020 15:38Raspunde

Excelenta publicatie

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101