Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Ştiai că mierea de Manuka combate infecţiile rezistente la antibiotice?

Ştiai că mierea de Manuka combate infecţiile rezistente la antibiotice?

Există numeroase situaţii în care medicii abuzează de utilizarea antibioticelor. Un studiu efectuat de Şcoala de Medicina a Universităţii din Pennsilvania a descoperit că medicii folosesc antibiotice şi pentru pacienţii internaţi cu infecţii respirat

Există numeroase situaţii în care medicii abuzează de utilizarea antibioticelor. Un studiu efectuat de Şcoala de Medicina a Universităţii din Pennsilvania a descoperit că medicii folosesc antibiotice şi pentru pacienţii internaţi cu infecţii respiratorii virale, deşi se ştie că antibioticele nu au efect în acest tip de infecţii.

În acelaşi timp. creşterea numărului de săpunuri antibacteriene şi soluţii igienice pentru mâini sporeşte suprasaturarea lumii de substanţe antibacteriene.

Drept urmare, mulţi oameni de ştiinţă trag un semnal de alarmă asupra unei posibile catastrofe medicale declanşate de o epidemie de bacterii rezistente la antibiotice. Din fericire, mierea de Manuka este o soluţie naturală străveche pentru un dezastru modern în domeniul sănătăţii.

Cercetatorii de la Universitatea de Tehnologie din Sydney arată că mierea medicinala de Manuka, denumită şi Medihoney, îmbunătăţeşte eficienţa antibioticelor. Aceasta impiedică bacteriile să devină rezistente la medicamente. Medihoney este o algă foarte absorbantă îmbibată în miere de Manuka specială, sterilizată.

Studiul, publicat în revista ştiinţifică publică PLOS ANE, a folosit Medihoney în combinaţie cu un antiobiotic utilizat în tratarea unor răni şi infecţii cronice ale pielii (rifampicin). În mod normal, dacă stafilococul auriu era tratat doar cu rifampicin, bacteria devenea rezistent la rifampicin foarte repede.

Cercetătorii au fost entuziasmaţi să vadă că, atunci când s-a folosit Medihoney în combinaţie cu rifampicin pentru tratarea stafilococului auriu, mierea de Manuka a împiedicat stafilococul să devină rezistent la antibiotic.

Află mai multe despre beneficiile mierii de Manuka!

Unele studii anterioare au arătat că, spre deosebire de antibioticele care se găsesc în farmacii, mierea de Manuka nu contribuie la dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor rezistente la antibiotice. Cercetătorii de la UTS sunt de părere că mierea de Manuka este noua armă în arsenalul folosit în războiul contra bacteriilor rezistente la medicamente, aşa cum este MRSA.

 

Ce este mierea de Manuka?

Mierea se foloseşte din timpuri străvechi pentru tratarea multor afecţiuni. Însă, doar spre sfârşitul secolului 19, cercetătorii au descoperit că mierea are calitaţi naturale antibacteriene. Dintre toate tipurile de miere, mierea de Manuka este cea mai eficientă. Este o miere provenită doar de la florile de Manuka, plantă originară din Noua Zeelandă.

În unele regiuni ale lumii, Manuka este cunoscut şi ca arborele de ceai (teatree). Arborele de ceai şi, în special, uleiul acestuia, este binecunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice. Acesta se foloseşte în produse precum apa de gură şi soluţii de dezinfectat.

 

Mierea de Manuka combină puterile arborelui de ceai cu proprietăţile naturale ale mierii. Are o activitate antibacteriană puternică cu spectru larg în tratarea infecţiilor cronice ale rănilor şi a infecţiilor grave de piele. Substanţa activă din mierea de Manuka este metilglioxalul (MGO), un compus natural, responsabil de proprietăţile antibacteriene foarte puternice ale acestei mieri.

Pe eticheta mierii de Manuka se menţionează întotdeauna factorul MGO al mierii. MGO™, factorul unic al mierii de Manuka, este o componentă terapeutică care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriale sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Vei găsi în magazine miere de Manuka cu factor MGO™ 100, 250, 400, 550 şi chiar 850. MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

Pe lângă utilizarea sa în îngrijirea rănilor, mierea de Manuka poate fi folosită în mod eficient în tratarea ulcerului de stomac, a gastritei şi a altor probleme digestive. Datorită efectelor sale antibiotice, antifungice, antiinflamatoare şi antivirale, mierea de Manuka este utilizată şi pentru durerile în gât, răceli, dermatită, acnee, conjunctivită, sinuzită, reflux gastric şi arsuri.

Mierea de Manuka este închisă la culoare, este cremoasă şi are un gust intens specific. Poate fi folosită şi ca mierea obişnuită, pe post de îndulcitor. Mierea de Manuka este disponibilă în magazinele naturiste sau magazinele online de profil.

Verificaţi să fie originară din Noua Zeelandă.

Descopera sortimentele de miere de Manuka din shopul VVV!

 

 

SURSE

http://www.greenmedinfo.com/blog/manuka-honey-effective-against-antibiotic-resistant-mrsa

#antibiotice #miere de manuka #miere de manuka beneficii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce e adevărat şi ce nu din tot ce se spune despre mierea de Manuka?
Armurariul, planta care regenereaza si vindeca ficatul
Beneficiile consumului de kale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101