Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Hraneste raceala si infometeaza febra

Hraneste raceala si infometeaza febra

Cand vine vorba despre raceala si gripa, sunt multe recomandari alimentare si remedii populare. Printre acestea, se numara si cunoscuta zicala "hraneste raceala si infometeaza febra".  Dar cat adevar este in spatele acestui concept? Un profesor

Cand vine vorba despre raceala si gripa, exista multe mituri si remedii populare. Printre acestea, se numara si cunoscuta zicala "hraneste raceala si infometeaza febra". Dar cat adevar este in spatele acestui concept?

Un profesor universitar de la Yale, autor al unui studiu recent publicat in revista medicala "Cell", a vrut sa raspunda la aceasta intrebare. A vrut sa afle daca abilitatea sistemului imunitar de a combate infectiile este influentata in vreun fel de mancare in timpul unei raceli sau a unei gripe si, in acest scop, el si echipa sa de cercetatori au vrut sa testeze acest mit, nu numai in cazul racelilor si al gripei, ci si a altor infectii.

Cum influenteaza mancatul toxiinfectia alimentara?

Prima oara cercetatorii au explorat efectele mancatului pe soarecii bolnavi de toxiinfectie alimentara sau infectati cu o bacterie cunoscuta sub numele de Listeria monocytogenes. Dupa cum era de asteptat, soarecii s-au oprit din mancat in mod natural la primele simptome de toxiinfectie alimentara. Si a functionat: au supravietuit. Insa cei care totusi au mancat au murit. Cercetatorii au descoperit ca glucoza a fost factorul care le-a decis soarta. Se pare ca glucoza a fost cea care a determinat in timpul infectiei daca animalele vor trai sau vor muri.

Acum, in cazul gripei

Apoi, cercetatorii au analizat efectele mancatului la animalele infectate cu virusul gripal (H1N1). De data aceasta rezultatele au fost diferite. Animalele care au fost hranite fortat cu glucoza au supravietuit, iar cele care nu au mancat au murit. In cazul gripei, animalele care au mancat au supravietuit.

Este greu de imaginat ca ceva atat de simplu precum decizia de a manca sau a tine post in timpul unei infectii poate fi o chestiune de viata sau de moarte, insa studiul arata ca exact asa stau lucrurile.

De ce a facut mancarea o asemenea diferenta?

Cand cercetatorii au analizat creierele soarecilor care au murit in urma infectiilor, au descoperit ca bacteriile si virusii au afectat in mod diferit creierul acestora. Ei cred ca, in functie de tipul de infectie, corpul poate avea nevoi diferite (fie de mancare, fie de abstinenta de la mancare).

Asa cum explica autorul studiului, Ruslan Medzhitov: “Studiul a manipulat abilitatea soarecilor de a tolera si supravietui infectiei fara a interveni in vreun fel asupra patogenilor.” Cu alte cuvinte, animalele nu au primit antibiotice, medicamente antivirale sau alte substante care sa opreasca infectiile. Singurul factor care a contat a fost daca animalele au mancat sau nu in timpul infectiei.

Desi cercetarile despre mancatul in timpul infectiilor sunt inca la inceputuri si nu s-au facut teste pe oameni, subiectul merita luat in considerare. Inca nu se stie in ce fel mancatul sau abtinerea de la mancare pot afecta o raceala comuna, insa cand vine vorba despre gripa (sau cel putin aceasta tulpina) acum stim ca mitul legat de gripa este FALS.

Sa nu uitam ca una dintre caracteristicile gripei este febra. Daca luam studiul pe animale drept reper, ar trebui sa ne schimbam parerea in legatura cu "infometarea febrei", daca febra este cauzata de un virus gripal.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/should-you-actually-starve-a-fever.html

#antigripal #febra #gripa #post #raceala #virus

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sfaturi utile pentru combaterea racelii si gripei
Cum poţi combate răceala şi gripa cu bicarbonat de sodiu
43 de alternative naturale pentru a infrunta gripa si raceala

Ce spun cititorii despre "Hraneste raceala si infometeaza febra"

nik20 June 2017 23:28Raspunde

Cauzele reale, ale toxiinfecțiilor alimentare, sunt otrăvirile. Mai jos prezint o sursă comună de otrăvire. Circuitul pesticidelor Pesticidele clororganice au fost cele mai distrugătoare pesticide din URSS atât pentru natură, cât şi pentru sănătatea oamenilor, deoarece ele nu se descompuneau o perioadă îndelungată de timp. Pesticidele care erau utilizate în agricultură nimereau în apă. Cu apa ele ajungeau în plantele de apă. De acolo - în organismul peştilor. „În perioada aceea se găseau multe substanţe clororganice, până şi în oasele peştilor din Antarctida, în concentraţii care influenţau dezvoltarea organismelor. De asemenea, pesticidele din sol erau absorbite de plante. Acest furaj ajungea în stomacul vacilor, din stomac - în lapte, iar din lapte - în organismul oamenilor, în special în organismul femeilor. Iar femeile care alăptau provocau riscul bolilor de cancer la urmaşi”, explică Vladimir Garaba. http://adevarul.ro/moldova/actualitate/moldova-camp-experimental-uniunea-sovietica-otravit-sovieticii-pamanturile-prut-nistru-1_5548f27bcfbe376e35e10745/index.html

nik20 June 2017 23:03Raspunde

Au un așa talent cercetătorii ăștia, de a bulibășii lucrurile și de a trage concluzii aiurea, că amețesc de cap. De unde până unde singura ipoteză de lucru, în cazul toxiinfecțiilor alimentare la șoarecii de laborator, este că această afecțiune provine, exclusiv, din infectarea cu agenți patogeni? În realitate, pretinsa toxiinfecție de etiologie bacteriană, este o otrăvire, care nu este generată de germeni, ci de chimicale. Constatarea că se găsesc mult mai multe microorganisme la locul manifestării toxiinfecției alimentare, decât în stare de sănătate, nu este deloc dovada că acestea sunt cele care declanșează TOXI/infecția (care NU este absolut deloc, o toxicitate generată de bacterii). Lucrurile stau exact invers. Bacteriile sunt prezente în număr foarte mare, pentru a ajuta organismul să elimine otrăvurile și celulele deteriorate, favorizând regenerarea. Exact la fel cum pompierii sunt în număr mare la locul incendiului, pentru a-l stinge... nu pentru a-l ațâța. Normal că dacă șoarecelui hrănit cu grăunțe pline de pesticide, i se dau mai multe grăunțe cu pesticide, starea acestuia va deveni din ce în ce mai rea și va crăpa otrăvit. De aceea postul alimentar este recomandat în toxiinfecții alimentare, pentru că oferă organismului răgaz să elimine otrăvurile, fără a mai primi altele prin ingestie. În toată această ecuație, pretinșii savanți intenționat nu iau absolut deloc în calcul otrăvurile produse de om, drept cauză a TOXI/infecției, ca și când aceste otrăvuri chimice nu ar fi omniprezente. Sunt declarate OFICIAL, peste 100.000 de substanțe chimice, create artificial, de om... și peste 5000 de pesticide. Otrăvirea agriculturii și a alimentelor se face pe scară largă, de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. Personal, consider că aceste pseudo/studii științifice, medicale, fac parte din pleiada de metode de manipulare a mentalului colectiv, pentru a-i determina pe oameni să acorde încrederea lor sistemului medical și academic, zăpăcindu-i de cap ca să nu mai înțeleagă ceva... dar și ca să le inspire speranțe iluzorii că se caută cu adevărat, remedii pentru boli.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101