Temperatura este un indicator al cantitatii de caldura pe care o contine un sistem, iar in corpul uman temperatura este o extensie a a metabolismului de baza si o reflectie a mai multor factori.
Caldura este o forma de energie si fiecare reactie din corp are loc la un anumit nivel de energie sau de temperatura tinand astfel sub control si incarcatura electrica a celulelor si a pH-ului.
Pentru o functionare normala a corpului este esential ca temperatura interna sa fie mentinuta constanta, pentru ca pH-ul si sarcina electrica a celulelor sa se afle la niveluri optime. Temperatura corporala este un factor important, care trebuie tot timpul luata in considerare la o evaluare medicala.
O diferenta importanta intre mamifere, categorie in care intra si oamenii si alte organisme precum reptilele este ca noi avem sange cald. Temperatura corporala a mamiferelor se mentine la un nivel constant, in ciuda modificarilor climatice.
Temperatura corporala normala este acea temperatura la care toate functiile din corpul uman pot opera cu eficienta optima. Acelasi lucru poate fi spus despre pH pentru ca toate procesele fiziologice sunt sensibile la nivelul pH-ului.
In mod normal temperatura rectala sau vaginala normala este considerata ca fiind temperatura corporala. Nivelul ideal al acesteia este in jur de 37° grade Celsius. Aceasta este, insa, o temperatura medie a corpului, temperatura normala putand varia intre un minimum de 36.5° Celsius si un maximum de 37.5° Celsius.
Orice valoare care nu se incadreaza in aceste limite este anormala. La nivelul ideal de temperatura, toate sistemele din corp functioneaza cu eficienta maxima si se distribuie oxigen in cantitati suficiente, pentru ca nivelul de CO2 este unul optim.
Cauzele unei temperaturi corporale scazute
Temperatura corpului poate sa scada din numeroase motive, cum ar fi vremea rece sau purtarea unor haine umede sau ude. Pe de alta parte, un nivel anormal de scazut al temperaturii corporale poate fi un simptom al urmatoarelor boli si tulburari:
Sindromul Addison
Diabet
Abuz de droguri/alcool
Hipotiroidism
Infectii
Insuficienta renala
Insuficienta hepatica
Sepsis
Efecte secundare ale medicamentelor
Stare de soc
Respiratie accelerata/Astm
Cancer
Stres
Insomnie
Simptome frecvente
Tremuratul este cel mai evident si cel mai usor de identificat dintre simptome. Acesta poate fi insotit de clantanitul dintilor si pielea de gaina.
Pe langa acestea, mai pot sa apara si urmatoarele simptome:
Ritm cardiac incetinit
Respiratie superficiala
Degete vinete la maini si picioare
Lipsa de coordonare
Dificultate in luarea deciziilor
Vorbire ingreunata
Pupile dilatate
Confuzie
Senzatie de ameteala
Puls slabit
Oboseala
Am 34 temperatura de o saptamina cum so ridik, cei de fakut?.
Buna, Gheorghe, Ne bucurăm că ai încredere în noi, însă nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Te sfătuiesc să consulți și un medic, este foarte important în cazul problemelor de sănătate. Noi te putem ajuta cu câteva sfaturi. Consumati lichide calde (lapte, ceai, supe) in cantitate mai mare decat de obicei. Evitati consumul de bauturi alcoolice care favorizeaza pierderea de caldura din organism prin vasodilatatie. https://viataverdeviu.ro/ceaiuri-naturale Medicii spun ca alimentele picante si foarte condimentate fac vasodilatatie si consuma caldura. Trebuie sa evitam mesele abundente, care, de asemenea, ne consuma foarte multa energie. Dieta pe timp de iarna trebuie sa fie bogata in proteine, peste gras si mai saraca in zahar. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu
NU SUNT PRECIZATE REMEDIILE ?.
in titlul articolului erau mentionate si remedii pentru hipotermie.nu le-am vazut.daca exista,va rog sa le publicati!va multumesc!