meniu
Corp

Hipotermia - simptome, cauze şi remedii pentru temperatura scazuta

Temperatura este un indicator al cantităţii de căldură pe care o conţine un sistem, iar în corpul uman  temperatura este o extensie a a metabolismului de bază şi o reflecţie a mai multor factori. Căldură este o formă de energie şi fiecare

Temperatura este un indicator al cantitatii de caldura pe care o contine un sistem, iar in corpul uman  temperatura este o extensie a a metabolismului de baza si o reflectie a mai multor factori.

Caldura este o forma de energie si fiecare reactie din corp are loc la un anumit nivel de energie sau de temperatura tinand astfel sub control si incarcatura electrica a celulelor si a pH-ului.

Pentru o functionare normala a corpului este esential ca temperatura interna sa fie mentinuta constanta, pentru ca pH-ul si sarcina electrica a celulelor sa se afle la niveluri optime. Temperatura corporala este un factor important, care trebuie tot timpul luata in considerare la o evaluare medicala.

O diferenta importanta intre mamifere, categorie in care intra si oamenii si alte organisme precum reptilele este ca noi avem sange cald. Temperatura corporala a mamiferelor se mentine la un nivel constant, in ciuda modificarilor climatice.

Temperatura corporala normala este acea temperatura la care toate functiile din corpul uman pot opera cu eficienta optima. Acelasi lucru poate fi spus despre pH pentru ca toate procesele fiziologice sunt sensibile la nivelul pH-ului.

In mod normal temperatura rectala sau vaginala normala este considerata ca fiind temperatura corporala. Nivelul ideal al acesteia este in jur de 37° grade Celsius. Aceasta este, insa, o temperatura medie a corpului, temperatura normala putand varia intre un minimum de 36.5° Celsius si un maximum de 37.5° Celsius.

Orice valoare care nu se incadreaza in aceste limite este anormala. La nivelul ideal de temperatura, toate sistemele din corp functioneaza cu eficienta maxima si se distribuie oxigen in cantitati suficiente, pentru ca nivelul de CO2 este unul optim.

Cauzele unei temperaturi corporale scazute

Temperatura corpului poate sa scada din numeroase motive, cum ar fi vremea rece sau purtarea unor haine umede sau ude. Pe de alta parte, un nivel anormal de scazut al temperaturii corporale poate fi un simptom al urmatoarelor boli si tulburari:

Sindromul Addison

Diabet

Abuz de droguri/alcool

Hipotiroidism

Infectii

Insuficienta renala

Insuficienta hepatica

Sepsis

Efecte secundare ale medicamentelor

Stare de soc

Respiratie accelerata/Astm

Cancer

Stres

Insomnie

Simptome frecvente

Tremuratul este cel mai evident si cel mai usor de identificat dintre simptome. Acesta poate fi insotit de clantanitul dintilor si pielea de gaina.

Pe langa acestea, mai pot sa apara si urmatoarele simptome:

Ritm cardiac incetinit

Respiratie superficiala

Degete vinete la maini si picioare

Lipsa de coordonare

Dificultate in luarea deciziilor

Vorbire ingreunata

Pupile dilatate

Confuzie

Senzatie de ameteala

Puls slabit

Oboseala

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#caldura #febra #glanda tiroida #lipsa de energie #mitocondrii #oboseala cronica #hipotermie #temperatura scazuta #temperatura

Ce au mai parcurs alti cititori...

Metode naturale de reduce febra

Metode naturale de reduce febra

Gustarea simpla si rapida care sustine sanatatea tiroidei

Gustarea simpla si rapida care sustine sanatatea tiroidei

Glanda tiroida - notiuni esentiale, afectiuni, remedii si suplimente naturale

Glanda tiroida - notiuni esentiale, afectiuni, remedii si suplimente naturale

Ce spun cititorii despre "Hipotermia - simptome, cauze şi remedii pentru temperatura scazuta"

CRUTESCU MARIN30 August 2016 08:31Raspunde

NU SUNT PRECIZATE REMEDIILE ?.

nicolae rotar10 August 2016 10:42Raspunde

in titlul articolului erau mentionate si remedii pentru hipotermie.nu le-am vazut.daca exista,va rog sa le publicati!va multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.