Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Nu exista un remediu pentru hepatita B. Dar exista metode naturale prin care se poate intari sistemul imunitar si se poate reduce riscul de a dezvolta o infectie cronica. Afla tot ce trebuie sa stii despre hepatita B: ce este, care sunt cauzele si simptomele si cum poti aborda hepatita B pe cale naturala.

Estimarile arata ca peste 300 de milioane de oameni sufera de hepatita B. In 2015, aceasta boala a dus la 887 000 de decese in intreaga lume. Desi multi dintre cei care sufera de hepatita B nu manifesta niciun simptom, este o infectie cronica care poate inrautati starea ficatului, ducand la ciroza sau cancer de ficat. 

Infricosator este ca hepatita B este de 50-100 de ori mai infectioasa decat virusul HIV. Este, de asemenea, mai infectioasa decat hepatita C. Atat hepatita B cat si hepatita C sunt transmise prin contactul cu sange infectat, in timp ce hepatita A se transmite prin contactul cu materia fecala infectata.

Virusul poate trai in afara corpului mai multe zile si poate infecta o persoana fara ca aceasta sa-si dea seama. De aceea oamenii care prezinta riscul de a se imbolnavi de hepatita B este bine sa-si faca analizele de sange. Astfel toti cei infectati vor impiedica raspandirea virusului. 

Nu exista un remediu pentru hepatita B. Dar exista metode naturale prin care se poate intari sistemul imunitar si se poate reduce riscul de a dezvolta o infectie cronica. Exista si remedii pentru ameliorarea simptomelor de hepatita B acuta, care, in unele cazuri, pot dura chiar si cateva luni de zile.

Ce este hepatita B?

Hepatita B este o infectie virala care ameninta viata si care afecteaza ficatul. Aceasta infectie poate cauza o boala acuta sau cronica a ficatului sau, in cazuri grave, poate duce la deces. Aproximativ 1.800 de oameni din intreaga lume mor in fiecare zi de hepatita B. Virusul hepatitei B face parte din familia de virusuri Hepadnaviridae. Este un mic virus de ADN cu proprietati neobisnuite, similar cu retrovirusurile de tipul HIV. Virusul poate persista in celulele infectate, inmultindu-se si cauzand o conditie cronica.

Pericolul in cazul hepatitei B este ca infectia acuta poate deveni cronica si poate declansa mai multe complicatii ale ficatului, printre care ciroza si cancerul de ficat (carcinomul hepatocelular).

Primăvară Verde Vie blog
 

Semne si simptome ale infectiei cu virusul hepatitei B

Cei mai multi (cam doua treimi) dintre bolnavii de hepatita B nu manifesta simptome. Insa unii, in special adultii si copiii peste 5 ani, dezvolta simptome care pot dura si cateva saptamani. Aproximativ o treime dintre adultii cu hepatita B acuta vor manifesta simptome. Acestea apar, de regula, la 2-5 luni de la expunerea la virus. Cele mai comune simptome ale hepatitei B acute sunt: 

hepatita B semne simptome remedii

Simptomele hepatitei B dureaza de regula cateva saptamani. Insa se pot prelungi si pana la sase luni. Persoanele care sufera de hepatita B nu pot elimina virusul din corp. Pot resimti simptomele permanent sau pot trai ani la rand fara sa manifeste niciun simptom. Probabilitatea ca infectia sa devina cronica depinde de varsta la care persoana a fost infectata.

Copiii infectati cu virusul inainte de 6 ani sunt mai predispusi sa dezvolte hepatita cronica B. Studiile arata ca intre 80% si 90% dintre bebelusii care sunt infectati cu hepatita B in primul an de viata vor dezvolta infectii cronice. Iar intre 30% si 50% dintre copiii infectati inainte de 6 ani vor dezvolta hepatita cronica B. Prin comparatie, doar 5% dintre adultii care se imbolnavesc de hepatita B vor dezvolta o infectie cronica. 

Dintre bolnavii de hepatita B, intre 15% si 30% vor dezvolta boli grave ale ficatului, ca ciroza sau cancer la ficat. Tipul de cancer la ficat pe care il cauzeaza hepatita B este carcinomul hepatocelular. Spre deosebire de alte tipuri de cancer la ficat care incep de la un alt organ si se raspandesc si la ficat, acest tip de cancer incepe de la ficat. De obicei acesta apare in cazul unei afectiuni hepatice de durata.

Ciroza este o boala grava care apare cand se dezvolta tesuturi cicatrizante pe ficat. Aceste cicatrici devin atat de severe incat ficatul nu mai functioneaza corespunzator. Acest lucru are impact asupra unor procese importante din corp, circulatia sangelui, eliminarea toxinelor si digestia nutrientilor esentiali. Conform unui studiu desfasurat la Institutul National de Boli Renale, Digestive si Diabet, rata de supravietuire la cinci ani a bolnavilor de hepatita cronica severa si ciroza este de 50%.

Cauze si factori de risc pentru hepatita B

Hepatita B este cauzata de o infectie virala. Virusul poate supravietui in afara corpului cel putin sapte zile. In tot acest timp, poate infecta o persoana daca patrunde in corp. Poate fi detectat in 30-60 de zile de la infectie. Virusul poate persista si se poate dezvolta in hepatita B cronica, mai ales daca este vorba de o persoana foarte tanara.

Virusul de hepatita B se poate raspandi in mai multe feluri:

Tratament conventional

Avand in vedere ca simptomele de hepatita B sunt foarte asemanatoare cu alte infectii virale, diagnosticarea bolii se face in baza analizelor de sange care se fac pentru a verifica prezenta antigenului HBsAg. Daca prezenta antigenului HBsAg persista cel putin sase saptamani, este indicatorul principal al riscului de dezvoltare a unei boli a ficatului. In faza initiala a infectiei, bolnavii vor avea rezultate pozitive pentru HBeAg, un antigen care arata ca sangele si lichidele din corpul persoanei infectate sunt infectioase.

Nu exista un tratament specific pentru hepatita B acuta, insa, in hepatita B cronica, se administreaza antivirale pentru a incetini progresul bolii de ficat si a reduce incidenta cancerului de ficat. Aceste medicamente nu dau rezultate in toate cazurile, insa reusesc sa impiedice multiplicarea virusului de hepatita B si, prin urmare, sa reduca riscul de dezvoltare a unor complicatii care pot ameninta viata. Multi dintre bolnavii de hepatita B cronica vor lua aceste medicamente pentru tot restul vietii.

6 abordari naturale pentru ameliorarea simptomelor hepatitei B

1. O alimentatie sanatoasa si echilibrata

Una dintre cele mai importante cai prin care o persoana care sufera de hepatita B poate trai o viata mai lunga si mai sanatoasa este adoptarea unei diete echilibrate nutritiv intre alimente intregi si cele antiinflamatorii. Alimentele cu clorofila sunt, de asemenea, benefice pentru diminuarea stresului oxidativ si a deteriorarii ficatului. Printre cele mai benefice alimente care detoxifica ficatul si combat cancerul se numara urmatoarele:

Greata si voma sunt simptome comune in hepatita B acuta. De aceea este preferabil sa se opteze pentru un mic dejun substantial, in timp ce pranzul si cina sa fie mai usoare.

Pentru eliminarea senzatiei de greata se pot pune 1-2 picaturi de ulei esential de menta intr-o cana cu apa. Pentru a asigura necesarul de nutrienti si lichide, se pot consuma smoothie-uri si sucuri de fructe si legume in locul unor mese mai consistente. Acestea vor fi mai usor de digerat si contin ingrediente care intaresc imunitatea si ajuta corpul sa se refaca.

2. Eliminarea alimentelor inflamatorii si bauturile

Pentru a preveni raspandirea virusului de hepatita B si a ameliora simptomele infectiei acute, trebuie evitate alimentele si bauturile care maresc inflamatia. Acestea includ zaharul, uleiurile rafinate, carbohidratii rafinati, lactatele si carnea din comert. Se vor evita alimentele procesate care contin in mod normal ingredient rafinate si aditivi. Este, de asemenea, important sa se evite consumul de alcool sau medicamentele fara reteta, in special acetaminofenul. Acestea pot agrava starea ficatului, un risc major pentru bolnavii de hepatita B. 

3. Hidratarea

Voma este un simptom comun al hepatitei B, care poate cauza deshidratare. Se vor consuma suficiente lichide pe parcursul zilei pentru a se evita deshidratarea. Trebuie consumata multa apa. Se va bea cel putin un pahar de apa la fiecare masa, dar si intre mese. Se pot consuma si sucuri proaspete de fructe si legume. Laptele si apa de cocos sunt, de asemenea, lichide pline de nutrienti.

4. Diminuarea stresului

Pentru a ameliora simptomele hepatitei B si a preveni raspandirea virusului, stresul trebuie redus substantial. Trebuie evitate activitatile solicitante, mai ales in conditii de oboseala si lipsa de energie.

Odihna este, de asemenea, esentiala. Plimbarile scurte, exercitiile de respiratie, o baie fierbinte sau o carte buna sunt toate metode eficiente de relaxare. O alta metoda de a crea o atmosfera plina de liniste si pace este prin difuzarea de ulei esential de lavanda in casa sau la locul de munca.

In lipsa unui difuzor, se pot aplica 1-2 picaturi de ulei esential de lavanda pe ambele tample sau se inhaleaza direct din sticla.

5. Ciulinul laptelui (armurariul)

Ciulinul laptelui sau armurariul este o planta foarte buna pentru ficat. Ciulinul laptelui detoxifica ficatul foarte eficient, ajutand si la regenerarea celulelor hepatice.

Silimarina din ciulin actioneaza ca un antioxidant diminuand productia de radicali liberi si reducand stresul oxidativ. In acelasi timp, silimarina impiedica acumularea de toxine la nivelul ficatului. Studii ample facute despre ciulinul laptelui arata ca acesta poate fi folosit in tratarea hepatitei cronice si acute si a bolilor de ficat. 

6. Nivelul de glutation

Studii stiintifice arata ca exista o legatura directa intre nivelul de glutation si activitatea virala atat in hepatita B cat si in hepatita C. Glutationul este o peptida care contine trei aminoacizi, L-cisteina, acid L-glutamic si glicina. Glutationul este cunoscut ca "mama tuturor antioxidantilor” sau "proteina vietii" pentru ca sprijina functii vitale ale corpului, printre care si detoxifierea ficatului.

Ficatul foloseste glutationul pentru a descompune toxinele. De aceea nivelul de glutation scade cand incarcatura virala creste in corp. Bolnavii care sufera de hepatita B cronica de mai mult de 90 de zile ar trebui sa ceara de la medicul lor curant o trimitere pentru analize de sange pentru a-si verifica nivelul de glutation.

In cazul in care nivelul acestuia este prea scazut, se pot administra L-cisteina (NAC), acid a-Lipoic si L-glutamina.

Precautii

Daca suferi de hepatita B cronica si ai simptome de boala hepatica acuta sau cronica, nu folosi suplimente din plante fara a consulta in prealabil medicul sau nutritionistul. Suplimentele trec prin ficat. Daca nu sunt administrate corect, pot agrava boala. Primele modificari care trebuie facute sunt cele ce tin de stilul de viata si alimentatie. Consuma cat mai multe alimente intregi pentru a reduce inflamatia si a ajuta ficatul. Daca esti fumator sau consumi alcool, acestea trebuie eliminate urgent – aceasta ar trebui sa fie prima masura de protectie a ficatului.

 

SURSE

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4635410/
https://draxe.com/hepatitis-b/

#ficat #hepatita B #tratament natural

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 Moduri necovenţionale de detoxifiere a ficatului
9 modalitati simple de a iti activa ficatul
7 afectiuni care se citesc pe piele
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101