Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cât de eficiente sunt, in realitate, medicamentele pentru reducerea colesterolului

Cât de eficiente sunt, in realitate, medicamentele pentru reducerea colesterolului

Unul dintre motivele pentru care oamenii subapreciaza modificarile in stilul de viata si dieta este o incredere supraestimata in abilitatea medicamentelor si procedurilor medicale de a preveni bolile. De exemplu, oamenii tind sa supraestimeze eficien

Unul dintre motivele pentru care oamenii subapreciaza modificarile in stilul de viata si dieta este o incredere prea mare in abilitatea medicamentelor si a procedurilor medicale de a preveni bolile.

De exemplu, oamenii tind sa supraestimeze eficienta mamografiilor si a colonoscopiilor in prevenirea mortii de cancer la san sau la stomac, a medicamentelor precum Fosamax in prevenirea fracturilor de sold sau a medicamentelor pentru colesterol in prevenirea atacurilor de cord fatale. Bolnavii cred ca statinele sunt de 100 de ori mai eficiente decat sunt in realitate in prevenirea atacurilor de cord. Studiile arata ca majoritatea oamenilor nu ar mai lua atat de multe medicamente pentru tensiune daca ar sti adevarul.

Cei mai multi oameni au sub 5% sanse de a avea un beneficiu, pe parcursul a cinci ani, in urma medicamentelor de colesterol, tensiune si subtiere a sangelui. Bolnavii nu ar lua medicamente daca ar sti ca nu au cel putin o sansa din cinci - chiar si cei care au suferit un atac de cord. Nu este, deci, de mirare, ca medicii nu impartasesc aceste informatii cu pacientii lor. Daca bolnavii ar sti care sunt sansele de a avea beneficii in urma tratamentelor medicamentoase, cu siguranta ca multi dintre ei nu ar mai fi de acord sa ia medicamente zilnic pentru tot restul vietii lor.

La nivel individual, lipsa de informare cu privire la procentul scazut de beneficii de pe urma acestor medicamente profilactice nu are niciun efect negativ; in definitiv, sunt 95% sanse ca acestea sa nu aiba niciun efect. Insa la nivelul populatiei informarea face o mare diferenta; astfel, medicii si producatorii de medicamente vand beneficii la suprapret omitand in mod convenabil, sa mentioneze cat de mici sunt, in realitate, acestea, stiind ca majoritatea bolnavilor nu le-ar lua daca medicii le-ar dezvalui adevarul. Medicina care nu prescrie si modificari ale stilului de viata este o medicina falsa. 

Cel mai bun lucru pe care medicamentele cu statine pentru reducerea colesterolului par sa-l faca este sa reduca riscul total cu 3.1 procente in decurs de sase ani. Daca munca de cercetare a dr. Esselstyn ar putea fi replicata intr-un studiu randomizat, controlat, atunci o dieta bazata pe alimente de origine vegetala ar arata ca functioneaza de douazeci de ori mai bine, cu o reducere a riscului de 60 de procente in decurs de mai putin de patru ani. In studiul lui Esselstyn, 99.4 % dintre pacientii cu risc crescut care si-au pastrat dieta au evitat evenimente cardiace majore, cum ar fi moartea din cauza unui atac de cord.

Cand avem de ales intre modificari alimentare versus medicamente, nu alegem, de fapt, intre a manca sanatos si a lua o pastila pentru a preveni un atac de cord. Pentru ca in 97 % dintre cazuri, pe termen scurt, medicamentele nu fac nimic. Ne asumam riscurile efectelor secundare pentru nimic, in timp ce adoptarea unei diete sanatoase ar insemna ca ne adresam problemei la radacina si putem chiar inversa evolutia bolii.

Daca renuntam la alimentele care ne ingroasa arterele, corpul va incepe sa dizolve placa acumulata, desfundand arterele fara sa fie nevoie, in unele cazuri, de medicamente sau interventii chirurgicale. O dieta bazata pe alimente de origine vegetala poate avea un efect de 20 de ori mai bun decat medicamentele in combaterea ucigasului mondial numarul 1.

Aceasta este ceea ce ar trebui medicii sa le spuna pacientilor lor.

Desigur, multi se intreaba de ce si-ar schimba dieta si stilul de viata cand pot astepta ca medicina moderna sa-i vindece? Se pare ca supraestimam eficienta tratamentelor medicamentoase.

S-a dovedit recent, prin studii stiintifice faptul ca doar doua zile de post periodic contribuie la regenerarea sistemului imunitar si echilibrarea colesterolului. 

Iar, uneori, procedurile medicale de preventie pot fi daunatoare.

Sursa utilizata: http://nutritionfacts.org/2016/11/08/how-well-do-cholesterol-lowering-drugs-actually-work/

#colesterol #dieta #medicamente #sport #statine #stil de viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

Adevarul despre statine - in realitate duc la imbatranire prematura, cauzeaza diabet si afecteaza creierul
Medicamentele impotriva colesterolului posibil corelate cu probleme majore de sanatate
Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101