Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. De ce nu e bine sa hranim pasarile salbatice din parcuri cu paine

De ce nu e bine sa hranim pasarile salbatice din parcuri cu paine

Ceea ce a inceput, probabil, cu nesiguranta unei persoane de nu sti cum sa nu iroseasca un rest de paine a devenit in scurt timp o activitate de familie indragita in intreaga lume. De ce este o problema sa hranim pasarile din parcuri cu paine? Pasari

Ceea ce a inceput, probabil, cu o persoana care nu prea stia cum sa scape de resturile de paine, a devenit in scurt timp un obicei de familie indragit in intreaga lume.

De ce este o problema sa hranim pasarile din parcuri cu paine? Pasarile nu consuma in mod normal paine. Cele mai comune specii de pasari au alte surse de hrana, vrabiutele si sticletii consuma in special seminte iar pitulicile si ochiul-boului consuma insecte.

Ratele si alte specii de pasari pe care le gasim pe lacuri sunt mai putin pretentioase cand vine vorba de hrana; ele prefera semintele, vegetatia acvatica si uneori pestele. De aceea, in cazul in care nu hranesti pasarile cu paine neagra din grau integral cu seminte, fara sulfiti sau conservanti, painea chiar nu este hrana ideala pentru pasari.

Dar ce se intampla daca hranim pasarile cu paine? Ei bine, nimic bun. E ca si cum ai mesteca si inghiti bucatele mici de guma de mestecat toata ziua. Zaharul din guma tine de foame, insa afecteaza nivelul de energie pentru ca e lipsit de orice valoare nutritiva. Iar efortul de a inghiti cantitati mari de guma nu face nicio favoare sistemului digestiv.

Acum sa ne gandim la paine ca la guma de mestecat pentru pasari. Oamenii arunca felii de paine si bucati destul de mari de paine in lacuri dar, chiar si asa, pasarile le vor inghiti. Bucatile prea mari vor ramane in gusa, organul de depozitare al alimentelor la pasari. Ramasa aici, mancarea va putrezi si poate genera infectii care ajung sa fie fatale.

Citeste si articolul: Animalele ne ajuta sa fim mai sanatosi !

Cat despre bucatile de paine care reusesc sa ajunga in stomac, acestea il vor umple cu ceva ce nu contine niciun nutrient necesar pasarii pentru supravietuire. Lipsa vitaminelor si proteinelor specifice poate influenta cresterea si refacerea naturala a pasarii. De exemplu, pasarile de apa din zonele urbane sunt frecvent afectate de o boala numita "aripi de inger".

Boala aripilor de inger este cauzata de malnutritie. Oasele si incheieturile aripilor nu cresc corespunzator. In loc sa fie lipite de corp, aripile ajung sa atarne pe langa corp. Pasarile nu mai pot zbura. Nu mai pot migra in locuri mai calde in sezonul rece de iarna. Nu se mai pot feri de pradatori sau de masinile de pe strada.

Atunci cu ce putem hrani pasarile?

Salata, fructele maruntite, fructele de padure, porumbul sfaramat si semintele crude sunt produse usor de ambalat si transportat. Cat despre resturi, de ce sa arunci frunzele de la conopida, cotoarele de salata sau cojile de morcov? Toate acestea sunt mult mai nutritive pentru pasari decat cea mai buna paine.

In felul acesta iti poti pastra placutul obicei de a hrani pasarile. Mai mult, poti transmite si altora informatia, pentru a ajuta speciile de pasari din zona ta sa se mentine sanatoase! Iata o initiativa care merita asumata!

http://www.care2.com/greenliving/lets-make-a-toast-to-stop-feeding-bread-to-birds.html

#hrana #hrani #natura #paine #pasari #pasarile salbatice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Polenizarea, misterul naturii!
Mancati alimente de sezon pentru o sanatate optima
Povestea incredibilă a unui bolnav de cancer vindecat cu....iubire şi natură
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101