Daca vrei sa te feresti de cancer si sa urmaresti longevitatea ai nevoie de doua abordari doua abordari: renuntarea drastica la factorii daunatori din stilul de viata, precum fumatul, si incorporarea in stilul de viata a schimbarilor sanatoase, precum a manca mai bine si a practica frecvent exercitiile fizice. Cand sunt onorate ambele abordari, sanatatea se obtine fara mari eforturi si este mult redusa sansa de a experimenta imbolnaviri precum bolile cardiace sau atacurile cerebrale.
1. Mentinerea unei greutati corporale sanatoase
Potrivit catedrei de la departamentul de nutritie al Scolii Harvard de Sanatate Publica, dr. Walter Willet, obezitatea este acum responsabila pentru mai multe cazuri de cancer decat fumatul. Cum? Nivelul cronic inalt de insulina din fluxul sanguin al supraponderalilor ofera carburant pentru cresterea tumorilor. Societatea Americana de Cancer citeaza faptul ca a fi obez sau supraponderat reprezinta 20% dintre decesele cauzate de cancer la femei si 14% la barbati.
2. Renunta la carbohidratii rafinati
Printre cei 75 de milioane de americani cu nivel cronic inalt de insulina sunt unii care nu sunt nici supraponderali, nici obezi. Pentru a va potoli temerile ca aveti sau dezvoltati afectiunea, cea mai bina solutie este sa micsorati/eliminati sursele de zahar si amidon rafinat din dieta, inclusiv bauturile carbogazoase, sucurile de fructe, painea alba si dulciurile comerciale si junk food-ul (mancarurile si alimentele procesate de gen fast-food). Inlocuiti bauturile carbogazoase si sucurile de fructe cu apa, sucuri vegetale si ceai; in locul painii albe, alegeti-o pe cea integrala. Incercati sa mancati fructe in loc de batoane sau deserturi dulci, si experimentati dulciuri de casa folosind stevie non-calorica sau alti indulcitori blanzi.
3. Supravegheati-va consumul de alcool
Pentru cei cu risc de boli cardiace, delectarea cu alcool, chiar si in cantitati moderate, are efecte periculoase. Pentru femei, consumul de alcool este corelat cu riscul de cancer la san: cu cat mai mult alcool bea o femeie, cu atat este mai inalt riscul.
4. Reducerea cantitatii de carne rosie
Carnurile rosii, inclusiv mielul, porcul si vita, sunt toate interziceri dietare: mancatul acestor carnuri de cinci ori pe saptamana s-a aratat a spori riscul de cancer la colon cu 30%. Carnurile procesate precum carnatii si hot-dogul provoaca un rau similar. Daca ai nevoie de un motiv temeinic sa renunti la carne, ia in considerare ca vegetarienii au risc cu 40% mai redus de cancer, ceea ce este probabil datorat lipsei de carne din dieta lor si ratelor mai scazute de obezitate. Proteina vegetala are surse variate si includ nucile, semintele, leguminoasele, legumele si multe vegetale.
5. Mananca mai multe crucifere
Mancatul a o portie de crucifere pe zi s-a aratat ca reduce riscul de dezvoltare a cancerului la san cu un procent uimitor de 50%, prin actiunea compusului ITC. Printre multele beneficii de sanatate ale aceste categorii de vegetale, care include broccoli, varza, macrisul, ridichiile si altele, sunt detoxificarea cancerigenelor, prevenirea deteriorarii ADN-ului, si reducerea inflamatiilor.
Prevenirea cancerului nu inseamna reguli complexe, ci practici de sanatate dictate de bunul simit. Mancatul unei diete echilibrate, bogate in alimente nutritive, punerea in miscare a corpului tau si evitarea relelor evidente precum junk food-ul si tigarile, toate acestea te conduc pe calea unei bunastari fizice pe termen lung.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.naturalnews.com/038178_cancer_prevention_diet_foods.html
http://www.cancer.gov/ncicancerbulletin/080712/page4
http://www.nytimes.com
http://www.health.harvard.edu
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/041160_cancer_prevention_lifestyle_choices_nutritional_therapy.html - cancer
Buna ! Am o intrebare in legatura cu o anumita parte din articol. De ce ati afirmat ca ar trebui diminuat si consumul de sucuri de fructe ? Ma gandesc ca ar fi prea mult zahar la un loc facand un astfel de suc, fructele continand zahar. De asemenea stiu si ca e de evitat consumul frecvent de fructe seara pentru ca, nerealizand miscare, zaharul din fructe se poate transforma in carbohidrati. Insa daca ne preparam un suc de fructe dimineata, nu e ok ?
dimineata este cel mai bine