Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Savantii descopera mecanismul precis prin care broccoli si cruciferele lupta impotriva cancerelor letale

Savantii descopera mecanismul precis prin care broccoli si cruciferele lupta impotriva cancerelor letale

In decursul ultimilor zece ani, savantii au strans tot mai multe dovezi in sprijinul abilitatilor anticancer asociate consumului de broccoli si alti membri ai familiei cruciferelor. Studiile din trecut au aratat ca aceasta familie de superalimente

In decursul ultimilor zece ani, savantii au strans tot mai multe dovezi in sprijinul abilitatilor anticancer asociate consumului de broccoli si alti membri ai familiei cruciferelor. Studiile din trecut au aratat ca aceasta familie de superalimente influenteaza direct exprimarea a mai mult de 400 de gene imediat dupa mancatul gustoaselor legume. Cercetari mai aprofundate au mai aratat ca daca se consuma broccoli, acest aliment poate juca un rol important in micsorarea riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, si pana acum, traseul metabolic precis al prevenirii bolii a ramas in mare masura necunoscut.

O echipa de cercetatori de la Institute of Food Research/Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie a publicat rezultatele activitatii in American Journal of Clinical Nutrition/Jurnalul American de Nutritie Clinica, pentru a explica felul in care modificarile metabolice produse de consumul de glucorafanina din broccoli s-ar putea afla in spatele beneficiilor de sanatate sugerate si a abilitatii anticancer a familiei legumelor crucifere. Savantii au observat ca acest studiu ofera primele dovezi provenind de la studii asupra pacientilor umani, in legatura cu un posibil mecanism din spatele abilitatii sugerate a glucozinolatelor, inclusiv glucorafanina gasita in broccoli, de a reduce riscurile de boli cronice si cancer.

Broccoli si compusii cruciferi reintineresc functia critica mitocondriala de a preveni bolile cronicebroccoli

Cercetatorii au oferit un tip special de broccoli, o combinatie de leguma salbatica si cea disponibila comercial, cu inalt continut de glucorafanina, la nouasprezece voluntari in fiecare saptamana timp de trei luni. Ei au comparat primul grup cu alte doua grupuri avand acelasi regim alimentar, cu exceptia ca un grup consuma broccoli disponibil comercial si cel de-al treilea nu consuma deloc crucifere. Echipa a observat ca cei ce mancau legume bogate in glucorafanina au aratat semnele unui metabolism imbunatatit.

Savantii au determinat faptul ca un compus gasit in mod obisnuit in crucifere, cunoscut drept sulforafan, a imbunatatit reactiile chimice din interiorul mitocondriilor, sursa energetica a mecanismelor noastre celulare. Studiul a descoperit ca glucorafanina ajuta la „rearmonizarea” proceselor metabolice din celule, care sunt perturbate pe masura ce imbatranim. Autorul principal, dr. Richard Mithen a comentat, "Credem ca aceasta ofera oarecare dovezi pentru motivul pentru care oamenii care au diete bogate in broccoli si-ar putea mentine sanatatea... mitocondriile sunt intr-adevar foarte importante, si cand incep sa aiba disfunctii, aceasta duce la multe dintre bolile imbatranirii."

Nutritionistii care au efectuat studiul recomanda consumul de broccoli de doua pana la trei ori pe saptamana. Alti membrii favorizatori ai sanatatii si apartinand familiei cruciferelor includ varza de Bruxelles, kale si conopida. Dr. Mithen a concluzionat: "Credem ca este semnificativ, deoarece arata la oameni un efect masurabil asupra metabolismului nostru, care este esential pentru sanatate in general si ar putea explica gama diversa de efecte binefacatoare pe care multe studii de observare a dietei alimentare le-au aratat anterior." Este important de notat ca desi acest studiu a utilizat un tip special, concentrat, de broccoli, pentru a produce rezultatele declarate, consumul de broccoli si crucifere disponibile comercial a fost aratat ca prezentand proprietati anticancer similare, atunci cand sunt mancate pe o perioada mai lunga de timp.

Sursele pentru acest articol includ:

http://news.ifr.ac.uk
http://www.ibtimes.com
http://www.nutraingredients.com
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/041505_broccoli_cancer_prevention_crucifer_compounds.html - broccoli

#broccoli #cancer #crucifere #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Savantii “redescopera” importanta sistemului limfatic
Cinci schimbari inteligente de stil de viata, pentru a reduce riscul de cancer
Cercetari: plantele vindeca cancerul, nu chimicalele
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101