Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Cercetari: plantele vindeca cancerul, nu chimicalele

Cercetari: plantele vindeca cancerul, nu chimicalele

Necunoscuta majoritatii oamenilor, o adevarata revolutie  a avut deja loc in teoria cancerului. Astazi, ponderea dovezilor indica faptul ca plantele si nu chimicalele sunt solutia pentru inversarea situatiei epidemice a cancerului global. Intelegere

Necunoscuta majoritatii oamenilor, o adevarata revolutie  a avut deja loc in teoria cancerului. Astazi, ponderea dovezilor indica faptul ca plantele si nu chimicalele sunt solutia pentru inversarea situatiei epidemice a cancerului global.

Intelegerea noastra despre ceea ce cauzeaza cancerul a suferit in ultima decada ceva similar revolutiei copernicane. Fatalismul biologic care a fost forta predominanta in medicina in decursul ultimei jumatati de secol, fatalism in cadrul caruia se credea despre majoritatea afectiunilor, incluzand cancerul, ca sunt predestinate de „gene” si de aceea imposibil de inversat.

In loc de a cauta rezolvarea cauzei fundamentale a bolii (RCFB), ne-am resemnat sa „o descoperim de timpuriu”, iar in cazul cancerului, cand facem asta (chiar si cand este benign), pornim un razboi impotriva lui, literalmente folosind materiale de razboi (gaz mustar/iperita si agenti derivati din materiale nucleare).

Totusi acum in aceasta era, in care privim dincolo de gene, factori superiori (epi-) controlului genelor – factorii epigenetici – ajung in centrul scenei. Acestia includ expunerile la mediul inconjurator, stresul, factorii nutritionali si diferitele variabile bazate pe stilul de viata care se gasesc in raza de actiune a controlului si vointei noastre, si care sunt adesea reversibile.

Cu alte cuvinte, cancerul este acum inteles ca disfunctie (tulburare) epigenetica, un raspuns direct si chiar adaptiv la mediul inconjurator post-industrial, saturat de substante cancerigene, in plus fata de o dieta cu „hrana” falsa, produsa majoritar chimic, mediul si dieta combinandu-se pentru a produce in cadrul corpului un domeniu intern ideal pentru favorizarea cancerului.

Intr-adevar, intr-un nou studiu publicat in jurnalul Hrana si Toxicologia Chimica/Food and Chemical Toxicology si intitulat „Utilizarea compusilor bioactivi derivati din plante pentru a viza celulele stem cancerigene si a modula micro-mediul tumoral”, autorii au observat puternicele implicatii ale acestui nou punct de vedere epigenetic despre cancer:

<blockquote

„Un aspect fundamental ce trebuie luat in considerare este ca schimbarile epigenetice pot sa fie inversate prin modificarea factorilor epigenetici, precum dieta si stilul de viata. In zilele noastre, identificarea acestor factori este cruciala pentru a dezvolta tactici de prevenire cu baza epigenetica si strategii de interventie anticancer mai eficiente”.

Mai mult, ei au observat ca interventiile naturale sunt inca odata (dupa nenumarate milenii de utilizare la nivel mondial) in linia intai a interventiei medicale:

„Practic, toti compusii din dieta au capacitatea de a actiona la nivel epigenetic in celulele canceroase, influentand astfel epigenomul intr-un mod pozitiv sau negativ. In mod deosebit compusii derivati din plante, precum polifenolii, au capacitatea de a inversa mutatiile adverse din celulele canceroase, pentru a inhiba progresia genezei tumorale, a preveni procesul metastatic sau a sensibiliza celulele canceroase fata de chimio- si radioterapie (Vanden Berghe, 2012)”.

cancer brocoli

Broccoli - sursa foto:http://goo.gl/2jIIJP

Noul studiu a subliniat urmatoarele puncte, ale caror implicatii sunt cu adevarat revolutionare pentru viitorul tratamentului anticancer:

Notiunea ca de fapt cancerul este doar un produs secundar al celulelor din cadrul corpului, celule care au luat-o razna datorita deteriorarii ADN-ului si replicarii clonale prin procese fundamental haotice-stocastice (aleatorii), a fost pusa sub semnul intrebarii prin descoperirea faptului ca tumorile sunt comunitati de fapt sofisticate, organizate ierarhic care exprima comportamente foarte inteligente, bazate pe supravietuire, desi in mod evolutiv stravechi ca origine.

Specialistii adepti ai medicinei conventionale vad cancerul ca pe ceva care „il ai sau nu il ai” si echivalentul de a fi infectat de celule canceroase „asemanatoare teroristilor” care trebuie tratate ca un dusman si nimicite prin orice mijloace necesare. Acest tratament urmeaza ca rezultat al acestui punct de vedere, indiferent de daunele colaterale produse pacientului. Perspectiva pe cale de aparitie si cu mult mai nuantata si bazata pe celulele stem canceroase, precipitata in primul rand de factorii epigenetici – d. ex. expunerea la chimicale, incompatibilitatile dietare, acidoza metabolica si nivel scazut al oxigenului (hipoxie) – ofera o vedere cu mult mai promitatoare si datatoare de speranta asupra preventiei si tratamentului acestei boli nimicitoare.

Daca deci cancerul nu este ceva care in mod fatalist „se intampla corpului”, datorita genelor „rele” mostenite, trecute succesiv printr-un sir de descendenti de la stramosi indepartati, ci este ceva ce corpul face in mod adaptiv pentru a supravietui expunerilor antropogenice care diverg fata de milioane, daca nu miliarde de ani de preistorie corporala, brusc solutia de a infrange epidemia globala, infloritoare, a cancerului consta in recastigarea si/sau reproducerea conditiilor corporale si psihospirituale din cadrul corpului, conditii care nu mai duc la carcinogeneza.

In concluzie, nu devenim bolnavi pentru ca avem cancer; avem cancer pentru ca suntem deja bolnavi.

Speram si anticipam cu entuziasm un moment din viitorul nu prea indepartat, cand corpul medical adept al medicinei alopate conventionale recunoaste voluntar ca de fapt cancerul este un raspuns natural la decade de expuneri cumulative la influente si conditii chimice, electromagnetice si psihospirituale. In loc de a defaima si suprima violent simptomul acestei furtuni perfecte de toxicitate – cancerul – practicantii iluminati ai stiintei medicale vor invata sa abordeze, inlature si redreseze cauzele fundamentale, concentrandu-se asupra reproducerii conditiilor care sprijina schema genetica si epigenetica de baza a sanatatii si bunastarii noastre.

Surse utilizate:

http://tv.greenmedinfo.com/broccoli-kills-the-stem-cells-feeding-cancer-tumors/

http://cancer-insights.asu.edu/wp-content/uploads/2012/01/Cancer-tumors-as-Metazoa-1-0-tapping-genes-of-ancient-ancestors1.pdf

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691514004621

http://kellybroganmd.com/blog/

http://www.greenmedinfo.com/blog/millions-wrongly-treated-cancer-national-cancer-institute-panel-confirms
http://www.greenmedinfo.com/blog/research-plants-cure-cancer-not-chemicals - cancer

#broccoli #cancer #cancerul #dieta

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce alimente trebuie sa consumi zilnic pentru a preveni cancerul
Savantii descopera mecanismul precis prin care broccoli si cruciferele lupta impotriva cancerelor letale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101