Cand il bei, ia-ti un ragaz pentru a reflecta si a-ti calma mintea si inima. Ce minune sa avem aceste alimente vindecatoare aici, pe pamant!
Ceaiul contine mai multe ingrediente, fiecare dintre ele avand proprietati terapeutice specifice.
Cimbrul: o planta aromatica cu proprietati antivirale, esentiala pentru orice afectiune tiroidiana. Elementele nutritionale care intra in compozitia cimbrului ajung la tiroida, ucid virusul Epstein-Barr (VEB) si ajuta glanda sa-si refaca functiile, ameliorand, in acelasi timp, simptomele virale din intreg corpul.
Seminte de fenicul: Semintele de fenicul contin un compus similar cu aspirina, care actioneaza ca un antiinflamator pentru tiroida inflamata de VEB. Acest efect de calmare imbunatateste productia de hormoni.
Roinita: Aceasta planta aromata si placuta este un inamic veritabil al virusului Epstein-Barr si al streptococilor asociati cu aceasta infectie. Roinita ucide si combate celulele virale si bacteriene din tiroida, ficat si splina cu alcaloizi si alte fitochimicale esentiale, ajutand, in acelasi timp, la consolidarea limfocitelor, pentru ca sistemul imunitar sa poata ataca virusul. Desi are efecte uimitoare in primele stadii ale infectiei cu VEB, roinita este de ajutor in oricare dintre fazele bolii si este excelenta pentru impiedicarea dezvoltarii nodulilor.
Miere cruda: Mierea cruda este cel mai bun combustibil pentru hranirea si revitalizarea tiroidei. Glucoza si restul nutrientilor din mierea cruda ajung rapid sa fie asimilati de tiroida si hranesc glanda. Stiinta medicala inca nu a descifrat complet aceasta relatie simbiotica dintre miere si tiroida. Mierea are si proprietati antivirale si combate VEB prin continutul zau mare de zinc.
Ceaiul pentru tiroida
Ingrediente:
- 2 cani de apa;
- 1 lingurita cimbru (ideal ar fi proaspat, dar este bun si cimbrul uscat);
- 1 lingurita seminte de fenicul;
- 1 lingurita roinita;
- 2 lingurite miere cruda (optional)
Mod de preparare:
Se fierbe apa. Se adauga cimbrul, semintele de fenicul si roinita. Se opreste focul si se lasa ceaiul la infuzat cel putin 15 minute. Se strecoara si se serveste. Se adauga miere, daca se doreste dupa ce s-a mai racit si se savureaza!
Sfaturi practice:
- In lipsa plantelor uscate, se pot folosi si pliculete de ceai, un pliculet de ceai de cimbru, unul de roinita si unul de fenicul;
- Cimbrul si roinita pot fi folosite atat proaspete cat si uscate.
Afectiunile tiroidiene sunt foarte raspandite in ultima perioada si pot afecta pe oricine, indiferent de varsta sau sex – dar in special pe femei. Simptomele sunt dintre cele mai variate si includ oboseala, crestere in greutate, probleme cu memoria, dureri, amorteala si furnicaturi, insomnie, probleme cu parul, sensibilitate la frig, balonare, anxietate, depresie, palpitatii, pierderea libidoului si multe altele.
Pentru a fi vindecata, tiroida trebuie inteleasa si trebuie facute adaptari in stilul de viata, care sa ajute acest organ sensibil si important sa functioneze la potentialul sau maxim.
Ca intotdeauna, natura ne ofera surse impresionante de plante, condimente si alimente pe care le putem folosi pentru a ajuta corpul sa se vindece singur si sa-si refaca echilibrul.
Sursa utilizata: www.medicalmedium.com