In mediul nostru incredibil de poluat, detoxifierea nu este o stradanie ocazionala. Cu scopul de a mentine un sistem imunitar sanatos cu un pH usor alcalin, trebuie sa luam in considerare o detoxifiere lenta si constanta pentru a contracara “uciderea lenta” datorata multimii de toxine ce invadeaza orice element al mediului nostru.
Masurile extreme de detoxifiere, precum clismele cu cafea pentru curatarea ficatului, chelarea metalelor grele sau perioadele de post pot fi facute pentru scurt timp la fiecare cateva luni, sau in masura in care sunt necesare pentru tratarea unei boli ce slabeste organismul.
Totusi, o detoxifiere lenta, adecvata si consistenta poate fi parte a dietei voastre zilnice. Baza este consumul doar de alimente integrale organice. Alimentele integrale sunt alimente care nu au fost procesate, precum fructele, cerealele, nucile, semintele si legumele.
Daca apa orasului vostru este fluorizata sau clorizata, utilizati osmoza inversa pentru a minimiza fluorizarea si alte toxine, dar adaugati cateva picaturi de oligoelemente dizolvate in lichid pentru a inlocui pe cele eliminate prin osmoza inversa. Pentru cei care au posibilitatea, beti apa de la un izvor curat. Evitati majoritatea bauturilor comercializate la sticla sau cutie. Utilizati in loc de acestea suc proaspat stors.
Unele alimente necertificate ca organice ar putea fi bune daca sunt stropite rar, in special daca sunt cultivate local. Dar din nou, alegeti din oferta de produse proaspete en-gros; nu cumparati fructe si legume la conserva sau congelate.
Alimentele puternice in detoxifiere care ar trebui sa fie parte a dietei regulate
Coriandru: Excelent pentru detoxifierea mercurului, care a invadat mediul pana la punctul in care exista chiar si in plombele dentare. Coriandrul crud organic poate fi tocat marunt si presarat pe aproape orice fel de mancare.
Poate fi stors impreuna cu morcovii, alte legume, si mere si utilizat in smoothie-urile verzi.
Chlorella:Multi considera acest superaliment, combinat cu coriandru, ca detoxificatorul suprem al metalelor grele dintre toate detoxifiantele alimentare.
Usturoi: Un antibiotic natural si promotor al enzimelor hepatice care ajuta detoxifierea. Este cel mai bun cand este mestecat crud sau cateii sunt zdrobiti peste alimentele proaspat preparate sau introdusi in acestea.