0770 363 621 | GRATUIT PESTE 200 LEI
Sfaturi practice

Care este cea mai buna dieta?

Care este cea mai buna dieta? Expertii care sustin consumul alimentelor pe baza de carne sunt identificati de obicei dupa termenii  Paleo, Primal, Zone, Wheat Belly, Atkins, Low carb etc. Ei sfatuiesc oamenii sa consume grasimi si proteine de origine

Care este cea mai buna dieta? Expertii care sustin consumul alimentelor pe baza de carne sunt identificati de obicei dupa termenii  Paleo, Primal, Zone, Wheat Belly, Atkins, Low carb etc. Ei sfatuiesc oamenii sa consume grasimi si proteine de origine animala pentru energie si sa evite carbohidratii. Dar sunt oare aceste diete sanatoase ?

Ce este mai rau insa este faptul ca mesajul lor sustine o gramada de conglomerate incluzand aici industriile de carne, oua, peste, lactate.

Ca si rezultat direct al vanzarilor acestora , afaceri secundare precum spitalele, industria farmaceutica si chiar doctorii ajung la profituri imense.  Toate aceste industrii impartasind defapt o ideologie comuna cu industria petrolului si a carbunelui si anume ca profitul este mai important decat bunastarea planetei si a locuitorilor ei.

Mai important este sa ne ascultam corpurile decat dieta pe care o urmam

Daca ne oprim un pic din alergatura zilnica si ne uitam putin in dreapta si in stanga vom vedea cat de bolnavi, obositi si nefericiti sunt oamenii. Un astfel de loc este pentru mine atunci cand trebuie sa merg la doctorul de familie pentru vreo adeverinta. Atatia oameni bolnavi, de la copii pana la foarte batrani stau ingramaditi si asteapta o minune. Stau si asteapta prescriptia de medicamente. Mi se rupe sufletul cand vad atata durere si atata neputinta.

Cel mai important si primul doctor al nostru suntem noi. Noi avem puterea de a avea cea mai buna grija de noi. Nu spun ca medicii nu sunt buni sau ca medicina nu este utila, din contra , in caz de urgenta de stari grave , severe, infectii, accidente, medicina s-a dezvoltat foarte bine si este de mare ajutor. Dar in ceea ce priveste grija pentru oameni, profilaxia , prevenirea bolilor, tratarea bolilor degenerative si cronice si implicit a suferintei, medicina moderna nu trece clasa.

Dar sa revenim, in comparatie cu aceste mari industrii al caror scop unic este de a face cat mai multi bani si de a controla si subjuga oamenii, comunitatea noastra de vegani, vegetarieni fie ca suntem simpli bloggeri, doctori, nutritionisti, comercianti sau sfatuiori , probabil ca nu facem nici doi bani. Dar scopul nostru nu este de a face bani, scopul nostru este de a arata oamenilor un alt drum. Nu este un drum usor , dar este un drum plin de lumina.

Din pacate, de prea multe ori, nici in lumea noastra expertii nu cad de acord. Astfel exista inca multe polemici asupra diferitelor diete si modului corect de alimentatie al oamenilor. Dacdietaa ma intrebati pe mine , numai cuvantul dieta are o conotatie pe care oamenii o asociaza cu reguli, restrictii si asa mai departe. Cuvantul in sine nu are nici o vina el tragandu-se din greaca veche din « diatia » care inseamna stil de viata.

Nu exista o dieta pentru toti

Nu exista o formula care sa functioneze pentru toti. Suntem fiecare dintre noi fiinte unice in univers si functionam biochimic diferit. Bineneteles ca exista elemente generale comune ca de exemplu faptul ca nu suntem creati pentru a consuma produse de provenienta animala, dar pe langa acestea avem fiecare in parte misiunea de a ne gasi si a ne regla aceste acorduri fine personale in ceea ce inseamna dieta. Si spun asta pentru ca oamenii raspund diferit la diferite alimente. Ceea ce unora le face bine , altora le poate face rau sau ceea ce este bine in cantitati mari pentru unii, este bine in cantitati mici pentru altii.

Trebuie sa invatatm sa ne cunoastem mai bine si sa ne ascultam corpurile, sa urmarim impactul pe care il au alimentele asupra noastra din punctul de vedere al schemei DAUE – Digestie, Asimilare, Utilizare, Eliminare. Un aliment nu trebuie judecat numai dupa gust. Sfatul meu este : Judecati dupa rezultat nu dupa teorie.

Dietele bazate pe consumul de vegetale au fost promovate si folosite de milenii. Iata cateva dintre cele mai importante si va rog sa observati lipsa de originalitate J, adica , in alte cuvinte , cat de asemanatoare sunt :

Dieta Barnard (de Neal Barnard, MD, fondator al Comitetul Doctorilor pentru Medicina Responsabila) : Bazata pe carbohidrati (amidon),legume, fructe. Dieta foloseste putine grasimi. Si nu foloseste nici un fel de produse animale, niciodata.

Dieta Biblica a lui Daniel: Cu o vechime de mai bine de 2500 de ani, foloseste legume si apa. A imbunatatit sanatatea oamenilor in 10 zile, fata de sanatatea celor care mancau carne (hrana regelui)

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#carbohidrati #dieta #fructe #hrana vie #legume

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 alimente cu cel mai mare continut de polifenoli si motivele pentru care sa le consumi

10 alimente cu cel mai mare continut de polifenoli si motivele pentru care sa le consumi

Care dintre fructe si legume sunt cele mai detoxifiante?

Care dintre fructe si legume sunt cele mai detoxifiante?

O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

Ce spun cititorii despre "Care este cea mai buna dieta?"

florica mihai09 September 2015 18:02Raspunde

Dieta lui Daniel,,,a trebuit,din motive de sanatate sa o tin(recomandat de medic)si e buna,,,,,duraza acomodarea ,, dar merita

07 September 2014 13:10Raspunde

Adopt cu incredere si recunostinta recomandarile d-voastra cu

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.