Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ce trebuie sa stii despre bolile parodontale si gingivale si cum le poti trata in mod natural

Ce trebuie sa stii despre bolile parodontale si gingivale si cum le poti trata in mod natural

Boala parodontala este un termen stiintific folosit pentru orice tip de boala gingivala, care variaza de la gingivita la periodontita. Gingivita este inflamatia gingiilor; periodontita este ultimul stadiu al bolii periodontale, in care ligamentele care leaga dintele de os sunt inflamate si infectate, la fel ca dintele, ceea ce duce in cele din urma la pierderea acestuia.

In comunitatea medicala, exista o singura cauza si un singur tratament pentru boala parodontala. Iata cum se prezinta lucrurile, din acest punct de vedere:

Specialistii din domeniul stomatologiei ne spun ca gingivita poate fi remediata printr-o igiena orala mai buna si curatarea regulata a dintilor in mod profesionist, insa netratata, aceasta poate si va duce la periodontita. Pe masura ce infectia se adanceste sub linia gingiei, se formeaza buzunare intre gingii si dinti, iar gingia se retrage. Cu timpul, infectia ajunge la os si la tesuturile conjunctive. Tratamentul obisnuit pentru periodontita include o curatare profunda, antibiotice orale si interventie chirurgicala (grefe de os sau tesut dentar in cazurile foarte grave).

Primăvară Verde Vie blog
 

Un singur corp, o singura sursa a bolii

Desi se iau in considerare alti factori cauzali (fumatul, modificarile hormonale, mostenirea genetica, diabetul), cavitatea bucala nu este privita ca fiind o parte integrala a unui intreg. Stim ca echilibrul bacteriilor intestinale si a Candidei sunt doua conditii esentiale pentru sanatate. Stim ca acest lucru este valabil pentru piele. De ce nu ar fi si pentru cavitatea bucala? De ce o infectie a gurii nu se considera un esec al sistemului imunitar sau al echilibrului bacterian, ci mai degraba o problema de ingrijire a dintilor?

Aceasta teorie conventionala si general acceptata a bolii periodontale si a cariilor reflecta abordarea tipica a medicinei – care trateaza simptomele si nu cauza unei boli. Insa, gratie muncii de cercetare a lui Weston Price, stim de mai bine de saptezeci de ani ca exista populatii izolate care, desi nu au practicat o igiena orala, pentru ca au mancat produse indigene, sanatoase, nu sufereau de boli dentare – nici carii, nici boli gingivale. Abia dupa introducerea dietei occidentale in randul acestor populatii au aparut si bolile dentare.

Acum, trebuie sa ne reamintim o lectie importanta. Cand vine vorba despre sanatate, indiferent de ce parte a corpului vorbim, nutritia este secretul.

Alimentatia

Ideea de baza este ca nutritia este un medicament important pentru orice suferinta. Desigur, este ceva mai complicat decat atat, dar nu cu mult. Corpul uman este facut sa lupte cu bolile, sa mentina un echilibru intre bacteriile bune si rele si sa tina ciupercile din corp sub control. Dieta occidentala obisnuita nu incurajeaza acest echilibru. Si nici nu furnizeaza vitaminele si mineralele necesare pentru promovarea sanatatii si mentinerea sistemului imunitar puternic.

O gura sanatoasa are nevoie de un corp sanatos. Intr-un corp sanatos, bacteriile rele nu scapa de sub control, cauzand infectii si boli. Sistemul imunitar nu se simte coplesit si neputincios in fata unei infectii gingivale minore.

Desi nu trebuie sa evitam consultatiile la stomatolog, ar trebui sa ne documentam cu privire la fluor si alte chimicale inainte de a le folosi in tratarea unei boli periodontale. Exista intr-adevar antibiotice extrem de eficienet folosite in tratarea buzunarele gingiilor, ce pot duce la reducerea buzunarelor gingivale cu un milimetru. Exista insa si remedii naturale pot reduce buzunarele cu cel putin 3 milimetri.

O dieta sanatoasa este conditia de baza. Daca suferi de o boala periodontala, gura iti transmite ca trebuie sa-ti hranesti corpul corect.

Daca folosesti suplimente, asigura-te ca nu sunt sintetice. Consuma, pe cat posibil, vitamine si minerale naturale, pentru ca organismul sa le poata asimila mai usor. Vitaminele D, C si B sunt esentiale pentru sanatatea dentara.

Daca fumezi tigari sau altceva, renunta. Tigarile sunt o sursa de radicali liberi si alte toxine care afecteaza gingiile si incurajeaza aparitia si persistenta bolii periodontale. In mod evident, mestecatul de nicotina este si mai nociv.

Daca ai o alimentatia compusa din 80% produse crude, inseamna ca ai o alimentatie alcalinizanta. Daca ai o alimentatia acida, aceasta va favoriza aparitia bolilor. Zaharul produce un pH acid. Pentru a aduce pH-ul la o valoare normala in sange, corpul extrage mineralele necesare, inclusiv calciu, din oase si tesuturi. Zaharul ne este dusman. In definitiv, vrem sa ne vindecam oasele, nu sa le distrugem. Iar dintii sunt si ei niste oase.

Cum se trateaza o infectie acuta a gingiilor

Daca fumezi, trebuie sa renunti. Nu exista cale de mijloc.

Alimentatia, inca o data, este solutia, mai ales daca ai o infectie acuta. Renunta la zahar. Zaharul hraneste infectiile bacteriene si fungice. Cand ai gingiile infectate si mananci bomboane, nu faci decat sa agravezi situatia. Daca suferi de o infectie grava, vei avea dureri tot mai mari – si acum si mai tarziu. Nu faci altceva decat sa hranesti infectia.

Ce mai poti face pentru o calmare a durerii si o vindecare rapida?

Mentine gura curata. Periaza dintii dupa masa. Cumpara o periuta nou si invata sa periezi dintii corect, dar si gingiile.

Renunta la pastele de dinti obisnuite, ce contin multe toxine. Cumpara o pasta de dinti naturala sau fa-ti propria pasta de dinti acasa.

Mesteca usturoi crud. Este un test de rezistenta. Usturoiul crud are un gust puternic si simti cum iti arde gura cand il mesteci, insa are efect. Incearca sa mesteci cate putin pe parcursul unei zile.

Consuma alimente bogate in vitamine. Daca suferi de vreo carenta de vitamine, ia o zi sau doua un supliment de calitate si vei observa diferenta. Gingiile nu vor mai sangera si nu vei mai simti dureri pe parcursul zilei.

Foloseste practica clatirii cu ulei. Doua dintre cele mai bune uleiuri sunt cel de cocos si de susan. Se ia uleiul in gura si se trece printre dinti timp de 20 de minute, dimineata, pe stomacul gol. Pentru un efect mai puternic, se poate adauga putin ulei esential de neem, menta, cuisoare sau oregano in uleiul de cocos sau de susan. Adaosul de ulei esential va opri infectia, insa experienta poate fi chiar mai neplacuta decat mestecatul usturoiului crud…

Clatirea cu ulei va actiona asupra dintilor si a gingiilor in profunzime, eliminand bacteriile si Candida intr-un fel in care niciun alt tratament conventional nu o poate face, fara efecte adverse.

Daca ai o infectie in cavitatea bucala, aceasta poate ataca dintii si gingiile. Praful de plante al doctorului Shillington este perfect pentru eliminarea unei infectii la nivelul sinusurilor. Este bun si pentru durerile de gat si alte tipuri de infectii de la nivelul cavitatii bucale. O poti priza pe nas (o cantitate foarte mica este suficienta si arde, dar functioneaza) sau se pune direct pe zona afectata din cavitatea bucala sau pe amigdale. Este un remediu extrem de eficient, dar si foarte neplacut.

Sa recapitulam:

 

SURSE

http://www.organiclifestylemagazine.com/periodontal-disease-gum-disease-what-you-need-to-know

#gingivita #remedii naturale #boala periodontala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
Cum recunoaştem simptomele mononucleozei şi ce pasi trebuie urmati pentru tratarea acesteia
Afla cum poti trata astmul in mod natural
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101