Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Beneficiile fructelor de soc

Beneficiile fructelor de soc

Arbust atat de comun din campie pana in zona de munte, inflorind abundent de la sfarsitul lui mai pana la mijlocul lui iunie, este o planta cu proprietati atat medicinale cat si alimentare, folosindu-se in scopuri medicinale in principal fructele si

Arbust atat de comun din campie pana in zona de munte, inflorind abundent de la sfarsitul lui mai pana la mijlocul lui iunie, este o planta cu proprietati atat medicinale cat si alimentare, folosindu-se in scopuri medicinale in principal fructele si florile, intr-o masura mai mica frunzele si scoarta iar in scopuri alimentare fructele.

Principalii constituenti

Fructele coapte contin 80-95% apa, rutozid, izocvercetina, antociani, aminoacizi, acizi organici, taninuri, zaharuri; vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina A, saruri minerale (in special potasiu).

Recomandari terapeutice

Fructele au in general aceleasi proprietati medicinale ca si florile, insa intr-o masura mai redusa.Se considera ca principala actiune sudoratia - respectiv transpiratia cutanata abundenta - avand o influenta pozitiva in numeroase afectiuni, mai ales in raceli, bronsite, stari gripale si stari febrile. In aceeasi masura fructele de soc au efecte favorabile in reumatism ca si in bolile eruptive cum ar fi rujeola si scarlatina.

In afara actiunii sudorifice, fructele de soc au si o actiune diuretica ( care este de fapt o componenta a efectului sudorific) ca si usor laxativa - si prin conjugarea tuturor acestora ee fiind recomandate in combaterea obezitatii.

Se mai remarca efectul galactogog - respectiv de marire a secretiei lactate - fiind deci utile in perioada de alaptare.

In uz intern au o actiune specifica - respectiv de combatere a hemoroizilor. Extern, dau rezultate bune in cazul arsurilor.

Mod de intrebuintare

Sursa:extras din cartea Sanatate prin legume, fructe si seminte - Ovidiu Bojor , Bucuresti 2002

#accident vascular #coaja comestibila #coaja pepene verde #cojile de mar #decoct #flori #fructe #laxativ #sudorific

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cele mai bune parti ale fructelor si legumelor si pe care nu le mananci
Fructele si legumele cu cea mai mare si ce mai mica concentratie de pesticide
Cum poti pastra legumele si fructele proaspete un timp mai indelungat
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101