Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Aceasta categorie de băuturi produce dezechilibre in corp şi pe termen lung, slăbeşte rezistenţa oaselor

Aceasta categorie de băuturi produce dezechilibre in corp şi pe termen lung, slăbeşte rezistenţa oaselor

Majoritatea occidentalilor obisnuiesc sa consume zilnic bauturi racoritoare fara sa se gandeasca la consecinte. Desigur, este binestiut ca bauturile cu adaos de zahar nu fac bine sanatatii. Si, cu toate acestea, in occident se consuma anual, in medie

Majoritatea occidentalilor obisnuiesc sa consume zilnic bauturi racoritoare fara sa se gândeasca la consecinte.

Desigur, este binestiut ca bauturile cu adaos de zahar nu fac bine sanatatii. Si, cu toate acestea, in occident se consuma anual, in medie, 215 litri de bauturi carbogazoase pe persoana.

Dar cât de nociva este o bautura carbogazoasa?

Ei bine, se pare ca in aceasta privinta medicii au ajuns la un consens.

Bauturile carbogazoase si osteoporoza

Cola contine acid fosforic si cafeina.

In 2006, Studiul Framingham pentru Osteoporoza a analizat densitatea minerala osoasa a 1413 femei si 1125 barbati. Rezultatele au aratat ca un consum zilnic de cola a fost asociat cu o densitate minerala osoasa semnificativ redusa la soldurile femeilor, care sunt mai predispuse la pierdere osoasa comparativ cu barbatii.

Unele studii arata ca acest fenomen este cauzat de prea mult fosfor, care inhiba absorbtia de calciu. Se crede, de asemenea, ca acidul fosforic din cola favorizeaza eliminarea calciului din oase.

Un alt studiu arata ca un consum de 330 mg de cofeina, sau aproximativ patru cani de cafea, poate duce la pierderea materiei osoase. Se crede ca, pe termen lung, cofeina impiedica absorbtia de calciu si, mai mult, favorizeaza pierderea de calciu prin urina.

Cei care sufera de osteoporoza, au peste 50 de ani sau sufera de vreo afectiune care afecteaza absorbtia de nutrienti (cum ar fi boala lui Crohn), trebuie sa evite cu orice pret bauturile carbogazoase.bauturi carbogazoase

Iata cateva motive suplimentare pentru a renunta la bauturile carbogazoase:

1. Kilograme in plus

Bauturile carbogazoase se numara printre cauzele care favorizeaza obezitatea, o conditie ce a capatat proportii epidemice, in special in occident.

Dr. Christopher Ochner, asistent universitar in pediatrie si medicina pentru adolescenti la Scoala de medicina Icahn din Mount Sinai afirma ca: “O persoana care consuma o doza de Cola pe zi poate lua in greutate 6 kg pe an, doar din cauza caloriilor continute de aceasta.”

Ce este mai grav, consumul acestui tip de bauturi duce la cresterea grasimii viscerale, care se acumuleaza in jurul organelor interne si mareste riscul de boli cardiace.

2. Afecteaza ficatul

Bauturile cu adaos de zahar contin cantitati mari de fructoza si, consumate in exces, pot afecta ficatul. Fructoza este una dintre principalele cauze ale bolilor ficatului gras nealcoolic.

Doar doua doze de Cola pe zi maresc nu numai riscul de ficat gras, ci si insuficienta hepatica, ciroza ficatului si boala de inima.

3. Cariile dentare

Bauturile carbogazoase favorizeaza eroziunea dentara, afecteaza smaltul dintilor si maresc riscul de carii dentare. Acest efect nociv dureaza cam 20 de minute dupa fiecare inghititura, ceea ce inseamna ca daca iti savurezi bautura timp indelungat, de fapt maresti impactul negativ al acesteia asupra dintilor.

Spre deosebire de fructe si sucul de fructe, banaturile carbogazoase pot trece de smalt si patrunde in dentina si pot chiar cauza coroziunea plombelor de compozit. Iar copiii au chiar mai mult de suferit, neavand dintii inca pe deplin dezvoltati si intariti.

4. Boli renale

Un studiu care a examinat 3.000 de femei pe parcursul a 20 de ani a dovedit ca femeile care consuma bauturi carbogazoase au o functie renala cu 30% mai redusa comparativ cu femeile care nu consuma bauturi carbogazoase.

Un alt studiu efectuat in Japonia a concluzionat ca un consum de peste doua bauturi carbogazoase pe zi favorizeaza pierderea de proteine prin urina, un indicator al afectiunilor renale, bolilor renale, bolii cardiace si insuficientei cardiace.

5. Diabet

Persoanele care consuma regulat bauturi cu adaos de zahar - cel putin 1-2 doze pe zi - au un risc cu 26% mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu consuma deloc acest tip de bauturi.

Dr. Christopher Ochner, asistent universitar in pediatrie si medicina pentru adolescenti la Scoala de medicina Icahn din Mount Sinai este de parere ca un consum de bauturi carbogazoase produce fluctuatii periculoase in zaharul din sange.

“Acesti oameni manifesta cresteri bruste ale zaharului din sange, urmate de prabusirea acestuia, iar organismul care incearca in mod constant sa mentina un echilibru - este intr-un continuu ritm ascendent-descendent” mai spune Ochner.

“Corpul ajunge sa se deregleze si sa dezvolte rezistenta la insulina, nu mai proceseaza corect zaharul, ceea ce duce, in cele din urma, la diabet.”

Persoanele care consuma in medie o doza de bautura carbogazoasa pe zi prezinta un risc crescut cu 20% de a suferi sau a muri de un atac de cord.

Daca esti dependent de bauturile carbogazoase si nu poti renunta la ele, incearca sa le inlocuiesti cu optiuni mai sanatoase, cum ar fi apa infuzata, ceai sau suc proaspat de legume. Te vei simti mult mai plin de energie si mult mai sanatos in doar cateva zile.

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/soda-destroys-bones/

#bauturi carbogazoase #boli renale #carii #diabet #osteoporoza

Ce au mai parcurs alti cititori...

Mitul proteinelor
22 de moduri in care sucurile carbogazoase scurteaza viata
7 transformari care au loc in corp atunci când renunti la a mai consuma carne
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101