Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 22 de moduri in care sucurile carbogazoase scurteaza viata

22 de moduri in care sucurile carbogazoase scurteaza viata

22 de moduri in care sucurile carbogazoase scurteaza viata Multe studii au aratat efectele negative pe care bauturile carbogazoase le pot avea asupra sanatatii. Consumul bauturilor racoritoare, insa, pare sa aiba mult mai multe riscuri decat realiza

Multe studii au aratat efectele negative pe care sucurile carbogazoase le pot avea asupra sanatatii. Consumul acestora, insa, pare sa implice mult mai multe riscuri decat realizam. 

Conform statisticilor, un occidental obisnuit consuma peste 126 grame de zahar pe zi. E o cantitate ce echivaleaza cu 25.2 lingurite, sau peste 3 doze de Cola.

Consumul regulat de bauturi indulcite este asociat cu multe probleme de sanatate, printre care diabet, boli cardiace, obezitate, astm si boala pulmonara obstructiva cronica.

Deci, care sunt riscurile consumului de bauturi carbogazoase si la cate ar fi bine sa ne limitam? 

1. Bauturile carbogazoase pot cauza declinul functiei renala. Intr-un studiu de 11 ani efectuat de Scoala de Medicina Harvard, la care au luat parte 3.318 de femei, cercetatorii au descoperit ca bautura dietetica Coca Cola este asociata cu un risc dublu de declin al functiei renale.

2. Bauturile carbogazoase maresc riscul de diabet. Nivelul ridicat de zahar din acest tip de bauturi pune multa presiune pe pancreas, diminuandu-i in mod potential abilitatea de a tine pasul cu necesarul de insulina al corpului. Consumul de cel putin o bautura pe zi mareste riscul de diabet de tip 2 cu 25%.

3. Bauturile carbogazoase la doza sunt asociate cu BPA. Dozele folosite pentru bauturile carbogazoase sunt captusite cu perturbatorul endocrin bisfenol A (BPA), care a fost asociat cu tot felul de boli, de la cele cardiace la probleme de reproducere.

 

4. Bauturile carbogazoase deshidrateaza corpul. Cofeina are efect diuretic. Diureticele maresc productia de urina. Cand celulele din corp sunt deshidratate, nu mai au aceeasi capacitate de a absorbi nutrientii si nici de a elimina reziduurile din corp.

5. Colorantul Caramel din bauturile carbogazoase este asociat cu cancerul. Colorantul artificial maro folosit in bauturile de tip Cola este obtinut in urma unui proces chimic, nu este zahar caramelizat. Este obtinut prin reactia zaharurilor cu amoniac si sulfiti, sub presiune mare si la temperaturi ridicate. Aceste reactii chimice duc la formarea de 2-metilimidazol (2-MI) si 4 metilimidazol (4-MI), care, conform unor studii finantate de stat, au cauzat cancer la plamani, ficat sau de tiroida la soarecii si sobolanii de laborator.

6. Colorantul Caramel din bauturile carbogazoase este asociat cu probleme vasculare. Dr. Nehal N. Mehta, directorul Sectiei de Cardiologie cu Risc Inflamator al Universitatii din Pennsylvania declara ca exista o legatura intre problemele vasculare si produsele ce contin caramel.

7. Bauturile carbogazoase sunt bogate in calorii. O sticla de 500 ml de Coca Cola contine 15 lingurite de zahar si 220 calorii …calorii fara nicio valoare nutritionala. Un adult are nevoie de peste o ora de mers pe jos pentru a arde cele 220 de calorii continue de o sticla de 500 ml.

8. Cofeina din bauturile carbogazoase impiedica absorbtia de magneziu. Conform dr. Carolyn Dean, magneziul este esential in peste 325 de reactii enzimatice din corp. Acesta joaca un rol in procesele de detoxifiere si de aceea este atat de important pentru diminuarea efectelor negative cauzate de substantele chimice din mediu, metale grele, alte toxine.

9. Bauturile carbogazoase maresc riscul de obezitate la copii. Cu fiecare bautura carbogazoasa sau alt tip de bautura indulcita consumata zilnic de copii, riscul de obezitate creste cu pana la 60%. Bauturile indulcite sunt asociate si cu multe alte probleme de sanatate.

10. Bauturile carbogazoase maresc bolile de inima la barbati. Fiecare bautura carbogazoasa consumata pe zi mareste riscul de boala de inima cu pana la 20% la barbati. 

11. Acidul din bauturile carbogazoase distruge smaltul dintilor. Teste de laborator ale aciditatii din bauturile garbogazoase arata ca nivelul acesteia poate deteriora smaltul. Nivelul pH-ului din bauturile carbogazoase poate ajunge si pana la 2.5 - ca o comparatie, acidul unei baterii are un pH de 1, iar apa are un pH de 7.0.

12. Bauturile carbogazoase contin foarte mult zahar. O sticla de 500 ml de Coca Cola contine echivalentul a 15 lingurite de zahar si putem intelege de ce este o bautura ce ataca dintii si sanatatea dentara.

13. Bauturile carbogazoase contin indulcitori artificiali. Chiar daca optezi pentru indulcitori artificiali, nu-ti faci nicio favoare. Indulcitorii artificiali sunt asociati cu multe boli si afectiuni, printre care si cancer. 

14. Bauturile carbogazoase elimina mineralele din corp. Bauturile carbogazoase care contin acid fosforic inlatura calciul atat de necesar din oase. Dupa ce au studiat cateva mii de barbati si femei, cercetatorii de la Universitatea Tufts au descoperit ca femeile care au consumat cel putin 3 Coca Cola pe zi prezentau o densitate minerala cu aproape 4% mai scazuta, desi cercetatorii au asigurat un nivel corespunzator de calciu si vitamina D. 

15Consumul de bauturile carbogazoase modifica metabolismul. Hans-Peter Kubis, directorul grupului de Reabilitare si Sport al Universitatii Bangor din Anglia, a descoperit ca un consum regulat de acest tip de bauturi poate modifica metabolismul uman. Participantii la studiu au consumat 140 grame de zahar zilnic timp de patru saptamani (mai putin decat o sticla de 500 ml Coca Cola). Rezultatele au aratat ca metabolismul li s-a modificat dupa patru saptamani si corpul a inceput sa arda mai greu grasimile si sa slabeasca cu mai mare dificultate.

16. Mai mult de o bautura carbogazoasa pe zi mareste riscul de boala cardiaca si sindrom metabolic. Conform dr. Ravi Dhingra, autorul principal al unui studiu la Scoala de Medicina de la Harvard “Daca vei consuma una sau mai multe bauturi carbogazoase pe zi, iti poti mari riscul de dezvoltare a unor factori de risc metabolic pentru boala cardiaca.” La studiul Framingham au participat aproape 9.000 de persoane, pe o perioada de patru ani. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consumau una sau mai multe astfel de bauturi pe zi aveau un risc crescut cu 48 % de sindrom metabolic comparativ cu cei care au consumat mai putin de o bautura racoritoare pe zi.

17. Bauturile carbogazoase dietetice nu te ajuta sa slabesti. Un studiu efectuat de Centrul de Stiinte pentru Sanatate al Universitatii din Texas a descoperit ca riscul de supraponderabilitate creste direct proportional cu numarul de bauturi dietetice consumate. Una sau doua doze pe zi au marit circumferinta taliei cu 500 % la cei care au consumat bauturi carbogazoase, comparativ cu cei care nu au facut-o.

18. Bauturile carbogazoase dietetice contin inhibitori de mucegai. Aceste substante se numesc benzoat de sodiu sau benzoat de potasiu si se folosesc in mai toate tipurile de bauturi carbogazoase dietetice. "Aceste substante au abilitatea de a deteriora atat de grav ADN-ul din mitocondrii incat il pot face sa devina inactiv – il neutralizeaza cu totul,” a declarat Peter Piper, profesor universitar in biologie moleculara si biotehnologie la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, pentru un ziar britanic. Conservantul este asociat cu urticarie, astm si alte afectiuni alergice.

Observatie: Unele firme au eliminat benzoatul de sodiu. A fost eliminat din Coca Cola si Pepsi Cola dietetice si inlocuit cu un alt conservant, benzoatul de potasiu. Ambele au fost clasificate de Comisia pentru Alimente substante cu efect iritant mediu pentru ochi, piele si membrane mucoase.

19. Bauturile carbogazoase cu acid ascorbic si benzoat de potasiu pot forma benzen, un cunoscut carcinogen. Benzenul poate sa apara in bauturile si alimentele care contin atat acid ascorbic cat si benzoat de potasiu. Conform FDA (autoritatea americana ce reglementeaza medicamentele), cand benzoatul este expus la lumina si caldura in prezenta vitaminei C, poate fi convertit in benzen. Iar Societatea Americana pentru Cancer considera benzenul un carcinogen.

20. Consumul zilnic de bauturi carbogazoase si alte bauturi indulcite este asociat cu boala ficatului gras nealcoolic. Cei 2.634 participanti ai unui studiu au facut o tomografie computerizata la ficat pentru a li se masura cantitatea de grasime. Astfel, s-a observat prevalenta bolii ficatului gras nealcoolic la persoanele care au declarat ca ar consuma mai mult de o bautura carbogazoasa pe zi, comparativ cu cei care au declarat ca nu consuma bauturi indulcite.

21. Unele bauturile carbogazoase contin o substanta ignofuga. Uleiul vegetal brominat este adaugat in multe bauturi racoritoare pe baza de citrice, precum si bauturi pentru sportivi, pentru a mentine bautura legata. Problema este ca uleiul vegetal brominat este o substanta ignifuga folosita in industria chimica. Este interzisa in peste 100 de tari, dar se foloseste inca in SUA.

22. Bauturile carbogazoase sunt asociate cu astmul. Un studiu efectuat in Australia de Sud pe 16.907 participanti cu varste incepand de la 16 ani, a aratat ca nivelul ridicat de consum al bauturilor carbogazoase au fost asociate pozitiv cu astmul si boala pulmonara obstructiva cronica.

Sursa utilizata: http://www.greenmedinfo.com/blog/22-ways-drinking-soda-will-shorten-your-life?page=2

#bauturi carbogazoase #bauturi racoritoare #boli renale #obezitate #obezitate infantila

Ce au mai parcurs alti cititori...

Aceasta categorie de băuturi produce dezechilibre in corp şi pe termen lung, slăbeşte rezistenţa oaselor
Proteinele animale sau vegetale, care sunt mai sanatoase?
Totul despre bauturile racoritoare: conservanti, coloranti, e-uri, zaharuri si aspartam!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101