Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Au legatura grasimile trans cu comportamentul agresiv?

Au legatura grasimile trans cu comportamentul agresiv?

Noi date despre grasimile trans, acizii grasi trans- (dTFA) indica faptul ca acestia ar putea contribui la comportamentul agresiv, irational, desi dTFA sunt in principal compusi sintetici care au fost introdusi in alimentatia umana doar recent. Intr

Noi date despre grasimile trans, acizii grasi trans- (dTFA) indica faptul ca acestia ar putea contribui la comportamentul
agresiv, irational, desi dTFA sunt in principal compusi sintetici care au fost introdusi in alimentatia umana doar recent.

Intr-un studiu prompt si revizuit de cercetatori de la University of California, San Diego, "dTFA au fost puternic si semnificativ asociati cu o agresiune sporita, cu dTFA mai consistent predictivi decat alti factori de agresiune predictivi evaluati”. Ce este si mai important, s-a aratat ca grasimile trans blocheaza productia de acizi grasi omega-3, despre care s-a demonstrat ca inhiba comportamentul agresiv, spun cercetatorii.

Rezultatele provin dintr-un studiu facut pe 945 de adulti de ambele sexe pe o durata de peste cinci ani(1999-2004), care nu erau sub tratament medicamentos si fara extreme ale nivelului de colesterol LDL, diabet, SIDA, cancer sau boli de inima, a afirmat un rezumat al rezultatelor.

“Acest studiu furnizeaza primele dovezi conectand grasimile trans cu iritabilitatea comportamentala si agresiunea”, mai afirma  studiul.

“Rezultatele noastre ar putea avea relevanta pentru determinarile politicilor publice privitoare la grasimile trans- din dieta”, au spus cercetatorii. “Daca asocierea dintre grasimile trans- si comportamentul agresiv se dovedeste a fi cauzala, acest lucru adauga mai multe motive recomandarilor de a evita grasimile trans- sau de a nu le include in alimente furnizate institutiilor precum scoli si inchisori, intrucat efectele daunatoare manifestate de grasimile trans- s-ar putea extinde dincolo de persoana care le consuma, pana la a-i afecta pe ceilalti”.

Anamneza (descrierea in cadru temporal a unei boli) a efectelor rele provocate de grasimile trans

Grasimile trans- din dieta, care sunt utilizate pe larg in industria alimentara, sunt in general produse ale hidrogenarii “un proces chimic care creeaza uleiuri solide la temperatura camerei (nesaturate)”, spune rezumatul studiului. Ele au fost conectate cu un numar de alte probleme de sanatate, inclusiv boli cardiovasculare si un risc sporit de atac cerebral, in special la femei.

Prin comparatie, acizii grasi omega-3 au fost gasiti a fi extrem de folositori. Gasindu-se in principal in semintele de in, acizii omega-3 se pare ca intarzie imbatranirea si imbunatatesc functionarea per ansamblu a creierului.grasimile trans

“Oamenii cu nivel mai scazut de acizi grasi omega-3 in sange au volumul creierului mai mic, diferenta fiind echivalenta cu circa doi ani de inmbatrinire structurala a creierului”, a spus Zaldy S. Tan, doctor licentiat de la Easton Center for Alzheimer's Disease Research and the Division of Geriatrics(Centrul Easton pentru Cercetari asupra Bolii Alzheimer si la Departamentulde Geriatrie ) al Universitatii din California, Los Angeles, atunci cand s-au discutat rezultatele unui recent studiu asupra efectelor omega-3.

Oamenii care au un consum mai mare de omega-3 au o incidenta mai mica a bolilor de inima, a atacurilor cerebrale si a cazurilor de dementa.

Studiul lui Tan a descoperit ca oamenii al caror nivel de acid docosahexanoic (DHA), unul dintre acizii grasi omega-3, era la capatul de jos al spectrului de 25% din circa 1575 de oameni mai batrani(varsta medie 67 si fara a fi afectati de dementa) aveau functii cerebrale mai slabe decat oamenii cu nivel inalt de DHA.
De asemenea oamenii cu nivel scazut de DHA si de alti acizi omega-3 au avut un scor scazut la testele de memorie vizuala, procesare si gandire abstracta.

Dr. Frank Sacks, profesor de prevenire a bolilor cardiovasculare, Departamentul de Nutritie, la Scoala de Sanatate Publica Harvard (http://www.hsph.harvard.edu) a recunoscut ca cercetarile existente arata faptul ca acizii grasi ajuta la protectia impotriva bolilor cardiovasculare, dar el mai spune ca cercetarile de astazi arata si alte efecte promitatoare ale omega-3.

“Noi studii identifica potentialele beneficii pentru o larga gama de boli, incluzand cancerul, boala inflamarii abdominale si alte boli autoimune  precum lupus erimatox si artrita reumatoida”, spune el.

Sacks recomanda consumul de 500 mg omega 3 daca nu consumi destul de multi acizi grasi in hrana ta. Unele dintre cele mai bune surse de omega-3 includ semintele de in, nucile si unele uleiuri precum cel de masline.

Sursele pentru acest articol includ:
http://www.plosone.org
http://www.hsph.harvard.edu
http://www.cbsnews.com
http://www.hsph.harvard.edu
http://www.naturalnews.com/035376_trans_fats_aggressive_behavior_emotion.html - grasimile trans si comportamentul agresiv

#agresiune #DHA #grasimi hidrogenate #grasimi trans #grasimile trans #Omega 3 #trezi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Iata de ce sunt grasimile trans periculoase pentru sanatatea ta !
5 surprinzatoare beneficii de sanatate ale semintelor de canepa
Semintele de in: de ce ai nevoie de ele?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101