Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Antiacidele maresc riscul de atac de cord

Antiacidele maresc riscul de atac de cord

Renunta la antacide! Un studiu recent http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26061035 arata ca medicamentele pentru blocarea acidului gastric pot fi daunatoare sanatatii cardiovasculare. Inhibitorii de pompa cu protoni (IPP) sunt o categorie de medi

Renunta la antacide! Un studiu recent arata ca medicamentele pentru blocarea acidului gastric pot dauna sanatatii cardiovasculare.

Inhibitorii pompei de protoni (IPP) sunt o categorie de medicamente a caror actiune principala este cea de blocare a secretiei acidului gastric. Sunt medicamente folosite cu predilectie in tratarea ulcerelor peptice, a bolii de reflux gastroesofagian (GERD) si a indigestiei. Printre acestea se numara Nexium, Prilosec, Protonix, Prevacid si Aciphex.

Utilizarea acestor puternice antiacide este asociata cu un risc marit de osteoporoza, aritmie cardiaca, infectii intestinale, pneumonie bacteriana si multiple deficiente nutritionale. Un studiu recent efectuat la Universitatea din Stanford mai adauga o problema pe lista acestor medicamente - dubleaza sansele de deces din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular.

IPP maresc pH-ul gastric peste limita normala de 3.5, inhiband in mod eficient actiunea pepsinei – o enzima implicata in digestia proteinelor care pot irita stomacul. Desi cresterea nivelului pH-ului poate reduce simptomele, in acelasi timp poate bloca si procesul biologic normal. Producerea si secretia acidului din stomac nu este importanta doar pentru procesul digestiv, ci si ca mecanism de protectie contra infectiilor. Secretiile din stomac pot neutraliza bacteriile, virusii si mucegaiul pentru a evita infectiile gastrointestinale.

Iar in ceea ce priveste procesul digestiv, acidul gastric nu este important doar pentru digestia proteinelor, acesta ionizeaza mineralele si alti nutrienti pentru o absorbtie mai buna; iar in lipsa unei secretii suficiente de HCl in stomac, pancreasul nu primeste semnale pentru a secreta enzimele digestive.

Medicamentele IPP sunt asociate cu numeroase efecte secundare, printre care:

Cercetatorii de la Stanford au analizat peste 16 milioane de documente clinice a peste 2.9 milioane persoane pentru a verifica daca utilizarea de IPP poate fi asociat cu riscul cardiovascular. Rezultatele din surse multiple au descoperit ca IPP prezinta un risc cu 16% mai mare de atac de cord si dublu de deces de o boala cardiaca comparativ cu cei care nu folosesc IPP.

Aceste rezultate sunt comparabile cu rezultatele pre-clinice care arata ca IPP afecteaza negativ functia celulelor endoteliale care captusesc vasele de sange. Mai exact, IPP inhiba enzima necesara celulelor din sistemul vascular ce metabolizeaza o substanta produsa in timpul metabolismului, cunoscuta ca dimetilarginina asimetrica (ADMA).

Daca ADMA mareste celulele endoteliale vasculare, inhiba activitatea enzimei folosita in sinteza oxidului nitric. Prin urmare vasele de sange devin mai rigide, se favorizeaza inflamatia si formarea de cheaguri. IPP mareste nivelul de ADMA la celulele endoteliale vasculare la oameni si la soareci cu 20–30%.

Cercetatorii au declarat ca “Ceea ce am observat este ca utilizarea IPP este asociata cu efecte daunatoare pentru populatie — inclusiv tineri.”

Sursa utilizata: http://www.greenmedinfo.com/blog/acid-blocking-drugs-increase-heart-disease-risk?page=2

#accident vascular #antiacide #atac de cord #hcl #pepsina #acid gastric

Ce au mai parcurs alti cititori...

Recunostinta face bine inimii si sufletului
Ce este ulcerul, simptome si tratament
4 inamici ai sanatatii intestinale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101