Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Cum sa-ti detoxifici frigiderul pentru a avea o alimentatie sanatoasa

Cum sa-ti detoxifici frigiderul pentru a avea o alimentatie sanatoasa

Pentru a trece la o alimentatie sanatoasa, primul pas este sa faci curatenie in frigider. Afla cum poti inlocui alimentele nocive pentru sanatatea ta cu unele benefice!

Cea mai ampla incursiune pe care o poti face pe frontul alimentatiei, pentru o schimbare de durata, este sa iti asiguri succesul in mesele pe care le pregatesti acasa, in asa fel incat sa te poti bucura de mai multa flexibilitate atunci cand iesi in oras.

Si cea mai usoara cale de a-ti asigura succesul este sa iti reorganizezi bucataria, incepand cu frigiderul. Fara indoiala, frigiderul tau contine multe borcane peste care s-a asternut, intr-un fel sau altul, patina timpului. Scapa de ele. Pentru celelalte, vezi mai jos cateva sugestii despre cum sa inlaturi produsele care nu iti bucura prea mult organismul si despre cum sa le inlocuiesti cu ingrediente care te vor ajuta sa ai un stil de viata mai sanatos.

Arunca sau doneaza:

Condimente care contin zahar
Unele dintre cele mai mari focare de zahar adaugat sunt condimentele cumparate din magazine, care stau aliniate pe raftul din frigiderul tau. Ketchup-ul si marinatele sunt printre cei mai periculosi agresori. Dressing-urile pentru salate contin si ele multi conservanti, lianti si aditivi alimentari, inclusiv gluten. Ca prin pas al procesului de detoxifiere a frigiderului, uita-te pe spatele ambalajelor alimentelor si arunca toate produsele care contin mult zahar sau care au in lista de ingrediente o serie de chimicale pe care nici nu le poti pronunta.

Iaurturile de fructe
Iaurtul este o importanta sursa de proteine si de bacterii probiotice benefice intestinului tau. Dar iaurturile din comert care contin mixuri de fructe – chiar sortimentele naturale – au, cel mai adesea, in componenta, cantitati mari de zahar si prea putine fibre care sa justifice acest adaos. Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca alegi sa mananci ceva cu un continut redus de zahar si cu multe fibre, starea de satietate se va mentine pentru un timp mai indelungat.

Banner Turmeric latte
 
Laptele conventional
Eliminarea hormonilor nedoriti si a antibioticelor din produsele de natura animala ar trebui sa fie in topul obiectivelor tale pe 2019 privind alimentatia sanatoasa. Treci de la laptele conventional la cel organic sau gaseste alta optiune printre sugestiile din acest articol.

Orice produs cu un continut scazut de grasime, in special branzeturi si lactate
Studiile au aratat ca lactatele care contin multe grasimi au efecte mai benefice asupra insulinei decat variantele cu grasimi putine. In timpul tendintelor “fara grasimi” din anii ’90 si inceputul anilor 2000, multi producatori din industria alimentara au inlocuit grasimea pe care o inlaturasera din alimente cu zahar si carbohidrati, ambele fiind elemente care favorizeaza riscul de diabet. In general, incercati sa nu cumparati alimente “modificate”. Laptele integral, iaurtul cu multa grasime, branza neprocesata iti vor tine mai bine sub control pofta de mancare. In plus, contin mai putini stabilizatori si aditivi.

Albusul de ou la cutie
Pentru a sustine toate cele scrise mai sus, este, totodata, vremea sa lasati in urma omletele din albus de ou. Fluidele galbenusurilor, pe langa faptul ca sunt o mina de aur pentru Instagram, sunt si cea mai buna sursa de colina, o vitamina nutritiva esentiala pentru femeile aflate in perioada in care pot ramane insarcinate. Un singur ou iti ofera jumatate din doza zilnica necesara – echivalentul unei intregi capatani de conopida. Nu inlocuiti in mod artificial partea cea mai nutritiva a oului!

Mezelurile
Produsele din carne procesata, precum carnatii, salamul, sunca feliata, parizerul au fost clasificate drept cancerigene de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Daca nu rezisti fara doza duminicala de bacon – si crede-ne, te intelegem – asigura-te macar ca alegi un produs fara nitrati sau zahar.

 
Bauturile carbogazoase si sucurile de fructe
Foarte mult din portia ta zilnica de zahar vine sub forma lichida. Chiar si bauturile "sanatoase", precum apa de nuca de cocos, ceaiurile organice indulcite si multe sucuri ambalate acopera adesea cea mai mare parte din ratia noastra de fiecare zi. Fa-le sa dispara rapid din casa ta si concentreaza-te pe obiectivul de a bea zilnic o cantitate de apa raportata la greutatea corpului (studiile arata ca e nevoie de 330 ml de apa la fiecare 10 kg)

Painea alba
Poti aplica aceeasi metoda cu toti carbohidratii albi. Carbohidratii fara fibre, albiti, procesati au efecte la fel de dezastruoase asupra nivelului de zahar din sangele tau precum zaharul insusi.

Umple-ti frigiderul cu:

Miere cruda
Indulcitorul natural ideal este mierea cruda, folosita inca din antichitate pentru proprietatile ei antiinflamatoare si antifungice. Daca tanjesti dupa ceva dulce, cu efect imunizant, incearca mierea de Manuka, originara din Noua Zeelanda, considerata cel mai puternic antibiotic natural si singura miere medicinala din lume. E destul de scumpa, dar acesta ar fi un motiv in plus ca sa o consumi cu moderatie. Aminteste-ti sa nu o incalzesti daca vrei sa isi pastreze calitatile terapeutice. Poate fi amestecata in ceai, o data ce acesta s-a racit putin, sau poate fi folosita ca indulcitor in  terciuri din cereale, smoothie-uri si iaurt.

 

Iaurt grecesc simplu
Daca nu ti-e familiar gustul de iaurt simplu, iti va lua ceva timp sa te obisnuiesti cu el. Dar incepand cu iaurtul grecesc fara arome, te poti acomoda treptat cu lipsa de zahar. Adauga un pic de miere cruda si, la final, niste fulgi de ovaz sau musli.

Lapte vegetal
Exista deja o intreaga lume noua a sortimentelor de lapte vegetal pe piata, care pot inlocui obisnuitul lapte de vaca din cafeaua de dimineata. Laptele de nuci, de seminte, de alune, de canepa si de ovaz, fiecare are aroma sa unica si poate fi un ingredient excelent si pentru prajituri.



Branzeturi din lapte de oaie si capra
Pentru a inregistra progrese pe frontul insanatosirii alimentatiei, ar fi ideal sa reducem consumul de lactate. Dar daca nu ne putem lipsi de savoarea aceea laptos-branzoasa din viata noastra, se recomanda laptele de capra si de oaie, intrucat contine mai putina lactoza, adica e mai usor de digerat. Prin maturare, continutul de lactoza din branza scade, asa ca sunt de preferat branzeturile tari, precum Pecorino sau Manchego. Dintre branzeturile moi, alegeti feta de capra sau feta greceasca (de regula, preparata dintr-un amestec de lapte de vaca si capra).

Oua ecologice
Ouale proaspete, cumparate in piata de la fermieri, isi merita pretul si daca ar fi sa ne gandim numai la culoarea pe care o au. Galbenusurile ca de chihlimbar ce ni se revarsa in farfurii sunt atat de diferite de ouale cumparate din magazine, care de regula au deja cateva saptamani vechime pe cand ajung in frigiderele noastre. Daca nu aveti posibilitatea de a va face cumparaturile in pietele in care vand fermieri, asigurati-va ca ouale pe care le cumparati din supermarket sunt din categoria 0 sau 1 (oua ecologice sau oua crescute in aer liber). Daca ouale au texturi si nuante diferite, cu atat mai bine.

Lamai proaspete
Dupa ce ati eliminat din viata bauturile carbogazoase si indulcite, s-ar putea sa simtiti nevoia de a adauga un pic de aroma H2O-ului de zi cu zi. Sucul proaspat de lamaie este una dintre armele secrete ale naturii. Proprietatile lui antiseptice pot sa se manifeste ca un solvent pentru toxine si chiar daca pare un non-sens, zeama de lamaie, o data adaugata in apa, in loc sa fie acida, devine alcalina.  

Kombucha
Acest ceai organic, usor efervescent, ne apropie si mai mult de senzatia de bautura carbogazoasa. Are o dulceata discreta, fara sa contina zahar. Pe langa asta, ofera ca bonus o multime de bacterii bune pentru intestine.

Cereale integrale sau paine multicereale
S-ar putea ca daca elimini complet carbohidratii din alimentatie, sa resimti asta ca pe o schimbare majora. O varianta mai putin radicala ar fi sa alegi sa consumi paine care contine multe fibre si in care nu se gasesc ingrediente nesanatoase de genul “glutenului vital”, folosit adesea in panificatie pentru a face aluatul mai elastic. Cei care doresc o paine care sa nu contina deloc gluten, pot alege dintre mai multe sortimente de paine de cereale. Asigurati-va doar ca ati citit ingredientele de pe eticheta si optati pentru varianta cea mai simpla.

 




SURSE

https://www.mindbodygreen.com/0-28239/how-to-detox-your-fridge-to-set-yourself-up-for-a-healthier-week.html

#alimentatie sanatoasa

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dieta mediteraneană - ghid complet pentru vegetarieni (include meniu săptămânal)
Intrebari si raspunsuri
Ce emoții stau în spatele poftelor alimentare?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101