Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 8 lucruri pe care orice femeie e bine sa le stie despre anticonceptionale

8 lucruri pe care orice femeie e bine sa le stie despre anticonceptionale

Sunt usor de folosit, sunt eficiente si sunt inofensive - cel putin, asa ni se spune. Dar stim cu adevarat cum ne afecteaza corpul, increderea si comportamentul aceste pilule ? 

Iata 8 lucruri pe care probabil nu le stiai despre pilula contraceptiva:

1. Este medicamentul cel mai folosit in intreaga lume

In prezent peste 100 de milioane de femei folosesc pilule anticonceptionale, iar la un moment dat numarul acestora a fost de 300 de milioane. Zeci de milioane folosesc alte metode contraceptive, injectabile, plasturi si implanturi, care contin acelasi nivel de hormoni. Se prescriu anticonceptionale chiar si fetelor de 12 ani, nu pentru contraceptie, ci pentru tulburari menstruale, acnee, sau ‘dezechilibre hormonale.’

2. Este o industrie cu profituri de miliarde

In occident, industria pastilelor anticonceptionale obtine anual profituri uriase. S-au pus multe intrebari legat de potentiale efecte secundare - un studiu recent, de exemplu, efectuat pentru Biroul General de Inspectie al Departamentului de Sanatate si Servicii Umane SUA a descoperit ca 7 din 10 spoturi publicitare facute la pilulele anticonceptionale “induceau in eroare sau erau exagerate.”

Până la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogTransport gratuit la  Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! - blogSare celtică blog

3. Pilula actioneaza mentinand corpul intr-o stare de "sarcina" permanenta

La femei, ciclul natural este compus din cresterea si scaderea nivelurilor de estrogen si progesteron. Pilula mentine nivelul acestora ridicat si constant - practic, pacaleste corpul facandu-l sa creada ca poarta deja o sarcina, astfel incat aceasta sa nu mai apara. Astfel, nivelul estrogenului si al progesteronului este de aproape 3-4 ori mai mare decat cel la care se ridica in mod natural in timpul ciclului lunar.

4. Cand iei anticonceptionale corpul nu poate absorbi nutrientii in mod corespunzator

Consumul anticonceptionalelor zi de zi pune o mare presiune asupra ficatului, care trebuie sa metabolizeze toti acesti hormoni sintetici. Acest lucru afecteaza abilitatea corpului de a absorbi vitaminele B2, B6, B12, C, riboflavina, tiamina si acidul folic – epuizand in acelasi timp resursele minerale de zinc, cupru, seleniu, potasiu si magneziu. Pot trece luni sau ani de zile pana cand efectele malnutritiei sa se simta, insa este uimitor cum "mici" probleme ca insomnia, poftele alimentare, infectiile de piele, durerile de cap, luarea in greutate, anxietatea, oboseala, constipatia si iritabilitatea pot fi asociate cu contraceptivele.

Povestea lui Sarah:

“De cand am inceput sa folosesc anticonceptionale, fara sa modific nimic in alimentatie sau miscare, am luat 7 kg in 2 luni! Am decis imediat sa renunt la ele ”

5. Pilula contraceptiva suprima productia de testosteron 

S-a descoperit ca femeile care folosesc pilule contraceptive produc de pana la sapte ori mai multa globulina - o proteina care se leaga de hormonul sexual si "in scoate din circulatie". Lipsa de testosteron duce la scaderea libidoului si a activitatii sexuale. Profesorul australian Lorraine Dennerstein, specializat in hormonii feminini, spune ca “pilula atenueaza nivelul natural de estradiol si suprima testosteronul liber, avand un efect de dubla scadere a libidoului.”

Citește și Anticoncepționalele - cum funcționează, de ce sunt prescrise persoanelor cu SOP și ce efecte adverse pot avea

6. Pilula dubleaza riscul de depresie

Pe prospectul anticonceptionalelor e posibil sa apara si depresia ca efect secundar. Dar este un efect mai serios decat poate parea – un studiu efectuat de profesorul Jayashri Kulkarni, specialist in sanatate mentala, pe un numar mare de femei peste 18 ani, fara antecedente clinice de depresie, a descoperit ca femeile care foloseau pilule contraceptive erau de doua ori mai predispuse la depresie decat celelalte.

pilula contraceptiva

7. Pilula mareste riscul de cancer la san, cancer cervical, accident vascular, scaderea densitatii osoase, cheaguri de sange si cancer ovarian 

Aceste atentionari sunt destul de cunoscute, dar tendinta generala este de a gandi ca “Ei, nu mi se va intampla tocmai mie acest lucru.” Studiile arata ca modificarile hormonale pe care pilulele de produc in corp (si care duc la absorbtia deficitara de nutrienti mentionata anterior) maresc semnificativ riscurile de cancer – chiar daca dureaza ceva timp pana sa devina vizibile.

Povestea lui Taylor:

“Am apelat la pilule in adolescenta din cauza menstruatiilor atat de intense incat o zi pe luna tot ce puteam face era sa stau pe canapea incolacita de durere, cu o sticla calda in brate.

Cand mi-am dat seama ca ajunsesem la 12 zile pe an - aproape doua saptamani de zacut si gemut de durere! — am mers la un consult iar medicul mi-a spus ca cea mai buna solutie este pilula contraceptiva. Durerile au disparut imediat, ciclurile menstruale au devenit mult mai suportabile si nu am suferit de niciun efect secundar de care auzisem. Zece ani mai tarziu medicul mi-a spus ca ar fi bine sa fac o pauza pentru ca un consum pe termen lung poate mari riscul de cancer ovarian. Nu aveam nicio idee despre acest efect secundar.”

8. Pilula este asociata cu infertilitatea

Cand te gandesti ca pilula contraceptiva creaza o stare de sarcina permanenta in corp si, prin urmare, imposibilitatea de a ramane insarcinata, nu este de mirare ca femeile care vor sa aiba copii, nu prea reusesc multi ani sa faca acest lucru atunci cand si-l doresc.

Pilula modifica productia de mucus cervical, care in timp poate cauza atrofierea celulelor producatoare de mucus … imbatranind cervixul si ingustand canalul cervical. 

Informatii pe scurt:

 

 

SURSE

http://reset.me/story/the-pill-is-bad-medicine-7-ways-hormonal-contraception-harms-women/

http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09323.html

http://www.iaac.ca/en/752-89-nutrients-affected-by-the-pill-by-dr-judith-fiore-nd-summer-2012 

#Anticonceptionale #cancer #cancer cervical #cancer la san #depresie #pilule

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile tehnologiei merita riscul la care ne expunem sanatatea?
Acest compus activ din uleiul de cocos s-a dovedit ca  distruge celulele maligne in numai două zile
Povestea incredibilă a unui bolnav de cancer vindecat cu....iubire şi natură
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101