Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Principalele zone reflexogene in masajul terapeutic

Principalele zone reflexogene in masajul terapeutic

Masajul este o experienta foarte placuta pentru cele mai multe persoane. Dupa un masaj parca intreg corpul parca pluteste. Poti profita de beneficiile unui masaj daca inveti sa-l faci singur (sau îti înveti partenerul sa îti faca masaj). Masajul de

Masajul este o experienta foarte placuta pentru cele mai multe persoane. Dupa un masaj parca intreg corpul parca pluteste. Poti profita de beneficiile unui masaj daca inveti sa-l faci singur (sau îti înveti partenerul sa îti faca masaj).

Masajul de reflexologie poate fi usor de invatat si poate avea aceleasi beneficii ca si masajul profesionist în înlaturarea durerii si a stresului. Reflexologia contribuie la ameliorarea unor afectiuni variate, inclusiv oboseala cronica, dureri de cap si chiar depresie. Desi reflexologia traditionala se concentreaza pe talpi, exista sute de puncte pe corp care pot beneficia in urma unor forme de apasare. Medicina traditionala chineza vede corpul ca pe o retea de canale energetice denumite meridiane care, daca sunt masate corect, pot stimula vindecarea si implicit relaxarea.

masaj-reflexoterapie

puncte reflexogene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iata cateva sfaturi pentru eliminarea durerii, reducerea stresului si imbunatatirea dispozitiei cu cateva tehnici simple de reflexologie:

Îmbunatateste dispozitia

Hormonii secretati de glanda pituitara sunt asociati in mod direct cu eliminarea durerii. O modalitate de echilibrare a sistemului endocrin este prin presarea anumitor puncte specifice pe maini si talpi.

Cu toata atentia asupra degetelor mari de la maini si/sau picioare, aplica o presiune moderata timp de 5-10 minute si vei simti aproape imediat o senzatie foarte placuta.

Îmbunatateste concentrarea mentala

O tiroida care nu functioneaza bine afecteaza limpezimea gandirii si puterea de concentrare. Reflexul care are legatura cu glanda tiroida se afla tot la nivelul degetului mare de la mâini si picioare.

Masarea punctelor de presiune improspateaza concentrarea, dar poate regla si ritmul cardiac si scade colesterolul.

Elimina stresul si tensiunea

Nu este niciun secret ca un masaj la nivelul intregului corp relaxeaza muschii tensionati, insa exista si cateva tehnici simple de reflexologie care pot avea aceleasi rezultate. Nervii sunt conectati printr-un intreg sistem de cai interconectate si pot fi accesate la nivelul picioarelor si a mainilor.

Rotirea degetului pe buricul degetelor mari poate ameliora tensiunea de pe colana si, ca o consecinta a acestui fapt, calmeaza durerile de cap si migrenele.

Amelioreaza raceala si gripa

Desi pare greu de crezut, iti poti accesa sinusurile si gatul prin talpi. Presiunea aplicata pe partea laterala a degetului mare la baza piciorului poate stimula circulatia sângelui catre plamâni si gât. Astfel ajuti la curatarea naturala a bacteriilor si infectiilor. Masajele la picioare sunt in special eficiente pentru eliminarea stresului zilnic. Talpile contin puncte care, odata stimulate prin masaj, maresc eficienta proceselor de detoxificare care au loc la nivelul rinichilor, al ficatului, vezicii si al plamânilor.

Acidul uric acumulat in mâini si picioare poate fi eliminat rapid prin tehnicile de masaj mentionate anterior. Desi unele puncte pot fi mai sensibile decât altele, nu ar trebui sa simti durere atunci cand practici masajul.

 

 

 

***

 

Sursa utilizata:
http://www.healthy-holistic-living.com/diy-reflexology.html - masajul

#masaj #polifenoli #polifenolii #relaxare #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tipuri de namol terapeutic

Ce spun cititorii despre "Principalele zone reflexogene in masajul terapeutic"

jeni18 February 2015 14:33Raspunde

Cat timp trebuie sa -ti faci masaj in talpa piciorului? 2-3 minute sau mai mult, sau mai putin?

Cititorul18 February 2015 09:26Raspunde

Interesant, dar din pacate nimic nou :( Este posibil mai profund articolul ? Cu referinte mai complexe ?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101