Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Usturoiul este mai bun si mai sigur in detoxifierea plumbului din corp decat medicamentele

Usturoiul este mai bun si mai sigur in detoxifierea plumbului din corp decat medicamentele

Anul trecut, un remarcabil studiu publicat in jurnalul Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology/Farmacologie si Toxicologie de Baza si Clinica a scos la iveala ceva special despre usturoi: este un detoxifiant natural al plumbului si nu este doar la fel de eficient ca si un medicament de chelare comun, cunoscut ca d-penicilamina in ce priveste extragerea acestui metal din corp, dar este si cu mult mai nevatamator.

Studiul s-a intitulat „Compararea efectelor terapeutice ale usturoiului si d-penicilaminei la pacientii cu intoxicatie cronica ocupationala”, si a cautat sa confirme cercetarile anterioare pe animale care au aratat ca usturoiul (Allium sativum) este eficient in reducerea concentratiilor de plumb din sange si tesuturi.
Studiul a preluat masuratorile concentratiilor de plumb din sange al 117 lucratori de la o fabrica de acumulatori auto care au fost desemnati aleator la doua grupuri, unul primind usturoi (1,2 miligrame de alicina din aproximativ 1000 mg de extract de usturoi, de trei ori pe zi) si celalalt d-penicilamina (250 mg, de trei ori pe zi) si au fost tratati timp de patru saptamani. Semnele clinice si simptomele intoxicatiei cu plumb au fost si ele investigate si comparate cu descoperirile initiale.

Studiul a gasit ca:
Imbunatatirea clinica a fost semnificativa intr-un numar de manifestari clinice, incluzand iritabilitatea (p = 0,031), durerea de cap (p = 0,028), scaderea reflexului tendonului profund (p=0, 019) si presiunii sanguine sistolice medii (0,021) dupa tratamentul cu usturoi, dar nu si cu d-penicilamina\. CSP-urile [concentratiile sanguine de plumb] au fost reduse semnificativ (p=0,002 si p=0,025) de la 426,32±185,128 la 347,34±121,056? G/L si de la 417,47±192,54 la 315,76±140,00? G/L la grupul tratat cu usturoi si respectiv d-penicilamina, fara vreo diferenta semnificativa (p=0,892) intre cele doua grupuri. Frecventa efectelor secundare a fost semnificativ mai inalta (p=0,023) la grupul tratat cu d-penicilamina decat la grupul cu usturoi. Deci usturoiul pare semnificativ mai sigur din punct de vedere clinic si la fel de eficient ca si d-penicilamina. Deci usturoiul poate fi recomandat pentru intoxicatiile usoare spre moderate cu plumb.usturoiul

Clar, in ciuda reducerii aproape egale a concentratiilor masurabile de plumb din sange la ambele grupuri, imbunatatirile la diferitele manifestari clinice au fost gasite doar la grupul tratat cu usturoi. De asemenea efectele secundare au fost mai intense la grupul tratat cu d-penicilamina. Aceste rezultate indica cu limpezime superioritatea usturoiului asupra medicamentului si subliniaza modul in care interventiile medicamentoase adesea ajung sa „normalizeze” valorile tinta, d. ex. Concentratiile plumbului din sange, fara a avea ca rezultat imbunatatirea calitatii vietii sau macar semnele clinice obiective si simptomele subiective ale pacientului tratat; dimpotriva, adesea pacientul simte ca ii este mult mai rau dupa ce urmeaza tratamentul medicamentos.

Citeste si: Un mic secret pentru a obtine maxim de beneficii de sanatate de la usturoi

Expunerea la plumb este omniprezenta in epoca noastra moderna, si s-a estimat ca este responsabila pentru circa 0,2% din mortalitatea totala.

Expunerea la acest metal greu are ca rezultat vatamari ale sistemelor cardiovascular, scheletic/osos, gastrointestinal, renal, reproducator si nervos. A fost identificat ca deosebit de daunator pentru bebelusi si copii, ale caror sisteme nervoase in formare sunt cu mult mai susceptibile la toxicitatea plumbului decat cele ale adultilor. De fapt, un studiu PLoS din 2008 a gasit un volum redus al creierului la adultii care au fost expusi la plumb cand erau copii.

Standardele ingrijirii care implica medicamente precum d-penicilamina sunt sumbre, luand in considerare ca aceasta substanta chimica a fost pusa in legatura cu urmatoarele efecte secundare:
-Anemie aplastica
-Anorexie
-Reducerea cantitatii de maduva osoasa
-Tulburari ale colagenului
-Diaree
-Disgeuzie (distorsionarea gustului)
-Deteriorarea rinichilor
-Deteriorarea hepatica
-Deteriorarea musculara

Aceasta substanta chimica este asa de toxica, incat incidenta totala a efectelor secundare de la tratamentul cu d-penicilamina este intre 30-60%, cu o rata de retragere din tratament de 20-30%.

Usturoiul de pe alta parte, este un condiment culinar de care se bucura intreaga lume si cu o larga gama de beneficii secundare potentiale si o inalta rata de siguranta. 

Te-ar putea interesa si: Ce efecte crezi ca are consumul de 6 catei de usturoi copt pe zi asupra sanatatii?

 

 

SURSE

https://en.wikipedia.org/wiki/Penicillamine

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22151785

K Grasedyck. [D-penicillamine--side effects, pathogenesis and decreasing the risks]. Z Rheumatol. 1988; 47 Suppl 1:17-9. PMID: 3063003

#detoxifiere #plumb #usturoiul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pastura - cel mai eficient supliment natural pentru detoxifierea organismului
Cum poate usturoiul salva vieti
Remediu simplu cu ghimbir pentru curatarea intestinelor

Ce spun cititorii despre "Usturoiul este mai bun si mai sigur in detoxifierea plumbului din corp decat medicamentele"

Eduarduqz30 October 2015 16:52Raspunde

Magnetik.com.ua - ????? ??????? ?????????????? ????????. ?????? ????! ???? ??? ?? ???????? ?????, ???????? ???????? ?????? ????????-???????? ????????.???.?? - ??????? ???????? ???????. ? ????? ???????? ?? ?????? ??????? ?????? ?? ?????????? ????? ?????? ?????????? ??????? ??? ?????????? ????????? ?????????????. ???????? ???????????? ?????? ??? 958 Police ? ?????? ??? ??????????, ???????????? ??????. ??????????? ?????? ??????? ?????? ? ???????? ?????? ????????? ?????????. ? ????? ??????? ??????? ? ??????. ???????? ?? ??????? ????? ??????. ???????? ??????. ????????????? ??????. ?????????????? ??????????????. ???? ????? ?????! ?????? ? ?????? ?????????? - ?????????? ??????? ?? ???????? ??? ???? - ?????? ?? ?????????. http://www.magnetik.com.ua/wpimages/wpf24bf47a_05_06.jpg ?????? ? ?????? ??????? - ???????????? ??????? ?????? ??? ?????? ?? ????????? - ?????? ?????. http://www.magnetik.com.ua/wpimages/wpedfde744_06.png ?????? ? ?????? ??????? - ?????? ?????? ? ???????? ?????? ???????? ??????? ????????? - ??? ??????? ???????? ??????. http://www.magnetik.com.ua/wpimages/wp7b71b2bd_05_06.jpg ??????????? ???? ???? ?????? ?????? ?? ??????? ???? B-meters, ?????? ??? ????????? ???????? ????????, ??????? ??????????????, ?????? ???????? ?????????. ???. ???????. ?.: +38-067-864-48-25, +38-093-815-74-28. P.S.: ?, ?????????? ???????????! ????? ???, ?? ???????? ??? ????. ????????? ????? ??? ??????????. ? ????????? ???????? ??? ??...

Vaselina23 June 2015 17:01Raspunde

Buna ziua as dori un tratament pentru tensiunea mamei. va multumesc

Moni D25 October 2014 13:54Raspunde

Cum poate fi folosit usturoiul la copii, in cazul in care nu le place mujdeiul? Are acelasi efect si daca este gatit? Daca folsesc pastile pe baza de usturoi (gen Garlicaps) cate ar trebui sa le dau pe zi copiilor de 6 si 7 ani? Exista efecte adverse daca se mananca prea mult usturoi (in afara de mirosul neplacut :) )? Exista o perioada minima sau maxima pentru o cura cu usturoi sau poate fi folosit de tot timpul?

Viorel Sirbu23 July 2014 12:49Raspunde

Concentrat,complex si...fara miros: comenziforever.ro/produse/suplimente-alimentare/forever-garlic-thyme-ID30?rid=400-000-403-853

miruna02 July 2014 07:14Raspunde

Usturoiul trebuie consumat ca atare, nu sub forma de suplimente alimentare... Recomand aceasta mai ales pentru placerea gustului. Intr-adevar, are un miros pregnant, dar gustul este divin! Nu l-as inlocui niciodata cu un supliment care cine stie de fapt ce mai contine pa langa aroma de usturoi...

Mariana27 June 2014 23:30Raspunde

Asa este, usturoiul are efecte terapeutice nebanuit de multe si de bune. Eu vorbesc foarte mult in public, am consumat usturoi ca atare, pana cand, cineva, mi-a facut o observatie de bun simt si anume ca informatiile mele sunt valoroase, insa.....cam ,,put,, (de la usturoi) :-) Asa ca, l-am inlocuit cu un supliment alimentar pe e baza de extract de usturoi si de patrunjel. De atunci nu ma mai despart de el si...nici nu am mai primit reclamatii :-) Va doresc sa fiti sanatosi si...sa mirositi frumos!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101