Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Top 10 cele mai nesanatoase alimente ce determina aparitia cancerului

Top 10 cele mai nesanatoase alimente ce determina aparitia cancerului

Traim in cea mai toxica lume care a existat vreodata. De la aerul pe care il respiram, apa pe care o bem si cu care ne spalam si pana la hainele de pe noi dar mai ales la mancarea pe care o mancam, lumea noastra este plina de toxine si tot felul de s

Traim in cea mai toxica lume care a existat vreodata. De la aerul pe care il respiram, apa pe care o bem si cu care ne spalam si pana la hainele de pe noi dar mai ales la mancarea pe care o mancam, lumea noastra este plina de toxine si tot felul de substante ce incurajeaza boala.

Pentru a ne proteja trebuie sa fim informati si atenti. Iata mai jos o lista cu cele mai periculoase 10 alimente care incurajeaza aparitia cancerului:

1) Organismele modificate genetic (OMG-urile). Nici nu se mai discuta ca OMG-urile nu au nici un loc legitim in vreo dieta fara cancer. OMG-urile si chimicalele utilizate pentru a le cultiva incurajeaza si provoaca o crestere tumorala rapida. Insa OMG-urile sunt peste tot, in special in majoritatea produselor alimentare derivate din OMG-uri, obtinute din porumb conventional, soia si rapita. Totusi le poti evita prin a cumpara doar alimente certificate organic, verificate ca fiind fara OMG-uri, cultivate local si care sunt produse natural, fara biotehnologii.

In Romania legea nu obliga producatorii sa scrie pe etichete ce produse au fost modificate genetic, insa producatorii ale caror produse nu contin astfel de alimente pot scrie aceasta informatie pe etichetele produselor lor. Alimentele modificate genetic sunt in primul rand soia si porumbul, asa ca citeste etichetele si alegele pe acelea pe care se spicifica nemodificarea genetica. Citeste mai multe despre OMG in articolele: Intrebari esentiale: ce sunt OMG-urile ? si Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului de organisme modificate genetic

2) Carnurile procesate. Majoritatea produselor procesate din carne, inclusiv mezeluri, costita, carnati si hotdog contin conservanti chimici care le fac sa para proaspete si apetisante, dar care pot determina aparitia cancerului. Atat nitritul, cat si nitratul de sodiu au fost corelate cu sporirea semnificativa a cancerului de colon si a altor forme de cancer, asa ca asigura-te ca alegi doar produse din carne netratata in scop de conservare, facute fara nitrati, si de preferat de la animale hranite prin pasunat. Sau cel mai bine incearca sa reduci cat mai mult consumul de carne.

3) Popcornul la microunde. Pot sa para convenabile, dar aceste pungi de popcorn pentru microunde sunt pline de chimicale care au fost corelate nu doar cu cancer popcornsterilitate, dar si cu cancere hepatice, testiculare si pancreatice. Environmental Protection Agency (EPA – Agentia pentru Mediul Inconjurator a SUA) recunoaste acidul perfluorooctanoic (PFOA) din popcornul pentru microunde ca un „posibil” cancerigen, si cateva studii independente au legat chimicala de provocarea tumorilor. In mod similar, chimicala diacetil utilizata in popocorn este pusa in legatura cu provocarea atat de vatamari pulmonare, cat si de cancer. Citeste mai multe in articolul: Stiati ca floricelele pentru microunde emana un gaz toxic care va poate distruge plamanii ?

4) Bauturile carbogazoase. Ca si carnurile procesate, bauturile carbogazoase au legate in multe studii de aparitia cancerului. Pline de zahar, chimicale si coloranti alimentari, bauturile carbogazoase acidifiaza corpul si literalmente hranesc celulele canceroase. Chimicalele obisnuite din bauturile carbogazoase, precum caramelul pentru colorare si derivatul acestuia 4-metilimidazolul (4-MI) au fost corelate in mod specific cu aparitia cancerului. Citeste mai multe in articolele: Stiati ca consumul de bauturi carbogazoase sporeste dramatic riscul de atac cerebral si boli vasculare? si Ce se intampla, in timp de o ora in corpul tau, dupa ce ai baut un pahar de Cola!

5) Alimentele si bauturile „de dieta”. Totusi chiar mai rele decat bauturile carbogazoase indulcite cu zahar obisnuit sunt bauturile carbogazoase „de dieta/slabit” si alte diferite bauturi si alimente de dieta/slabit. O recenta trecere in revista publicata de European Food Safety Authority (EFSA – Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara) a mai mult de 20 de studii separate a gasit ca aspartamul, unul dintre cei mai comuni indulcitori artificiali, determina o gama de boli incluzand malformatii congenitale si cancer. Sucraloza (Splenda), zaharina si alti variati indulcitori artificiali au mai fost si ele puse in legatura cu declansarea cancerului. Citeste mai mult in articolele: Consumul de bauturi cu aspartam legat de aparitia cancerului in cel mai complex studiu facut pana acum si Top 10 surse de aspartam

6) Fainurile „albe” rafinate. Fainurile rafinate sunt un ingredient comun al alimentelor procesate, insa continutul excesiv de carbohidrati reprezinta o grava cauza de ingrijorare. Un studiu publicat in jurnalul Epidemiologia Cancerului, Borne si Preventie/Cancer Epidemiology, Mile Markers and Prevention a descoperit ca un consum regulat de carbohidrati rafinati era in legatura cu o sporire de 220% a cancerului de san la femei. Alimentele hiperglicemice in general au mai fost puse in legatura cu o crestere rapida  nivelului zaharului sanguin din corp, ceea ce hraneste direct cresterea si raspandirea celulelor canceroase. Cautati sa consumati produse de patiserie din faina integrala.

7) Zaharurile rafinate. Acelasi lucru este valabil si pentru zaharurile rafinate, care tind sa ridice brusc nivelul insulinei si alimenteaza cresterea celulelor canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza precum siropul concentrat de fructoza din porumb (HFCS – high-fructose corn syrup) sunt deosebit de periculoase, intrucat celulele canceroase le metabolizeaza rapid si usor grabind astfe substantial proliferarea acestora. Si intrucat prajiturile, placintele, biscuitii, bauturile carbogazoase, sucurile, sosurile, cerealele si multe alte articole alimentare populare, majoritar procesate, sunt pline de HFCS si de alte zaharuri rafinate, acest lucru ajuta la explicarea motivului pentru care rata cancerului este in crestere zilele acestea. Cititi mai multe in articolele: Zaharul este combustibilul principal pentru majoritatea cancerelor,  Zaharul favorizeaza bolile de inima si cancerul si Informatii despre nutritie pe care fiecare bolnav de cancer ar trebui sa le cunoasca.

8) Merele, strugurii si alte fructe obisnuite „murdare”. Multi oameni cred ca mananca sanatos atunci cand cumpara mere, struguri sau capsuni de la magazin. Dar daca aceste fructe nu sunt organice sau verificate fara pesticide, ele ar putea constitui un risc major de cancer. Grupul de Lucru pentru Mediu/Environmental Working Group (EWG) a gasit ca pana la 98% din toate produsele agricole conventionale, si indeosebi tipul gasit pe lista fructelor „murdare” sunt contaminate cu pesticide cauzatoare de cancer.

Cautati sa consumati fructe si legume dintr-o sursa cat mai sigura. din piata cumparati-le pe cele mia pricajite, lovite si gaurite. De asemenea le puteti lasa pentru 20 de minute intr-o combinatie de o parte otet sau bicarbonat de sodiu si 10 parti apa. Astfel veti scapa de multe substante toxice adunate in coaja.

9) Somonul de crescatorie. Somonul de crescatorie este inca un aliment cu inalt risc de cancer, potrivit d-rului David Carpenter, director al Institute for Health and the Environment/Institutul pentru Sanatate si Mediu de la University of Albany. Potrivit evaluarii lui, somonului de crescatorie nu doar ca ii lipseste vitamina D, dar este adesea contaminat cu chimicale cancerigene, PCB (bifenili policlorinati), substante pentru ignifugare, pesticide si antibiotice

10) Uleiurile hidrogenate. Aceste uleiuri sunt utilizate in mod obisnuit pentru conservarea alimentelor procesate si mentinerea stabila la raft (stabilitatea proprietatilor organoleptice ale alimentelor). Dar uleiurile hidrogenate modifica structura si flexibilitatea membranelor celulare din corp, ceea ce poate duce la o gramada de boli ce slabesc organismul, precum cancerul. Unii producatori exclud din procesul de fabricatie utilizarea uleiurilor hidrogenate si le inlocuiesc cu ulei de palmier si alte alternative mai sigure, dar grasimile trans sunt inca utilizate pe larg la alimentele procesate .

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.care2.com

http://www.naturalnews.com/021808_cancer_prevention.html - cancerului

#alimente #cancer #sfaturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Alimente care creeaza mucus si alimente care elimina mucusul
Alimente cu maxima influenta in prevenirea si vindecarea cancerului ovarian
Top 7 alimente care ajuta la scaderea tensiunii

Ce spun cititorii despre "Top 10 cele mai nesanatoase alimente ce determina aparitia cancerului"

florian01 March 2015 20:54Raspunde

Folositor articol. Ideea e sa mancam CAT mai bine, nu totul sau nimic.

florian01 March 2015 20:52Raspunde

Si totusi fructele si legumele "murdare" (net superioare) nici nu se compara cu produsele de origine animala.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101