Lumea trece printr-un proces de transformare si cei mai multi dintre noi nici nu sunt constienti de acest lucru.
In ce fel se schimba lumea? Iata opt motive care te pot convinge ca acest proces de schimbare este unul real.
1. Statutul clasic de salariat este tot mai putin tolerat
Angajatii marilor corporatii isi urasc locul de munca. Lipsa de satisfactii este coplesitoare si este ca un strigat de disperare care vine din interior. Oamenii nu mai vor asa ceva. Nu isi doresc decat sa intoarca spatele si sa lase totul in urma lor. Sa ne uitam in jurul nostru, la cat de multi oameni isi asuma riscuri incepand afaceri noi, cati sunt in concedii fara plata, cati sufera de depresie din cauza muncii si cati de epuizare. Suntem cu totii la capatul puterilor.
2. Modelul de antreprenoriat este si el in schimbare
Sa fii antreprenor insemna odata gasirea unui investitor si obtinerea unei finantari – obtinerea unei finantari era ca si cand ai fi castigat Cupa Mondiala. Si ce se intampla dupa ce primesti finantarea? Ajungi din nou in pozitia de angajat. Descoperi ca oamenii cu care te-ai asociat nu-ti impartasesc viziunea, nu au acelasi scop si, in curand, totul se va reduce numai la bani. Banii devin principala motivatie a afacerii. Si oamenii sufera cand se intampla acest lucru. Afaceri promitatoare incep sa sovaie pentru ca goana dupa bani nu se termina niciodata.
O noua tendinta, insa, este tot mai prezenta in domeniul antreprenoriatului – si multi oameni de calitate o aplica. In ultimii ani au aparut multe afaceri noi, mii de antreprenori si-au transformat garajele in birouri, pentru a da nastere ideilor cu care vor sa schimbe lumea.
3. Colaborarea castiga teren in fata competitiei
Multi oameni au inteles ca nu putem trai izolati. Este timpul sa renuntam la vechea mentalitate de “fiecare pentru sine”.
Gandeste-te o secunda – nu ti se pare absurd ca toti cei 7 miliarde de oameni de pe aceasta planeta s-au instrainat unii de altii? Ce rost are sa intorci spatele celor cateva sute de mii, poate milioane de locuitori, care locuiesc in acelasi oras cu tine?
Din fericire, lucrurile incep sa se schimbe. Concepte de economie comuna si colaborativa incep sa fie aplicate, ceea ce deschide noi orizonturi, in care sunt posibile colaborarea, utilizarea unor bunuri in comun, sprijinul reciproc si depunerea de eforturi impreuna. Este un proces care merita urmarit. Iti incanta sufletul.
4. In sfarsit intelegem ce poate face Internetul
Internetul este ceva spectaculos si abia acum incepem sa-i intelegem adevarata putere. Cu ajutorul Internetului, intreaga lume este accesibila, barierele sunt daramate, instrainarea dispare, oamenii se apropie unii de altii, incep sa colaboreze si sa se ajute intre ei.
Unele natiuni au vazut cum Internetul a alimentat adevarate revolutii, asa cum a fost cazul cu Primavara Araba.
Internetul anihileaza controlul asupra maselor. Grupurile mari de media, care pana nu demult controlau principalele canale de stiri pentru a transmite mesajul pe care il doreau, nu mai sunt singura sursa de informare. Pe Internet poti cauta orice doresti. Te poti conecta cu oricine doresti. Poti investiga orice vrei. Cei multi au capatat o voce cu ajutorul Internetului. Anonimii au devenit cunoscuti. Lumea se uneste. Iar sistemul vechi se destrama.
5. Zilele consumerismului exagerat sunt pe terminate
Am fost manipulati o perioada prea lunga sa consumam cat mai mult, sa cumparam cele mai noi produse – ultimul model de masina, ultimul model de iPhone, marci de renume, haine, pantofi, si pe orice altceva punem ochii si ne place.
Mergand impotriva curentului, unii au inteles ca aceasta abordare nu mai este de actualitate. Anticonsumerismul, o viata simpla si o alimentatie simpla sunt doar cateva exemple de abordari pe care oamenii le adopta, transformand felul in care traiesc si evidentiind ridicolul societatii actuale. Sunt mai putini oameni care folosesc masini. Sunt mai putini oameni care cheltuiesc exagerat. Si tot mai multi fac schimb de haine, folosesc bunuri second-hand, folosesc in comun proprietati, masini, apartamente, birouri.
Nu avem nevoie de toate lucrurile despre care ni se spune ca ne sunt necesare. Si aceasta constiinta a unui nou consumerism poate invinge orice firma care functioneaza pe stilul vechi, exagerat.
6. Alimentatia sanatoasa si organica
In trecut obisnuiam sa mancam orice. Nu trebuia decat sa aiba gust bun. Am fost atat de orbiti incat firmele au inceput, efectiv, sa ne otraveasca mancarea, iar noi nu am protestat!
Insa unii oameni au inceput sa se trezeasca, sa ceara si sa promoveze alimentele sanatoase si organice. Si este un curent care castiga tot mai mult teren.
Dar ce legatura poate avea acest lucru cu economia si cu piata muncii? Ei bine, cam totul. Industria alimentara este una dintre industriile de baza ale societatii. Daca ne schimbam modul de gandire, stilul de alimentatie si de consum, marile corporatii vor trebui sa se adapteze. Micii producatori incep sa capete tot mai multa importanta in lantul de productie. Oamenii obisnuiti au inceput sa-si cultive propriile plante acasa. Iar acest lucru va remodela intreaga economie.
7. Trezirea spiritualitatii
Cati dintre prietenii tai practica yoga? Dar meditatia? Acum gandeste-te cum era acum 10 ani. Cati dintre cei pe care ii cunosteai practicau aceste activitati?
Spiritualitatea a fost rezervata o perioada mult prea lunga doar ezotericilor – adica unor oameni mistici si ciudati. Dar, din fericire, acest lucru se schimba. Am ajuns la capatul ratiunii si al rationalizarii. Ne-am dat seama ca doar cu o minte constienta nu putem intelege tot ce se intampla in jurul nostru. Exista ceva dincolo de ea si vrem sa stapanim si acest lucru.
Vrei sa intelegi cum functioneaza – cum apare viata, ce se intampla dupa moarte, ce este energia asta despre care vorbeste toata lumea, ce este fizica cuantica, cum se pot materializa gandurile pentru a ne crea propria realitate, ce este coincidenta si sincronicitatea, de ce meditatia are efect, cum se pot vindeca unele afectiuni doar cu mainile goale, cum pot aceste terapii alternative, care nu sunt tot timpul aprobate de medicina clasica, sa dea rezultate.
Firmele organizeaza sesiuni de meditatie pentru angajatii lor. Chiar si scolile isi invata elevii sa mediteze. E ceva ce da de gandit.
8. Alternativa la scoala clasica
Cine a creat modelul actual de scolarizare? Cine a ales materiile pe care sa le studieze copiii? Cine a ales ce trebuie predat la orele de istorie? De ce nu ne-au invatat adevarul despre civilizatiile antice?
De ce copiii trebuie sa respecte anumite reguli? De ce trebuie sa faca liniste in clasa? De ce sa poarte uniforme? De ce nu se dau teste care sa poata dovedi cu adevarat ce au invatat?
Am dezvoltat un model care perpetueaza si multiplica supusi ai sistemului si care creste fiinte care nu ies cu nimic in evidenta.
Din fericire, multi oameni depun eforturi pentru a schimba acest lucru, prin concepte precum homeschooling sau hack-schooling.
Concluzii
Poate ca nu te-ai gandit niciodata la toate aceste lucruri, sau pot chiar sa te surprinda. Insa ele se intampla. Incet-incet, oamenii se trezesc si incep sa inteleaga in ce societate nebuna traim. Reflecta un moment: priveste aceste actiuni noi si intreaba-te daca tot ceea ce am invatat pana acum este normal.
Din fericire, iata ce lucruri extraordinare se intampla.
Sursa utilizata: https://wakeup-world.com/2017/03/20/something-extraordinary-is-happening-in-the-world-and-most-people-havent-realized/
nu e real ce a-ti scris in articol
Parca pana acum internetul ne aliena, acum dintr-o data ne apropie. La scoala trebuie sa facem liniste, pentru ca trebiue sa ne supunem unor reguli care sunt absolut normale in colectivitate, altfel ar fi o debandada totala, iar home-schooling e o mare porcarie. Pentru cine scrieti asemenea articole?