Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Cum puteti scapa de punctele negre natural, fara prea multa bataie de cap

Cum puteti scapa de punctele negre natural, fara prea multa bataie de cap

Multi oameni, in special cei care au probleme cu acneea, isi doresc sa scape de punctele negre. Chiar daca sunt cosurile cele mai putin sesizabile, sunt, totusi, extrem de neplacute. Ce sunt punctele negre si cum poti scapa de ele pentru totdeau

Multi oameni, in special cei care au probleme cu acneea, isi doresc sa scape de punctele negre. Chiar daca sunt cosurile cele mai putin sesizabile, sunt, totusi, extrem de neplacute.

Ce sunt punctele negre si cum poti scapa de ele pentru totdeauna? Exista remedii naturale care pot fi folosite pentru punctele negre?

In primul rand, punctele negre sunt foarte des intalnite, asa ca multe persoane se confrunta cu ele. De asemenea, aceste puncte mici si enervante nu trebuie luate drept puncte de murdarie care pot fi inlaturate prin frecare (prea multa frecare nu face decat sa le inrautateasca) si nu sunt o dovada de lipsa de igiena.

De regula, punctele negre sunt mult mai putin sesizabile decat ne imaginam. Cu toate acestea, noi stim exact ce vedem cand ne uitam in oglinda, mai ales daca este una dintre acele oglinzi teribile care maresc si ne fac sa dezvoltam o relatie de iubire/ura cu noi insine. Poate ar fi bine ca aceste oglinzi sa nu fie folosite decat de cosmeticiene si dermatologi, nu credeti?

In orice caz, ce se poate face pentru a elimina aceste puncte negre fara a apela la profesionisti? Exista mai multe optiuni, iar in cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre ele!

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt o forma de acnee numita in limbaj de specialitate comedoane. Comedonul este un folicul (por)  al pielii astupat.

Sunt mai multe tipuri de comedoane, insa toate incep in acelasi fel: pori astupati. Cand celulele uleioase, moarte, ale pielii si bacteriile ne blocheaza porii, acest lucru poate duce la formarea unor mici comedoane numite puncte negre sau puncte albe. Daca un por infundat ramane deschis, oxigenul din aer oxideaza uleiurile, modificandu-le culoarea, care devine maro inchis sau neagra. Acestea se numesc puncte negre.

Formarea punctelor negre este un proces similar cu cel al unui mar care isi schimba culoarea in contactul cu aerul. Pe de alta parte, daca un por se inchide, atunci varful umflaturii este mai alb, de unde si numele de puncte albe. Ca aspect, punctele negre nu ies in relief in timp ce punctele albe ies in relief. 

Care sunt tipurile de acnee?

Exista mai multe tipuri de leziuni cauzate de acnee si poti avea una dintre forme sau o combinatie de mai multe forme in acelasi timp:

  1. Comedoanele — Comedoanele sunt considerate leziuni fara caracter inflamatoriu care sunt deschise sau inchise. Comedoanele sau punctele albe sunt foliculi mici inchisi, al caror continut nu se vede pe piele. Punctele negre sunt foliculi mici cu deschideri dilatate pe piele, care permit oxidarea reziduurilor din interiorul foliculului, ducand la aparitia culorii negre.
  2. Acneea inflamatorie — cand leziunile devin rosii si/sau umflaturi moi, acestea sunt numite papule. Aceste umflaturi se pot umple cu puroi, si devin pustule. Papulele si pustulele sunt leziuni cauzate de acneea inflamatorie, care au fost initial comedoane.
  3. Acneea nodulara — Pe masura ce leziunile progreseaza si devin mai mari si mai moi, atunci devin noduli.
  4. Acneea nodulochistica — Chisturile sunt leziuni adanci, pline de lichid si cand apar in acelasi timp cu nodulii, se foloseste termenul de acnee nodulochistica.

Punctele negre sunt mai des intalnite pe zona fetei, in special pe nas si, mai exact, de-o parte si de alta a acestuia. Unele persoane fac puncte negre si in alte zone, pe urechi, umeri si spate. Din pacate, punctele negre se pot forma oriunde exista un folicul de par sau un por.

Care sunt cauzele de formare a punctelor negre?

Punctele negre sunt foarte frecvente si uneori pot aparea fara un motiv aparent. Exista, insa, cateva lucruri care pot favoriza formarea de puncte negre:

Cum sa elimini punctele negre cu ajutorul alimentatiei

Acum ca am vazut care sunt cateva dintre principalele cauze ale aparitiei punctelor negre, haideti sa vedem cum scapam de ele - in special prin alimentatie.

Prin imbunatatirea alimentatiei zilnice poti beneficia de un aspect mai bun al pielii, inclusiv diminuarea sau eliminarea punctelor negre si a altor forme de acnee. Iata care sunt principalele alimente care reduc inflamatia la interior si la exterior si cresc numarul bacteriilor benefice din intestine, principala metoda de vindecare a afectiunilor de piele nedorite.

Alimente ce trebuie eliminate sau reduse drastic pentru a elimina punctele negre

Pe langa evitarea consumului excesiv de alcool sau cofeina, sunt cateva categorii de alimente care ar trebui eliminate sau reduse semnificativ pentru a inlatura punctele negre atat de neplacute.

Metode externe de a inlatura punctele negre

Este indicat sa renuntati la toate produsele sintetice din comert pentru inlaturarea punctelor negre, si sa incercati metode naturale, care dau intotdeauna rezultate mai bune, eficiente si pe termen lung. In plus, daca ajungeti sa va obisnuiti cu produsele aparent perfecte, dar, de fapt, pline de substante chimice din comert, va fi foarte greu (ca sa nu mai spunem si costisitor) sa renuntati la ele pentru ca acest gen de produse deseori dezvolta in mod intentionat o dependenta de ele, sau mai rau - pot da o sensibilitate pielii astfel incat aceasta sa ajunga intr-o stare chiar mai proasta decat era inainte de utilizarea lor.

Ca alternativa, incercati aceste tratamente naturale pentru acnee daca doriti sa incepeti sa va curatati tenul de punctele negre din exterior!

Eliminarea incapatanatelor puncte negre incepe cu o curatare blanda. Iata o reteta pentru o lotiune de curatat fata cu miere:

Aplicatii: 30

INGREDIENTE:

MOD DE PREGATIRE:

Lotiunea se poate folosi o data pe zi, seara sau, daca e cazul, dupa antrenamente. Evitati curatarea tenului mai des decat o data dimineata, o data seara si dupa antrenamente, pentru ca altfel se poate irita si deshidrata, favorizand productia excesiva de ulei si aparitia punctelor negre.

Exfolierea regulata a pielii este esentiala pentru indepartarea punctelor negre, pentru ca prin exfoliere se inlatura celulele de piele moarta care pot astupa porii. Foloseste o solutie de exfoliat cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.

In ceea ce priveste exfolierea, mai mult nu inseamna si mai bine, iar pentru cei cu pielea sensibila, prea multa exfoliere poate irita pielea. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant ieftin si eficient. Combina o lingurita de bicarbonat de sodiu cu jumatate de cana de apa si freaca solutia obtinuta pe fata, cu miscari circulare, apoi clateste.

Fie ca sunt de la magazin sau facute acasa, benzile pentru pori te ajuta sa inlaturi rapid si eficient punctele negre. In unele cazuri rezultatele pot fi de-a dreptul incredibile, insa nu e bine sa devii dependent pentru ca nu sunt facute pentru uz zilnic. Fie ca folosesti benzi pentru nas (cele mai des utilizate), frunte sau barbie, nu le folosi mai des de o data la trei zile, o data pe saptamana fiind frecventa recomandata.

Aplicata saptamanal, o masca ce contine o argila de calitate (cum e bentonita) sau carbune poate face minuni pentru pori, eliminand punctele negre si lasand pielea mai catifelata si mai putin grasa decat inainte.

Incepe cu curatarea tenului. Apoi umple un bol cu apa fierbinte si lasa-l putin sa se racoreasca, apoi apleaca deasupra lui capul acoperit cu un prosop. Stai 5-10 minute. Aburul eliberat de apa fierbinte ajuta porii sa se desfaca si sa curete punctele negre.

Cand s-a terminat timpul de stat (sau nu mai suporti aburul fierbinte) curata fata cu o solutie de curatat si cu apa calda si usuc-o prin aplicari usoare cu prosopul. Nu apleca fata prea aproape de apa pentru a nu opari pielea. Repeta baia de aburi o data pe saptamana sau ori de cate ori simti nevoia.

Ca remediu natural pentru acnee, aplicarea de hamamelis pe pielea predispusa la puncte negre poate reduce inflamatia si productia excesiva de ulei. Curata si tonifica in mod natural si reduce numarul de bacterii care cresc pe piele, in plus, accelereaza vindecarea infectiilor si a crustelor ranilor. Un alt beneficiu este ca reduce aspectul porilor (niciun produs nu poate efectiv reduce porii) si ajuta la oprirea dezvoltarii punctelor albe si negre.

Periile pentru piele sunt o metoda eficienta ce poate fi utilizata zilnic pentru reducerea punctelor negre. Exfoliaza bine pielea si o curata in profunzime, permitand si lotiunilor de curatat pielea sa actioneze mai bine. Cu o astfel de perie trebuie acordata mare atentie igienei si trebuie inlocuit capul acesteia des (pentru a nu favoriza dezvoltarea de bacterii).

Chiar daca ati auzit acest lucru de 1000 de ori, nu e nicio problema daca-l mai auziti inca o data - nu mergeti la culcare nedemachiate! Nu numai ca lasati fata murdara, dar nici nu poate respira in timpul somnului. Iar noaptea este perioada cea mai buna pentru piele sa se detoxifice si sa se regenereze, ceea ce reduce in mod direct formarea de puncte negre. Asa ca spalati fata inainte de culcare si lasati pielea sa-si faca treaba!

O alta regula simpla care poate parea greu de respectat. Din pacate, cu cat ne atingem mai mult fata (mai ales cand avem mainile murdare), fie intentionat, fie din greseala, cu atat mai mari sunt sansele de a transfera bacterii si murdarie porilor. De aici si pana la acnee si puncte negre nu e decat un pas.

Stoarcerea punctelor negre, chiar si cu mainile curate, este un alt obicei de la care trebuie sa ne abtinem pentru ca facem mai mult rau decat bine (chiar daca reusesti sa scoti murdaria dintr-un punct negru). Nu numai ca astfel vor aparea mai multe puncte negre, dar putem cauza rani permanente pielii si o marire permanenta a porilor. Ar fi ultimul lucru pe care ni-l dorim!

Stoarcerea punctelor negre este reteta pentru un esec garantat. Mai bine sa ai un punct negru pe care oricum nu-l vede nimeni decat ceea ce ai putea sa-ti faci cu mana ta.

In ciuda convingerii populare, pielea predispusa la puncte negre sau tenul gras trebuie si el hidratat zilnic. Utilizarea unor produse care usuca tenul determina pielea sa produca mai mult ulei, ceea ce mareste numarul punctelor negre.

Cauta creme hidratante de la firme care folosesc produse naturale si care sunt noncomedogenice (special facute pentru a nu inchide porii). Cu cat contin mai putine ingrediente cu atat mai bine pentru ca ingredientele numeroase maresc si sansele de iritare.

Uleiul de cocos este un foarte bun hidratant, desi pentru unele tenuri poate fi prea gras. Un studiu publicat in Biomateriale a descoperit ca acidul lauric prezent in uleiul de cocos manifesta cea mai puternica activitate antibacteriana impotriva acneei cauzate de bacterii.

Uleiurile esentiale sunt excelente pentru piele. Cateva picaturi de ulei esential de levantica si/sau arbore de ceai pot fi aplicate nediluate direct pe punctele negre ca tratament peste noapte pentru a omori bacteriile si a dizolva punctele negre. Daca pielea este prea sensibila, uleiul esential poate fi dizolvat intr-un ulei purtator ca uleiul de jojoba. Uleiul din arbore de ceai s-a dovedit la fel de eficient ca si proxidul de benzoil, un medicament frecvent utilizat pentru acnee.

Daca incerci aceste remedii pe interior si exterior si respecti recomandarile, vei scapa rapid de aceste puncte negre atat de enervante!

Sursa utilizata: http://draxe.com/how-to-get-rid-of-blackheads

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101