Invatam impreuna

Zaharul favorizeaza bolile de inima si cancerul

In prezent, bolile de inima sunt cauza principala a mortalitatii pentru ambele sexe. Cancerul vine pe locul doi insa urca vertiginos.In ciuda masivelor progrese tehnologice din ultima jumatate de secol, medicina occidentala este inca pierduta in ceea ce priveste modul in care ar trebui micsorata dominatia acestor doua boli extrem de mortale.

Devine tot mai clar ca multe dintre strategiile conventionale, de la diagnostic la tratament, sunt pline de presupuneri si abordari gresite care, in multe cazuri, fac mai mult rau decat bine. Ceea ce este si mai rau, practic niciuna dintre strategiile conventionale nu se adreseaza cauzei-radacina a problemei, o dieta defectuoasa cu inalt continut de zaharuri si alimente procesate.

De fapt, recomandarile dietare conventionale pentru preventia bolilor de inima sunt diametral opuse fata de ceea ce ai nevoie pentru o sanatate optima. Pentru mai mult de 60 de ani, grasimile saturate au fost blamate ca fiind cauza bolilor de inima, rezultand o promulgare a dietei periculoase cu continut scazut de grasime si inalt continut de zahar.

In realitate, o dieta care ajuta sanatatea este plina de grasimi sanatoase si un foarte, foarte scazut continut de zahar si de carbohidrati nevegetali. Cercetari provenind de la unele dintre cele mai respectate institutii confirma acum ca zaharul (mai putin cel din fructe) este factorul alimentar principal ce propulseaza dezvoltarea bolilor cronice.

Zaharul a fost si este implicat ca vinovat in dezvoltarea atat a bolilor de inima, cat si a cancerului, si daca posezi aceasta informatie, esti pus pe locul soferului cand vine vorba de preventie.

Citeste si articolul: Efectele consumului exagerat de zahar rafinat

Cat de mult zahar este in dieta ta?

Inca de cand am inceput acest website, am tot avertizat lumea despre pericolele consumului mare de zahar. Este important de realizat ca si daca nu adaugi zahar la alimentele pe care le consumi, zaharul ascuns, de obicei sub forma siropului de porumb cu inalt continut de fructoza (SPICF) exista practic in toate alimentele procesate, de la iaurturi si sosuri si pana la paine si bauturi carbogazoase.

Multe alimente de baza preferate de majoritatea oamenilor sunt de asemenea bazate pe cereale, precum ar fi painea , sau cerealele pentru micul dejun. Toate aceste cereale sunt si ele transformate rapid in corpul tau in zahar, adaugand astfel la povara zaharului.

Teste clinice au aratat ca cei care consuma SPICF tind sa dezvolte factori de risc inalt ai bolilor cardiovasculare dupa numai doua saptamani, asa ca daca ar fi sa aleg cel mai rau vinovat dintre zaharuri, acesta ar fi  siropului de porumb cu inalt continut de fructoza.

Alte studii indica cum ca daca ti-ai limita cantitatea de zahar consumata, necontand ce forma ingurgitezi, micsorezi efectiv sansele de a dezvolta cancer – inclusiv cancerele la san si colon.

Bautorii de carbogazoase au un risc sporit de cancer

Potrivit unor cercetari recente, (3, 4) femeile mai in varsta care beau multe bauturi carbogazoase sau alte bauturi zaharate, ar putea avea un risc semnificativ sporit de cancer endometrial (ovarian) – un tip de cancer dependent de estrogen care afecteaza mucoasa uterului femeilor.

Acest studiu a inclus date de la mai mult de 23 000 de femei aflate dupa menopauza, care au fost monitorizate timp de 14 ani.
Femeile care au avut cel mai inalt aport de bauturi zaharate au avut un uluitor procentaj cu 78% mai inalt de cancer endometrial, si riscul a parut a fi dependent de doza; ridicandu-se in mod direct proportional cu consumul de astfel de bauturi. Autoarea studiului, Maki Inoue-Choi, nu a fost surprinsa de rezultate, si nici eu nu sunt.

“Alte studii au aratat ca un consum sporit de bauturi indulcite cu zahar a avut ca paralela o sporire a obezitatii. Femeile obeze tind sa aiba nivele mai inalte de estrogeni si insulina decat femeile cu greutate normala [si] nivelele sporite de estrogeni si insulina sunt stabilite ca factori de risc pentru cancerul endometrial”, a spus ea. (5)
Cercetari anterioare au mai aratat ca fructoza din dieta poate favoriza cresterea canceroasa intr-un numar de moduri diferite, incluzand:

Studiile au aratat ca diferitele zaharuri sunt metabolizate utilizandu-se diferite trasee metabolice, iar acest fapt are consecinte MAJORE cand vine vorba de hranirea cancerului si proliferarea acestuia. Acum trei ani, cercetatorii au publicat descoperiri aratand ca fructoza este usor de folosit de catre celulele canceroase pentru a-si spori proliferarea (6). Celulele canceroase nu raspund in aceeasi maniera glucozei.

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#boli de inima #cancer #fructoza #glucoza #zahar

Ce au mai parcus alti cititori...

Zaharul este combustibilul principal pentru majoritatea cancerelor

Zaharul este combustibilul principal pentru majoritatea cancerelor

10 beneficii dovedite ale radacinii de astragalus

10 beneficii dovedite ale radacinii de astragalus

Un „val gigantic” de cancer la orizont, avertizeaza OMS

Un „val gigantic” de cancer la orizont, avertizeaza OMS
Ce spun cititorii despre "Zaharul favorizeaza bolile de inima si cancerul"
luca dan11 February 2014 17:45Raspunde

EXCELENT articol. MULTUMIM foarte mult pentru articol. Cu siguranta el este rezultatul unei MUNCI serioase,RESPONSABILE, de documentare. El va zdruncina, din temelii, credintele false ale unui mare numar de cititori. SPERAM sa realizati UN NOU ARTICOL, PE ACEEASI TEMA, pentru ca ea este mult prea VASTA, mult prea IMPORTANTA, pentru SANATATEA OAMENILOR. FELICITARI si SANATATE DEPLINA va dorim !

alina rusu17 April 2014 07:47Raspunde

am inteles foarte bine faptul ca fructoza si glucoza (zaharuri amandoua) au, de fapt, metabolizari diferite, si fructoza "hraneste" tumorile...insa nu mi-e foarte clar alimentele care contin glucoza si cele care contin fructoza! am nevoie de lamuriri! foarte bun articolul....

Alec Blenche17 April 2014 08:54Raspunde

Fructoza este in fructe iar glucoza vine din restul alimentelor excluzand carnea care nu are carbohidrati deloc

Alex07 May 2014 17:58Raspunde

Multumim pentru articol! Exista totusi un mod de a afla daca avem aceasta rezistenta la leptina si insulina (analize de sange)? Pentru ca in functie de acest lucru se pot crea diete adaptate. De exemplu, citeam intr-un alt articol ca pentru cei cu rezistenta la leptina se recomanda consumarea de proteine dimineata (oua, carne). Multumesc pentru raspuns.

George Onțanu09 January 2016 16:05Raspunde

Trebuie să înțelegem prin aceasta să renunțăm să consumăm fructe care conțin fructoză ? Nu mai înțeleg nimic,trebuie explicat dacă fructoza din fructe consumate ca atare mărește riscul de cancer și HTA sau care fructoză.mai consumăm fructe sau nu ori care fructe au mai puțină fructoză.Trebuie clarificat aceasta ,altfel renunțăm la fructe ? Aș dori un răspuns pe e-mail dacă se poate,eu fiind un consumator constant de fructe. mulțumesc pentru precizările pe care le voi primi.

Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.