Multe culturi traditionale servesc la masa de Anul Nou legume fermentate pentru a avea noroc. Traditia spune ca fibrele lungi ale verzei murate reprezinta in mod potential o viata lunga. Verdeturile sunt asociate si cu banii si deci se crede ca aduc bunastare. Un motiv practic pentru aceasta traditie ar putea fi deoarece varza este recoltata toamna tarziu, si cel mai bun mod de a o conserva pe timpul iernii este sa o murezi. Totusi aceste motive traditionale de a manca varza murata sunt intrecute de o preocupare total moderna care nu este bazata pe mit.
Dr. Don Huber, un expert in domeniul stiintelor care studiaza toxicitatea alimentelor modificate genetic, a prezentat un numar de fapte despre alterarea catastrofica si distrugerea mediului nostru inconjurator, a surselor noastre de hrana si a biologiei noastre. Huber a explicat ca recoltele modificate genetic nu doar distrug microorganismele sanatoase din sol, ci si flora bacteriana intestinala. Flora bacteriana intestinala previne colonizarea acestei parti a corpului cu bacterii ce provoaca boli.
Mancati alimente modificate genetic? Vasta majoritate a porumbului si soiei provine din seminte modificate genetic. Acestea sunt in general utilizate pentru a hrani vitele, porcii si pasarile sau sunt utilizate in alte moduri in multe dintre alimentele procesate. Nu puteti fi siguri cand le mancati sau sub ce forma le veti gasi, deoarece in prezent nu este nici o cerinta de etichetare a alimentelor cu ingrediente modificate genetic. Un echilibru sanatos al florei intestinale poate fi ajutat de reteta de mai jos, si daca cunostintele traditionale din popor sunt corecte, s-ar putea sa va aduca si noroc.
Legume crude fermentate(murate)
1 capatana de varza
4 morcovi mari
1 ceapa
3 catei de usturoi
3 linguri de otet de mere (natural)
1 lingurita de sare de mare
apa purificata sau de izvor
Spalati varza si morcovii. Inlaturati frunzele exterioare de la varza si puneti-le deoparte. Taiati marunt varza, morcovii, ceapa si usturoiul si puneti-le intr-un vas mare. Acoperiti legumele cu apa si adaugati otetul si sarea. Framantati legumele cu mainile curate. Actionati cu putere astfel incat celulele sa fie zdrobite si sa se accelereze procesul de fermentare. Acoperiti amestecul cu frunzele exterioare de la varza. Presati frunzele cu o placa astfel incat legumele sa fie toate acoperite de apa. Asezati o greutate peste placa daca este necesar. Asezati vasul cu amestecul de legume intr-un dulap sau un cuptor nefolosit si lasati-l pentru trei zile (s-ar putea sa fie necesar un timp mai indelungat, depinzand de gust si de temperatura camerei). Inlaturati frunzele de deasupra si aruncati-le, iar apoi puneti legumele fermentate in borcane. La frigider vor tine saptamani intregi.
Legumele fermentate formeaza un supliment gustos si hranitor pentru multe feluri de mancare si adauga in special la sandvisuri aroma si textura.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.naturalnews.com/027443_vegetables_food_health.html
http://www.naturalnews.com/028360_raw_foods_superfoods.html
http://blog.pennlive.com/life/2010/12/new_years_day_pork_might_not_b.html
http://www.goodfoodstories.com/2010/12/13/good-luck-pork-and-sauerkraut/
http://www.farmaid.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=qlI5IhNVJsE&b=2723877&ct=9141787?oc=1&msource=adwords&gclid=CJLz6JSZqq0CFQhjhwod8Dbr8w