Impamantarea
Impamantarea, este pur si simplu actiunea de a intra in contact direct cu pamantul prin suprafata pielii. Are o serie de beneficii minunate, iar una dintre ele este intarirea sistemul imunitar.
Datorita efectelor anti-inflamatorii si capacitatea de a secreta cortizol, impamantarea elimina doi factori importanti care scad imunitatea.
Daca nu puteti pasii pe pamant descult, luati in considerare utilizarea tehnicii impamantarii. Puteti citi mai multe despre impamantare aici: http://viataverdeviu.ro/impamantarea-cea-mai-mare-descoperire-medicala/
Gasiti o sursa buna de vitamina D
Daca locuiti intr-o zona unde lumina soarelui este constanta, tot ce trebuie sa faceti este sa va expuneti in lumina directa a soarelui timp de 20-30 de minute pe zi. In timpul lunilor de iarna, acest lucru este mai dificil, razele soarelui apar mai rar. In acest caz, ia un supliment de vitamina D, apoi programeaza-ti o vacanta insorita pentru a-ti reface stocul.
Vitamina D este esentiala pentru functia imunitara in ansamblu. Atentie daca luati supliment de vitamina D sa fie D3 nu D2.
Ia lipozomi cu vitamina C
Vitamina C este buna pentru intarirea sistemului imunitar si este un produs tipic sezonului de iarna
Acest lucru preferat de multe familii, a devenit acum si mai eficient cu introducerea de lipozomi cu vitamina C. Aceasta combinatie de lipozomi cu vitamina C, faciliteaza o absorbtie mai mare de vitamina C in organism.
Consuma ciuperci medicinale
In ultimii ani, oamenii de stiinta au studiat beneficiile ciupercilor medicinale asupra sistemului imunitar si au gasit cheia prin nivelul crescut de beta glucan.
Beta glucanii, au fost recunoscuti de catre oamenii de stiinta ca "modificatori de raspuns biologic", care se leaga de suprafata celulelor sistemului imunitar, ceea ce le confera o mai buna coordonare.
Acest compus activeaza, de asemenea, anumite celule ale sistemului imunitar si ajuta la intarirea raspunsului – imun, la invadatorii microbieni.
Consuma usturoi
Usturoiul a fost mult timp cunoscut pentru proprietatile sale puternic antibacteriene, virale si fungice, care intareste sistemul gastro-intestinal si imunitar. Consuma usturoi natural si vei primi in schimb un sistem imunitar puternic.
Consuma legume fermentate
Legumele fermentate sunt incarcate cu vitamine, minerale, enzime si probiotice, care sunt factori semnificativi in intarirea sistemului imunitar.
Odihneste-te
Un factor de multe ori subestimat, pentru stimularea sistemului imunitar, este odihna.
Deoarece cea mai mare parte a energiei merge la repararea si intinerirea celulelor in timpul somnului, aceasta este una dintre cele mai importante lucruri de facut in mod corect. Acest lucru inseamna culcarea inainte de 23, pentru a facilita somnul adanc si in primele ore ale diminetii. Pentru un somn solid trebuie sa te odihnesti cel putin 7 - 8 ore, relativ neintrerupte.
Incorporeaza aceste 7 moduri in aceasta iarna, pentru a-ti oferii o imunitate sporita, si pentru a nu devenii o victima a infectiilor bacteriene sau virale.
care sant considerate legume fermentate???