Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Sanatatea intestinala : Intestine fericite, minte fericita !

Sanatatea intestinala : Intestine fericite, minte fericita !

Sanatate) Vi s-a intamplat vreodata sa vi se infunde chiuveta ? Probabil ca mai toti am trecut prin asta. Si am apelat probabil la tot felul de metode de a o desfunda, diverse produse speciale din comert sau poate chiar la asa numitul « sarpe », eve

(Sanatate) Vi s-a intamplat vreodata sa vi se infunde chiuveta ? Probabil ca mai toti am trecut prin asta. Si am apelat probabil la tot felul de metode de a o desfunda, diverse produse speciale din comert sau poate chiar la asa numitul « sarpe », eventul la vreun specialist care a venit si a demontat-o bucata cu bucata.

Va amintiti mirosul neplacut de putrefactie si acumularea hidoasa de diferite resturi care blocau tevile ?  Cam acelasi lucru se intampla si cu intestinele noastre.

Intr-un limbaj cat mai simplu, atunci cand avem o alimentatie nesanatoasa, o mare parte din aceste alimente nu se digera, raman in intestine si nu poat fi eliminate. Este atunci necesar sa apelam la tot felul de metode ca si in cazul chiuvetei.. Ba cateva medicamente, ba mergem la un specialist, facem ce putem pentru a scapa de efectele acestei probleme. Dar oare stim intotdeauna care sunt efectele pentru sanatate sau si mai ales simptomele in aceste cazuri ?

Mancarea nedigerata ramane in intestine. Aici ea incepe sa se degradeze si sa intre in putrefactie. Moleculele se transforma in toxine pe care corpul in incercarea de a salva situatia le duce la ficat pentru a fi detoxifiate. Din pacate in cazul unui organism care duce o viata nesanatoasa, mai mult ca sigur ficatul este suprasolicitat si nu poate face detoxifierea completa necesara. Astfel ca aceste toxine raman in sange si colonul devine toxic.

Leucocitoza

Dar nu numai ficatul este nevoit sa lupte cu atatea toxine. O mare povara apasa pe umerii sistemului imunitar . Doctorul Rudolph Virchow a fost primul care a descoperit inca din anul 1897 ca sistemul imunitar este stimulat de fiecare data cand mancam, asa numita leucocitoza. Alimentele gatite pentru ca nu sunt recunoscute la nivel molecular si energetic de organismul nostru sunt considerate toxine, corpuri straine si sunt atacate de sistemul imunitar. S-a observat ca daca masa noastra cuprinde un procent de hrana cruda mai mare de 51%, leucocitoza nu se declanseaza. Ganditi-va atunci la situatia in care sistemul imunitar se lupta pentru sanatate cu aceste toxine venite din intestine iar in acelasi timp trebuie sa se lupte cu restul de toxine pe care noi le introducem zilnic in corp voluntar sau involuntar prin alimente si poluarea din jurul nostru. Cand mai are el timp sa se lupte si cu virusi, infectii, ciuperci si tot restul de alte amenintari pentru sanatate ?

Un lucru bine de stiut este ca insusi sistemul imunitar depinde de o functionare cat mai buna a digestiei, 50% din sistemul imunitar incepand in stomac.

Simptome de autointoxicare

Practic ce se intampla in momentul in care alimentele nu sunt digerate iar ficatul nu le poate scoate din corp se numeste autointoxicare. Efectele ca de altfel si simptomele autointoxicatiei sunt multe si periculoase pentru sanatate. In minunata sa carte „Internal Cleansing”(Curatire interioara), Linda Berry face referire la cele mai importante si comune dintre ele:

Solutii pentru sanatate

Cum am prezentat in analogia de la inceput, solutiile sunt in general legate de introducerea in organism a diferitelor substante pentru a decongestiona situatia. Dar acestea sunt numai solutii pe moment si care de cele mai multe ori nu dau rezultate. Orice pastila introdusa in corp este privita la randul ei ca un corp strain si atacata. Si daca face bine pe de o parte, sigur va face rau pe alta.

Cea mai buna solutie este bineinteles sa ne gandim la cauza nu la efect. Nu simptomele trebuie tratate ci cauza. Simptomele sunt importante pentru a identifica ce anume le provoaca, ele sunt semnale prin care corpul comunica in cel mai intim si personal mod cu noi anuntandu-ne ca este o problema. Iar cum noi nu reactionam rapid decat atunci cand avem un disconfort sau cand ne doare ceva, acesta este si modul sau de a ne transmite alarma.

Din pacate medicina alopata este concentrata pe a inlatura simptomele si nu cauza. Acest lucru este ca si cum ai inchide alarma de foc in timp ce casa arde la pamant, dar tu nu mai auzi sunetul suparator al alarmei.

Cea mai buna solutie este o alimentatie sanatoasa bogata in alimente cu fibre naturale. Cea mai buna solutie pentru sanatate este preventia. Dar binenteles ca pe cei ajunsi deja intr-o asemenea situatie preventia nu-i prea ajuta mult. Asa ca ce putem face pentru sanatate?

#intestine #nutritie #probiotice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Fascinantele bacterii din intestine si impactul lor asupra intregii noastre vieti
7 reguli alimentare pentru o flora intestinala sanatoasa

Ce spun cititorii despre "Sanatatea intestinala : Intestine fericite, minte fericita !"

Radu04 December 2017 17:42Raspunde

Puteti incerca masajul visceral de la www.terapiibucuresti.ro O recomand cu mare placere pe doamna terapeut Tinta.

Ciprian08 April 2016 17:20Raspunde

Buena ziua ,CE parere aveti desprende kefirul de apa este indicar pt curatarea colonului? Multumesc

10 April 2016 22:51Raspunde

este bun, ajuta

Nitulescu Ligia07 December 2013 11:22Raspunde

Foarte interesante si utile aceste informatii. Practic detoxifierea prin diferite mijloace (ceai, reflexo, tincturi...) si ma simt mult mai bine. O atentie mai mare fata de intestine va fi foarte benefica.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101