Nautul este o leguma deosebit de versatila si satioasa, fiind o sursa importanta de proteine, acid folic, fibre, fier si zinc. Condimentele folosite ajuta digestia si dau o mana de ajutor sistemului imunitar.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp total: 40 minute
Numar portii: 4
Ingrediente:
- 1 cana de supa de legume (din ceapa, morcovi, telina, rosii)
- 1 ceapa taiata cubulete
- 3 morcovi (curatati si taiati cubulete)
- 1si ½ lingurita turmeric
- 1 si ½ lingurita praf de chili
- 1 lingurita de chimen
- ½ lingurita de scortisoara
- 3 cani de naut fiert si scurs
- 400g rosii decojite taiate cuburi
- 1 lingurita sare de mare
- sucul de la o lamaie
- 1 ceasca de orez basmati
Afla mai multe despre Ce este turmericul si la ce este bun?
Mod de preparare:
Caleste ceapa, impreuna cu un sfert de cana de supa de legume, timp de 5-7 minute, la foc mic, pana devine translucida.
Adauga morcovii, turmericul, praful de chili, scortisoara si chimenul si lasa sa fierba timp de 1-2 minute.
Adauga restul supei de legume, nautul, rosiile cubulete si un praf de sare si lasa tocanita pe foc inca 15 minute.
In acest timp, fierbe orezul basmati intr-un alt vas, conform indicatiilor de gatire de pe ambalaj.
Pune tocanita in farfurie peste orezul basmati si stropeste cu putin suc de lamaie.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!
Vezi cum se prepara si Hummusul cu turmeric!
Foarte foarte buna.