Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 15 minute
Numar portii: 4
Ingrediente:
- 650g morcovi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 portocala medie
- 1 catel de usturoi taiat mic sau zdrobit cu presa
- ½ lingurita sare de mare
- un varf de cutit de scortisoara
- un varf de cutit de turmeric
- Un praf de chimen
- 1 si ½ lingura susan negru
- 1 mana de coriandru verde, spalat si tocat
Afla mai multe despre Ce este turmericul si la ce este bun?
Mod de preparare:
Pune 2 litri de apa la fiert, intr-o oala. Intre timp, curata morcovii si taie-i rondele. Asigura-te ca toate rondelele au aceeasi grosime. Daca ai asa ceva la dispozitie, poti folosi si o razatoare care taie sub aceasta forma. Pune morcovii in apa clocotita si lasa-i la fiert timp de 5 minute.
Strecoara morcovii fierti. Toarna imediat apa rece peste acestia, pentru a opri procesul de gatire si a ramane crocanti. Strecoara-i din nou.
Pune rondelele de morcov intr-un bol. Intr-un castron mai mic, amesteca sucul stors de la portocala cu uleiul, usturoiul, sarea, turmericul, scortisoara si chimenul.
Adauga acest dressing peste morcovi si amesteca.
Presara, peste salata, semintele de susan negru si coriandrul proaspat tocat.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!
Haide în magazinul nostru verde viu şi descoperă alimentele şi suplimentele naturale, ecologice, vegane, pe care le-am pregătit!
Poti sa incerci si Sucul de morcovi, ananas, turmeric si ghimbir cu puternic efect imunizant.