Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp total: 40 minute
Numar portii: 4
Ingrediente:
Pentru conopida coapta:
- 1 conopida medie (din care desfacem buchetele)
- 2 linguri de ulei de masline
- un varf de cutit de piper cayenne
- un praf de sare de mare
Pentru mancarea de quinoa:
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita de turmeric
- ½ lingurita de curry (optional)
- ½ lingurita de cardamon
- 1 cana de lapte de cocos
- ½ ceasca de apa
- 1 cana quinoa, clatita si scursa bine
- ⅓ cana stafide
- 1 lingurita de sare de mare
- 1 lingura de otet de cidru de mere
- 4-5 maini de rucola, spanac sau kale
Pentru ornat: 2 fire de ceapa verde tocate si o lingurita de fulgi de ardei rosu
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pune buchetelele de conopida intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Stropeste conopida cu ulei si presara putina sare. Introdu tava in cuptor si lasa conopida la copt, timp de 20-25 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.
Intr-o cratita adanca, cu capac, caleste ceapa in ulei, timp de 5 minute, pana devine translucida. Adauga ghimbirul, turmericul, praful de curry si cardamonul si amesteca. Toarna laptele de nuca de cocos, apa, quinoa si stafidele. Adu amestecul pana la punctul de fierbere, apoi acopera cratita cu un capac si da focul la minimum. Dupa 15 minute, ia cratita de pe foc si lasa mancarea sa se odihneasca timp de 5 minute.
Verifica cu o furculita daca quinoa este fiarta suficient. Adauga sare dupa gust si otetul de mere. Rucola sau spanacul le vei adauga doar daca servesti mancarea imediat dupa preparare.
Pune mancarea de quinoa in falfurii si adauga deasupra buchetele de conopida coapta.
Orneaza cu ceapa verde si fulgi de ardei rosu.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!