Conopida are un continut ridicat de vitamina C si alte subtante nutritive benefice: vitamina K, fibre, folat, colina, vitamine B, grasimi omega-3, fosfor, potasiu.
Cartofii dulci au cantitati uriase de vitamina A si sunt, de asemenea, foarte bogati in vitamina C, mangan, cupru, vitamine B, potasiu, fibre etc.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Numar portii: 4
Ingrediente:
- 1 ceapa taiata cubulete
- 3 catei de usturoi (tocat)
- ½ lingurita salvie uscata
- ½ lingurita boia de ardei
- ½ lingurita turmeric
- 2 cartofi dulci medii (curatati si taiati cuburi)
- 1 conopida medie (din care desfacem buchete mici)
- 4 cani de supa de legume (din ceapa, morcovi, telina, rosii)
- 400 ml lapte de cocos (sau alt lapte vegetal la alegere)
- 1 lingura de ulei de masline (sau alt tip de ulei, la alegere)
- sare & piper (dupa gust)
Afla mai multe despre Ce este turmericul si la ce este bun?
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pune buchetelele de conopida intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Stropeste conopida cu ulei si presara putina sare. Introdu tava in cuptor si lasa conopida la copt, timp de 20 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.
- Intre timp, pune ceapa la calit impreuna cu o cana de supa de legume int-o oala adanca, la foc mic. Lasa ceapa sa fiarba timp de 7-8 minute, pana devine translucida.
- Adauga salvia, usturoiul, turmericul si boiaua de ardei si mai fierbe pentru inca un minut.
- Adauga apoi cubuletele de cartofi dulci, conopida coapta si restul supei de legume si lasa la fiert inca 20 de minute. Incearca legumele daca sunt fierte cu ajutorul unei furculite.
- Mixeaza supa cu un blender pana cand devine cremoasa si fina. Adauga laptele de cocos, sare si piper, dupa gust.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!
Incearca si Salata de vinete, cu avocado si turmeric!