AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Hummus cu turmeric, o reteta delicioasa si sanatoasa

Hummus-ul este poate cel mai cunoscut si mai apreciat fel de mancare libaneza, datorita simplitatii dar si gustului deosebit. Acesta se compune, traditional, dintr-un amestec de piure de naut, pasta de susan (tahini), lamaie, ulei de masline si usturoi. 

Aceasta reteta este o adaptare dupa varianta traditionala de preparare a hummusului, adaugandu-se turmeric.

Turmericul a fost folosit pentru aroma sa deosebita dar si pentru proprietatile sale medicinale (substantele benefice din turmeric sunt potentate de grasimi si piper negru).

Ingrediente (2 portii)

hummus

  • 300 grame naut boabe- lasat la hidratat cel putin 2 ore
  • 50 grame tahini - [optional]
  • un varf de lingurita de turmeric - [optional]
  • zeama de la o lamaie mare
  • jumatate de lingurita sare de mare / roz / gema-rasnita
  • un praf de piper si cumin
  • 20 ml ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi - pentru servire

Preparare

Nautul se fierbe la foc mediu circa 30-45 minute, se scurge de apa care a ramas in urma fierberii si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor, in afara de morcovi. Totul se mixeaza pana se obtine o pasta groasa si cremoasa.

La final, se decoreaza cu ulei de masline si eventual turmeric sau boia de ardei dulce si se  serveste cu lipii din faina integrala alaturi de o salata tabouleh (rosii, ceapa,patrunjel,ulei de masline) sau, in varianta 'dietetica', cu sticks-uri din morcovi. 

Sa va fie de bine !

Like Share Share Tweet16177 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Retete

Etichete: hummus, reteta, turmeric,

Comentarii recente:
loredana najjar25 February 2014 17:58Raspunde

reteta e corecta doar ca uleiul de masline nu se adauga in compozitie ci doar ca decoratie(adica se presara un pic in farfurie atunci cind servim hummosulPofta mare!!)

Alex12 October 2015 15:36Raspunde

Se poate pune ulei de masline si in compozitie pentru a face pasta mai cremoasa.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Depresia este reversibila prin metodele potrivite

Depresia este reversibila prin metodele potrivite

Ştiinţa confirma beneficiile somnului de după-amiază

Ştiinţa confirma beneficiile somnului de după-amiază

5 lucruri pe care părinţii nu ar trebui să le spună niciodată copiilor, conform specialiştilor

5 lucruri pe care părinţii nu ar trebui să le spună niciodată copiilor, conform specialiştilor

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE