AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Lansare carte Erus si Valea Rabdarii - Alec Blenche

Hummus cu turmeric, o reteta delicoasa si sanatoasa

Hummus-ul este poate cel mai cunoscut si mai apreciat fel de mancare libaneza, datorita simplitatii dar si gustului deosebit. Acesta se compune, traditional, dintr-un amestec de piure de naut, pasta de susan (tahini), lamaie, ulei de masline si usturoi. 

Aceasta reteta este o adaptare dupa varianta traditionala de preparare a hummusului, adaugandu-se turmeric.

Turmericul a fost folosit pentru aroma sa deosebita dar si pentru proprietatile sale medicinale (substantele benefice din turmeric sunt potentate de grasimi si piper negru).

Ingrediente (2 portii)

hummus

  • 300 grame naut boabe- lasat la hidratat cel putin 2 ore
  • 50 grame tahini - [optional]
  • un varf de lingurita de turmeric - [optional]
  • zeama de la o lamaie mare
  • jumatate de lingurita sare de mare / roz / gema-rasnita
  • un praf de piper si cumin
  • 20 ml ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi - pentru servire

Preparare

Nautul se fierbe la foc mediu circa 30-45 minute, se scurge de apa care a ramas in urma fierberii si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor, in afara de morcovi. Totul se mixeaza pana se obtine o pasta groasa si cremoasa.

La final, se decoreaza cu ulei de masline si eventual turmeric sau boia de ardei dulce si se  serveste cu lipii din faina integrala alaturi de o salata tabouleh (rosii, ceapa,patrunjel,ulei de masline) sau, in varianta 'dietetica', cu sticks-uri din morcovi. Sa va fie de bine !

Like Share Share Tweet10360 vizualizari
Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.
Comentarii recente:
loredana najjar25 February 2014 17:58Raspunde

reteta e corecta doar ca uleiul de masline nu se adauga in compozitie ci doar ca decoratie(adica se presara un pic in farfurie atunci cind servim hummosulPofta mare!!)

Alex12 October 2015 15:36Raspunde

Se poate pune ulei de masline si in compozitie pentru a face pasta mai cremoasa.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Pasta de turmeric antiinflamatorie cu multiple intrebuintari in bucatariePasta de turmeric antiinflamatorie cu multiple intrebuintari in bucatarie9 modalitati de a stabili si a mentine limite sanatoase9 modalitati de a stabili si a mentine limite sanatoaseCele 8 virtuti Bushido dupa care traiau samuraiiCele 8 virtuti Bushido dupa care traiau samuraii13 alimente inflamatorii pe care e bine sa le eviti13 alimente inflamatorii pe care e bine sa le evitiCe efecte are constipatia asupra corpului si cum se poate vindeca in mod naturalCe efecte are constipatia asupra corpului si cum se poate vindeca in mod natural

Show / Evenimente

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie bunaLansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie bunaTabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintiiTabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintiiSummer Slim Detox: program de detoxifiere si pierdere in greutateSummer Slim Detox: program de detoxifiere si pierdere in greutateMimi Kirk vine in Romania la VEG FESTMimi Kirk vine in Romania la VEG FEST

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE