Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Retete
  4. Hummus cu turmeric, o reteta delicioasa si sanatoasa

Hummus cu turmeric, o reteta delicioasa si sanatoasa

Hummus-ul este poate cel mai cunoscut si mai apreciat fel de mancare libaneza, datorita simplitatii dar si gustului deosebit. Acesta se compune, traditional, dintr-un amestec de piure de naut, pasta de susan (tahini), lamaie, ulei de masline si ustur

Hummus-ul este poate cel mai cunoscut si mai apreciat fel de mancare libaneza, datorita simplitatii dar si gustului deosebit. Acesta se compune, traditional, dintr-un amestec de piure de naut, pasta de susan (tahini), lamaie, ulei de masline si usturoi. 

Va prezentam o adaptare a retetei traditionale de preparare a hummusului, versiunea propusa de noi continand si turmeric.

Turmericul a fost folosit pentru aroma sa deosebita dar si pentru proprietatile sale medicinale (substantele benefice din turmeric sunt potentate de grasimi si piper negru).

Ingrediente (2 portii)

hummus

Preparare

Nautul se fierbe la foc mediu circa 30-45 minute, se scurge de apa care a ramas in urma fierberii si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor, in afara de morcovi. Totul se mixeaza pana se obtine o pasta groasa si cremoasa.

La final, se decoreaza cu ulei de masline si eventual turmeric sau boia de ardei dulce si se  serveste cu lipii din faina integrala alaturi de o salata tabouleh (rosii, ceapa,patrunjel,ulei de masline) sau, in varianta 'dietetica', cu sticks-uri din morcovi. 

Turmericul, acest condiment "minune", care creste in Asia si America Centrala poate fi gasit si in magazinul nostru online.
 

Sa va fie de bine !

 

#hummus #reteta #turmeric

Ce au mai parcurs alti cititori...

Laptele cu turmeric - o băutură vindecătoare
Ceaiul de ghimbir cu turmeric - bautura perfecta pentru sanatate
Reteta Monster Pops – delicatesa cruda si verde pentru mofturosi

Ce spun cititorii despre "Hummus cu turmeric, o reteta delicioasa si sanatoasa"

Alex12 October 2015 15:36Raspunde

Se poate pune ulei de masline si in compozitie pentru a face pasta mai cremoasa.

loredana najjar25 February 2014 17:58Raspunde

reteta e corecta doar ca uleiul de masline nu se adauga in compozitie ci doar ca decoratie(adica se presara un pic in farfurie atunci cind servim hummosulPofta mare!!)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101