Ghimbirul este una dintre plantele recomandate a le avea mereu la indemana in bucatarie. Este versatil, deosebit de gustos si aromat, dar mai ales are proprietati antiinflamatorii care contribuie la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv si intarirea sistemului imunitar. Radacinile de ghimbir se pot pastra proaspete in frigider pentru mai mult timp.
Ce nutrienti contine ghimbirul?
Gustul si mirosul unic al ghimbirului se datoreaza uleiurilor esentiale in care acesta abunda, dintre care cele mai importante sunt gingerolul, shogaolul si zingeronul. Acestor uleiuri esentiale li se datoreaza proprietatile ghimbirului de a combate parazitii, ciupercile, virusii si bacteriile.
Afla mai multe despre Top 10 Beneficii ale Ghimbirului. Cum se consumă și ce contraindicații are
Radacinile contin multi nutrienti care ajuta in ameliorarea durerilor, in tratarea astmului, imbunatatirea sistemului digestiv, a celui imunitar si a sanatatii cardiace. Un studiu din 2009 arata ca ghimbirul poate egala ibuprofenul in ceea ce priveste diminuarea crampelor abdominale, fara efecte secundare adverse. Ghimbirul s-a dovedit eficient in tratarea indigestiilor, nu numai prin inlaturarea durerii cat si prin reechilibrarea mediului intestinal.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este probabil cea mai usoara si placuta modalitate de a beneficia de proprietatile unice ale ghimbirului. Iata cateva dintre acestea:
- Proprietatile protectoare ale ceaiului de ghimbir ajuta la combaterea infectiilor virale cum sunt gripa, dureri gripale si raceli.
- Datorita proprietatilor de incalzire, ghimbirul ajuta circulatia. O circulatie mai buna a sangelui ajuta si nutrientii si oxigenul sa circule mai bine in corp, accelerand procesul de vindecare al corpului.
- Aceasta radacina benefica este bogata in antioxidanti ce ajuta la o mai buna functionare a sistemului de aparare a corpului contra bolilor si infectiilor, de aceea ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar.
- Ghimbirul contine anumite ingrediente care pot reduce durerea, impiedicand prostaglandinele de a produce inflamatii in variate parti ale corpului. Consumul regulat de ceai de ghimbir combate durerile de cap, raceala, durerile musculare si cele ce apar odata cu gripa.
- Ceaiul de ghimbir poate reduce, de asemenea, si probabilitatea unui accident vascular. O singura cana de ceai de ghimbir pe zi este suficienta pentru diminuarea grasimilor care ar putea bloca arterele.
Ceai de ghimbir cu turmeric - Reteta
Ingrediente:
- Miere cruda
- Ghimbir pulbere – 1/4 lingurita
- Turmeric (macinat proaspat sau pudra) – 1/4 lingurita
- Lapte de cocos
- Apa – 1 cana
Mod de preparare:
Se pun ghimbirul si turmericul in apa care clocoteste. Se lasa pe foc mic inca cateva minute (5-7 minute). Apoi, se adauga laptele (1-2 linguri sau dupa gust) si se amesteca pana se omogenizeaza. La final, dupa ce se mai raceste se adauga mierea. Se poate servi cu felii de lamaie.
*Acest material are scop informativ si nu inlocuieste sfatul medicului.
Referitor la ceaiul de ghimbir cu turmeric, câte minute trebuie lasate ingredientele să fiarbă împreună? Și cât lapte de cocos se pune la sfârșit? Mulțumesc!
Se lasă doar câteva minute, maxim 5-7. Laptele se pune la sfarsit, chiar inainte să oprești focul. Se adaugă (1-2 linguri, de lapte de cocos pulbere)
eu beau ceai de ghimbir de ceva vreme, dar nu-l rad ci il tai felii subtiri. Cand simt ca imi da tarcoale o raceala rad o bucata de ghimbir si il amestec cu miere si lamaie.
puteti sa incercati sa radeti o radacina de ghimbir si sa o adaugati intr-un borcan de 250-300 g miere; se poate consuma in ceai sau pur si simplu o lingurita luata dimineata inainte de micul dejun
multumesc ptr. reteta ,doresc si altele la fel de benefice.
buna eu am fost diagnosticata cu cancer abdominal acum doua luni.Boala era destul de avansata, stadiul trei mai exact;mi s-a extirpat o tomora maligna de sapte kg;iar doctorii erau rezervati in sansele mele de vindecare; mi-au eliminat doar tumora urmand la a doua operatie sa-mi elimine ovarele, uterul si o parte din stomac; IN CONCLUZIE? CE VREAU SA VA SPUN?..Pâna la a doua operatie care trebuia sa urmeze ; peste doua luni, am consumat de trei-patru ori pe zi,miere organica si ghimbir timp de doua luni ; atentie mierea trebuie sa fie bio, asigurati-va ca o luati de la cineva de incredere; o jumatate de kg; de ghimbir plus jumate kg miere plus suc de brocoli,morcov, cartof dulce, varza , ridichie neagra , tulpina de telina si mar; mi-am schimbat si regimul alimentar:am exclus toate alimentele de provenienta animala; carne, lapte ,oua brinza etc; acum o saptamina, cind am fost operata a doua oara si spre surprinderea doctorilor eram vindecata total ; un singur ovar a fost eliminat si cam atit ,nu mai aveam nici urma de celule cancerigene ; a doua zi dupa operatie ,asteptam doctorul la vizita cu sufletul la gura si spre surprinderea mea s-a aratat foarte vesel si optimist spunindu-mi : te-ai vindecat complet celulele cancerigene au disparut si ele, e ca si cind nu ai avut nimic, nu ti-am scos decit un ovar si atit;; Doamneee cind am auzit nu-mi venea sa cred; cel mai emotionat a fost sotul ; deci eu vrea sa va spun ca m-am vindecat de cancer cu aceasta reteta, bine inteles cu multe rugaciuni si multa credinta in Dumnezeu; cine vrea sa ia legatura cu mine o poate face pe email-ul meu. georgetasamson@yahoo.com
Cine poate sa-mi spuna ce adresa de email mai are dna Georgeta Samson ?