Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. 8 produse care nu sunt atat de vegane pe cat credeai

8 produse care nu sunt atat de vegane pe cat credeai

Nu vorbim aici numai despre mancare. Pentru majoritatea veganilor, renuntarea la carne este doar un prim pas in schimbarea stilului de viata. Treptat schimbarea capata proportii fanatice, acestia ajungand sa verifice frenetic fiecare eticheta in part

Nu vorbim aici numai despre mancare.

Pentru majoritatea veganilor, renuntarea la carne este doar un prim pas in schimbarea stilului de viata. Treptat schimbarea capata proportii fanatice, acestia ajungand sa verifice frenetic fiecare eticheta in parte pentru a identifica ingrediente de origine animala pe care producatorii si comerciantii reusesc cu abilitate sa le ascunda in etichete, sub diverse denumiri. Apoi isi dau seama brusc de faptul ca si articolele din piele implica uciderea unor animale!

Astfel, in dorinta de a avea o viata lipsita de cruzime veganii devin tot mai selectivi si mai pretentiosi cand aleg ce sa cumpere si de unde. Si nu e vorba numai de alimente, ci si de haine, cosmetice si orice alt produs care poate implica un act de tortura, crima sau cruzime fata de animale si/sau oameni.

Dar chiar este posibil sa eviti TOATE produsele de origine animala? Lista de mai jos te va surprinde cu multe articole pe care probabil le folosesti zilnic si care contin, fiecare in parte, un ingredient de origine animala.

Ar fi usor sa renunti la ele si sau sa le inlocuiesti, dar intrebarea este daca esti pregatit sa faci acest angajament doar pentru a-ti respecta principiile!

PREZERVATIVELE DIN LATEX

Majoritatea prezervativelor sunt facute din latex. Pentru elasticitate, in procesul de productie se foloseste caseina extrasa din laptele de vaca. Din acest motiv, cam toate prezervativele din latex nu sunt vegane! Din fericire, sunt si firme care produc prezervative vegane. Chiar daca nu esti vegan, ai putea sa optezi pentru un produs vegan doar pentru a evita parabenii, glicerina sau alte spermicide chimice ca nonoxinol-9 — care sunt daunatoare pentru zonele intime.

PUNGILE DIN PLASTIC

Cu totii stim ca pungile de plastic dauneaza mediului si chiar si cele considerate “biodegradabile” au nevoie de ani buni pana se descompun, pentru ca au nevoie de aer si lumina pentru a se degrada, elemente care nu sunt disponibile daca acestea raman ingropate in pamant. Insa se pare ca si pungile de plastic contin cateva ingrediente de origine animala.

Pentru a face pungile din plastic sa se deschida mai usor si pentru a le scoate mai usor de pe banda de lucru, firmele producatoare adauga uneori grasime de pui in partea exterioara. Un motiv in plus sa iti aduci de acasa propria ta punga de cumparaturi!

ZAHARUL ALB SI BRUN

Multi vegani stiu ca zaharul este procesat cu carbune din oase pentru a-i da culoarea alba. Iar zaharul brun este considerat mai bun doar pentru ca nu e alb. Insa si zaharul brun din comert este procesat la fel ca zaharul alb, doar ca se adauga melasa pentru a-i da culoarea bruna.

Pentru a fi sigur ca zaharul pe care il cumperi e vegan, e bine sa alegi zaharul organic, deoarece carbunele din oase nu este considerat un produs organic. Sau poti cumpara zahar din sfecla de zahar, pentru ca nu este rafinat cu carbune animal, asa cum este cel din trestie de zahar.

MATERIALE DE ARTA SI PICTURA

Multi artisti se intampla sa fie si vegani. Dar nu si materialele lor de lucru. Astfel, multe instrumente de arta contin ingrediente de origine animala, basica de bou se foloseste ca agent de hidratare in acuarelele cu apa, oasele se folosesc in pigmentii de culoarea fildesului, iar sacii de sepie pentru cerneala de sepie. Vestea buna este ca a aparut si o piata de articole vegane pentru pictura, accesorii de lucru manual pentru copii, precum si vopseluri, culori si lacuri pentru decoratiuni interioare.

SUCURI

Iata un produs pe care probabil nu te asteptai sa-l gasesti in lista. Ei bine, da, sucul. Produsele animale pot sa ajunga in sucuri pe mai multe cai. In primul rand, e vorba de sucurile imbogatite cu vitamina D. Vitamina D poate sa provina de la lanolina, derivata din lana deoaie. Ironia este ca multe site-uri vegane promoveaza "sucurile imbogatite cu vitamine" ca surse bune de vitamina D.

O alta problema este ca sucul poate fi strecurat sau filtrat cu produse animale. Astfel, sucul de mere limpede este curatat cu clei de peste (din vezica de peste). Aceeasi substanta se foloseste si in vin si bere.

Este destul de dificil sa gasesti un suc cu adevarat vegan, necesita timp pentru a verifica firmele producatoare. 

PRODUSE SI ALIMENTE ROSII

Alimentele colorate in rosu fac subiectul multor dezbateri si deja multa lume stie ca unii coloranti rosii deriva din cosenila, o insecta, prin zdrobirea cochiliei sale uscate. Printre acestea se numara sucuri din grepfrut, bomboane, anumite tipuri de ruj si oja.

Produsul nici nu trebuie sa fie rosii. De exemplu, unele produse pe baza de mango pot fi portocalii, dar contin cosenila. Ingredientul nu poate fi identificat pe eticheta produsului, fiind trecut de multe ori sub denumirea generica de "colorant". De aceea solutia cea mai buna este sa eviti complet alimentele procesate.

ORICE PRODUS IMBOGATIT CU OMEGA 3

Acizii grasi omega 3 au intrat in atentia publicului in urma cu cativa ani si de atunci industria alimentara a reactionat adaugand omega 3 in multe dintre produsele lor. Ei bine, acizii grasi omega 3 provin din ansoa, asa ca e bine sa verifici atent sursa cand achizitionezi produse imbogatite cu Omega 3. Si untul de arahide poate contine omega 3 de origine animala, de aceea e bine sa nu te bazezi pe alimente imbogatite pentru a-ti asigura necesarul de nutrienti.

TAMPOANE

Multe tampoane sunt facute din bumbac albit cu clor, iar clorul este testat pe animale. Unele tampoane sunt testate direct pe animale, fiind introduse in iepuri. Tampoanele contin si multe chimicale, cum e dioxina, de aceea e cel mai bine sa incerci sa le inlocuiesti.

Exista si alternative vegane, desi mai greu de gasit, pe care le poti folosi atat pentru siguranta ta, cat si a mediului!

Sursa utilizata: http://inourishgently.com/non-vegan-products/

#alternative #mediul inconjurator #produse #sanatate #vegan #veganism

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 beneficii imediate de care te bucuri când devii ”mai vegan”
Studiu: Alimentatia vegana ucide celulele de cancer cu o eficienta de 8 ori mai mare decât in cazul unei diete standard
7 transformari care au loc in corp atunci când renunti la a mai consuma carne

Ce spun cititorii despre "8 produse care nu sunt atat de vegane pe cat credeai"

nea mileu30 May 2016 18:16Raspunde

exista de asemeni multi idioti care considera spre exemplu ca melcul este vegetal si poate fii consumat in postu tipic cretin ortodox , in perioada primaverii ,postul pastilor

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101